Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Compleet gerenoveerd gehucht in natuurpark. In prijs verlaagd!

Authentiek huis
Bekijk album (9)
/
  • 8900

Beschrijving

Het is misschien moeilijk te geloven, maar dit gehucht telde in de XVIII eeuw zo’n 30 inwoners en 18 woningen. Tegenwoordig resteren nog 4 à 5 gebouwen. Met veel visie en doordacht werk zijn die gerenoveerd tot een gehucht dat nog de originele gebouwen herbergt, opgetrokken uit gres-stenen “en pierre” die uit de plaatselijke steengroeves werden gedolven. Het geheel bestaat uit 2 vrijstaande woningen (één eigenaarswoning en één vrijstaande woning, die ook als gîte te verhuren is) en 1 gîte met onderliggende werkruimte tevens is er een prachtige hoge, perfect gebouwde, schuur met ingebouwd, verwarmd zwembad met bar.
De beide gîtes zijn gebruiksklaar ingericht!
De eigenaarswoning is geheel onderkelderd met eigen waterput (beregening). Er is een overdekte berging voor maaimachine, tractor etc.
Het terrein behelst ruim 8.800 m2.
Dit prachtige bezit leent zich bijzonder voor de exploitatie van gîtes of het bewonen met een familie of groep. Het begin van een nieuw leven…
Het gehucht is gesitueerd op 50 minuten van de grote stad Albi en op 8 km van de eerste levensbehoeften; omgeven door een glooiend weiland- en boslandschap, waar tevens de schapen gehouden worden voor de wereldberoemde Roquefort-kaas.
De entreeweg loopt dood. Aan het eind is er nog een niet (permanent) bewoonde boerderij. Het gehele gehucht is gelegen in het Regionale Natuurpark van de “Grands Causses”.
Een beknopte beschrijving van de verschillende gebouwen :

Het hoofdgebouw :
Dit oude, uit natuurlijk gres-steen gebouwde huis dateert uit 1797 en heeft 3 étages. De eerste étage bevat de kelders, de waterput en technische uitrusting. De bewoners bewonen de bovenliggende 2 étages die uitgerust zijn met een grote woonkamer met een grote houtkachel, een aparte grote eetkamer, toilet, eigentijdse keuken, een overdekt balkon, twee slaapkamers (waarvan één met een voormalige duiventil; nu kinderslaapkamer), een werkkamer en een moderne badkamer. Veel originele, goed geprepareerde aspecten.

De vrijstaande woning (evt. gîte 1):
Ook dit huis is uit natuurlijk gres-steen opgetrokken en bevindt zich op een opvallende plaats tegenover het zwembad en leent zich zeer goed als gîte. De woning is van alle gemakken voorzien en heeft een klein verzorgd balkon en twee grote terrassen. Er zijn twee slaapkamers, een royale woonkamer die toegang biedt tot het balkon, een moderne badkamer alsmede een volledig ingerichte eigentijdse keuken. Originele eikenhouten dakbalken.

Gîte 2:
Nog een gebouw met 3 étages. Vroeger stallen. De begane grond is in gebruik voor waterverwarming (zonnepanelen), centrale verwarming, diepvries, was-en droogmachines en een royale werkplaats. Op de eerste étage bevindt zich de sauna, de ruime moderne badkamer en keuken. Op de tweede étage bevinden zich de ruime woon- en slaapkamer.

Het Zwembad:
Het zwembad bevindt zich een unieke perfect uitgeruste gewelfde schuur van plm. 7 hoog, genaamd La Cathédrale. Het zwembad is niet alleen verwarmd (zonnepanelen, warmtepomp) maar er is ook een bar met barkrukken, koeling, gootsteen en verwarmde douche.
De omgeving is veelal bebost, maar er zijn vele mogelijkheden voor moes-, groente- of bloementuin, er zijn kiwi- en fruit- bomen, drie verschillende soorten vijgenbomen en beschutte plaatsen tegen teveel zon voor u en uw gasten.
Dit gehucht onderscheidt zich door zijn charme en afwerking. Alles bevindt zich in perfecte staat en is meteen bewoonbaar. De gebouwen en inrichting zijn comfortabel en modern ingericht en goed onderhouden. Het zwembad vormt een centraal verzamelpunt in het gehucht en biedt veel mogelijkheden tot ontspanning.
Voor de liefhebbers zijn er nog twee ruïnes die gerestaureerd zouden kunnen worden (cuisine d’été, binnentuin?) De gebouwen lenen zich voor alle mogelijke toepassingen.
Maar het geheel is een afgewerkt product, klaar om de nieuwe eigenaren te ontvangen in hun eigen wereld, ver van de gekheid van de dag en met de mogelijkheid tot een stabiel bescheiden inkomen uit de gîtes, die volledig ingericht en meteen verhuurbaar worden overgedragen…!
Door rechtstreekse aankoop bij ons bespaart u 3 tot 5% makelaarsprovisie die in Frankrijk gebruikelijk is…...

MEER INFO EN FOTO'S OP: www.la-moliere-haute.com

In het kort

Rust, ruimte, natuur....

  • Open haard
  • Met zwembad
  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Bosrijke heuvelachtige omgeving, fruit, kruiden, wild, wandelen, rust, ruimte en natuur.
Geen directe buren. 3 Dorpen op 8 km. afstand.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Bouwstaat

Goed onderhouden


Alle gebouwen op het terrein zijn volledig, modern gerestaureerd.
Dakisolatie, dubbele beglazing, zonnepanelen.