Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Charmant 19-eeuws huis in Zuidwest Frans dorpje

Authentiek huis
Bekijk album (18)
/
 • 340
 • 80
 • 2
 • 4
 • 1

Placeholder user

Huis van Jill Spearman

0563264557


Beschrijving

Het huis staat in de hoofdstraat van Varen met de zijkant van het huis naar de straat. Een ijzeren hek geeft toegang tot de parkeerplaats die in de lengte van het huis ligt. Er is een trap omhoog naar de voordeur. Daarachter de parkeerplaats is een houten schutting met een poort die toegang geeft tot de tuin en het zwembad.
Het huis is op het zuidwesten gericht en is zonnig en licht.
Bovenaan de trap is een portiek met de voordeur die direct toegang geeft tot de eetkamer en een moderne, open keuken. Naast de keuken bevindt zich een kleine bijkeuken.
In de eetkamer leidt een trap naar de bovenverdieping. Onder de trap is een kleine kantoor-unit gecreeerd.
Naast de eetkamer ligt de woonkamer van waaruit toegang is tot een klein balkon met trap naar de tuin.
Boven zijn twee slaapkamers, de badkamer en een grote linnenkast.
In het sous-terrain zijn twee kelders, een met een aardbodem, de ander heeft een vloer. Onder het balkon zijn nog twee opslagruimtes.
De tuin is omgeven door de tuinen van buren. Het zwembad (3x5m.)ligt aan één kant van de tuin.

In het kort

De voordeur geeft direct toegang tot de eetkamer en de open, modern ingerichte keuken. Het fornuis en de afwasmachine zijn ingebouwd. Er zijn vier keukenkastjes aan de muur bevestigd en onder het zinken aanrecht is een reeks van keukenkasten en -laden, alsook een hoekkast met caroussel. De witte wasbak van aardewerk is in het aanrecht geplaatst. In de bijkeuken is ruimte voor een wasmachine. Hier is ook een wc geplaatst.
De woonkamer heeft een bijzondere haard in de hoek van de kamer. De schoorsteen is gevoerd en er kan een houtkachel geplaatst worden.
De vloeren op deze verdieping zijn met houten planken bedekt.
De twee slaapkamers hebben duplex ramen.
De badkamer heeft een bad met een douche erboven, een wc en een wastafel. De vloer is hier betegeld en voorzien van vloerverwarming. De overige vloeren op dze verdieping zijn bedekt met een vloerbedekking van zeegras.
De kelder onder de eetkamer en keuken heeft een toegangsdeur aan de straatkant van het huis. Hier staat de centrale verwarmingsinstallatie. Daarnaast is er hier nog veel opslagruimte. De tweede kelder is onder de woonkamer en heeft een dubbele glazendeur. De muren en het plafond zijn uitgeleind en geisoleerd. Er is hier een toilet en een wastafel met koud water.
Onder het balkon zijn nog twee opslagruimtes.
Het huis wordt verwarmd op gas, de tank is begraven in de tuin. Het huis is buitengewoon makkelijk en economisch te verwarmen.
Aan de zuidkant van de tuin staat een stenen muur, de rest is omheind met een schutting, gedeeltelijk met klimop begroeid. Er staat een hele productieve kersenboom met heerlijke donkere kersen eind mei en twee goed producerende vijgenbomen. Het betegelde terras is beschut door een pergola begroeid met wisteria.
Om het zwembad liggen tegels. De automatische zwembadreiniger is bij de koop inbegrepen.

 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het dorpje Varen ligt ongeveer 16km van St. Antonin Noble Val. Varen is een middeleeuws dorp met sommige huizen die dateren uit de 8e eeuw. De kerk en het kasteel zijn historische monumenten. Op zaterdagochtend is er een druk bezochte markt, er is een hele goede bakker, een apotheek, postkantoor, bar/café, kruidenie en een medisch centrum (3 dokters en andere gezondheidswerkers). Varen is een vriendelijk dorp met een actief dorpsleven. Er is een supermarkt en benzinepomp in St. Antonin alsook verschillende winkels, cafés, restaurants, een goede bioscoop en een grote wekelijkse markt op zondag. Een treinstation met een goede verbinding naar Toulouse is 3km verderop.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • OV toegankelijk
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


Het dak is in 2007 geheel vernieuwd en geisoleerd. Alle ramen zijn toen an dubbel glas voorzien en alle buitenmuren geisoleerd. In die tijd zijn ook alle electrische leidingen vernieuwd.


Indeling

Zie bijgevoegde tekeningen.


Terrein en bijgebouwen

De tuin is omringd door de tuinen van de buren. Aan de zuidkant is een stenen muur en de rest van de tuin heeft een schutting, gedeeltelijk met klimop begroeid. Er staat een hele productieve kersenboom met heerlijke donkere kersen eind mei en twee goed producerende vijgenbomen. Het betegelde terras is overdekt door een pergola begroeid met wisteria.
Het zwembad is in één kant van de tuin. Er liggen tegels omheen.


Overige opmerkingen

Het huis is buitengewoon makkelijk en economisch te verwarmen. De gastank is begraven in de tuin.