Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Monumentaal kasteelappartement Les Roses d'Antan op begane grond

Appartement
Bekijk album (32)
/
 • 230000
 • 130
 • 1
 • 3
 • 1

Beschrijving

In het kort

Groot appartement te koop op de begane grond in goed onderhouden 19e eeuws kasteel, waarin 21 Nederlandse // Vlaamse families in voltijd of deeltijd wonen. Voltijds Nederlandstalig beheer.
Recent in prijs gedaald. Maak een bezichtigingsafspraak met de Nederlandstalige eigenaars !

 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Bij paardrijroute
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Roche Hue is een 19e eeuws Château in een verstilde, landelijke omgeving op een enigszins heuvelachtig terrein van 23 ha met 2 meertjes, bos, weiden en een aantal wandelpaden, circa 1 km buiten de bebouwde kom van een klein, aardig dorp, Cheviré le Rouge (800 inwoners) waar een bakker met kleine kruideniersafdeling, een kapper, een 11e tot 15e eeuwse kerk met een klein museum, 2 tennisbanen, een visvijver, een jeu de boulebaan en 3 boule de fort binnenbanen (op loopafstand) te vinden zijn.

Grotere supermarkten en restaurants bevinden zich op een afstand van 8-10 km, een klein vliegveld bij Angers op 15 km, TGV-stations in Angers, Sablé sur Sarthe en Le Mans op 40-75 km.

Cheviré le Rouge ligt in de driehoek Tours-Angers-Le Mans, 40 km van de universiteitsstad Angers met een gezellig oud centrum, terrasjes, mooie winkels, een theater, een opera, een concertgebouw en musea, voor elk wat wils...

Er is veel te zien in deze streek tussen de rivieren Loir en Loire : er zijn prachtig glooiende landschappen met kleine weggetjes en dorpjes, leuke kleinere en grotere steden met veel monumenten en musea (Baugé, Durtal, La Flèche, Le Mans), en de allure van de kleinere en grotere kastelen (zoals in het Loiredal bij Angers, Saumur, Tours, Villandry, Montsoreau, Chambord en Chenonceau), allemaal onder handbereik, evenals een 18 holes golf op 10 km afstand (Baugé) en vele wijncaves !

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • In/bij een stad
 • OV toegankelijk
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Goed onderhouden


Het huidige Château dateert van ongeveer 1880 en is ontstaan uit een grootscheepse renovatie en uitbreiding van een groot 17e eeuws huis, opgetrokken uit lokale soorten natuur- en tufkrijtsteen.

Ongeveer 25 jaar geleden is het geheel opnieuw gerenoveerd en voorzien van nieuwe elektrische bedrading en nieuwe PVC- afvoeren (door de vorige eigenaar).

Voorafgaande aan de aankoop in 1997 door de toenmalige groep Nederlandse eigenaren is de hele technische staat van het Château door een Nederlands bedrijf gecontroleerd en goed bevonden. Na aankoop is meteen een CV-installatie voor het hele gebouw aangelegd, waarop elk appartement is aangesloten. Ook is ieder appartement voorzien van eigen meters voor electriciteit en verwarming.

Tussen 2002 en 2004 zijn alle daken vernieuwd (leien, zink, panlatten en dakgoten).

Er is een gezamenlijk centraal antennesysteem aangelegd, waarmee Nederlandse en Franse TV-zenders kunnen worden ontvangen. Ook is een centraal internetsysteem aangelegd, waardoor elk appartement de beschikking heeft over draadloos internet.

Het appartement verkeert in goede staat en bezit nog veel mooie details uit de 19e eeuw.


Indeling

Ons appartement Les Roses d'Antan bevindt zich op de begane grond van het Château, met 5 grote openslaande ramen op zuid- en westzijde :

Op de begane grond vindt u de monumentale woonkamer (70 m2, plafondhoogte meer dan 5m) met allerlei decoratieve elementen in originele staat : 19e eeuws eiken parket, grote open haard, origineel hang- en sluitwerk, eikenhouten luiken aan de binnenkant van de ramen, grote balken aan het plafond en hoge eikenhouten deuren. Op de begane grond is tevens de woonkeuken van 30 m2 met een groot raam op het westen, vloer van oude terra cotta plavuizen, van alle confort voorzien. Een licht eiken trap gaat vanuit de keuken naar de entresol boven de keuken, daar bevindt zich de slaapkamer met een raam op het westen, met badkamer/toilet tezamen 30 m2. Vraagprijs 179.000 Euro k.k.


Terrein en bijgebouwen

Het Château bevat 21 appartmenten van 15 eigenaren (op 3 verdiepingen) en een 20-tal gemeenschappelijke ruimten.

Het recent restaureerde bijgebouw (Orangerie) bestaat uit 11 appartementen van 6 eigenaren (op 3 verdiepingen) zonder gemeenschappelijke ruimten.

De gemeenschappelijke ruimten binnen in het Château bestaan op de begane grond uit twee grote salons met een vleugel voor concerten en privébespeling, een monumentaal trappenhuis, een lift, een kantoor ; op de verdiepingen zijn dat de gangen en in het souterrain 3 extra logeerkamers met gemeenschappelijke badkamer, een extra keuken, gangen en opslagruimten.

Het gezamenlijk bezit buiten bevat een park van 23 ha met recent aangelegde tuinen aan 3 zijden van het Château en op de cour van de Orangerie. Bij het het gezamenlijke bezit hoort ook een Château- terras op het zuiden, een groot van mei tot oktober verwarmd buitenzwembad (15 x 8 m), een schuur voor onderhoudsmachines, een hobbyruimte/atelier, een fietsenbergplaats en een grote houtopslag voor het openhaardhout.


Overige opmerkingen

Het geheel is ondergebracht in een SCI (Société Civile Immobilière, een Frans bedrijf), een soort NV waarin elke eigenaar een aandelenpakket heeft dat in de notarieel vastgelegde statuten wordt aangeduid als zijnde uw appartement. Evenzo heeft elke eigenaar een aantal aandelen in het park. De verkoper, die zelf gérant/directeur is geweest van deze SCI kan u hier alles over vertellen.

In de statuten zijn alle appartementen met hun eigenaren opgenomen, is het management geregeld en is ook een artikel opgenomen, waardoor het kopen van een aandelenpakket met een Franse hypotheek is uitgesloten.

In het huishoudelijk reglement zijn de verdere afspraken ten opzichte van eigenaren en SCI, de taakomschrijvingen van gérant en bestuur, de verantwoordelijkheden en verplichtingen van eigenaren ten opzichte van de SCI en de interne besluitvormingscyclus opgenomen. Ook is hierin verankerd, dat er op de gebouwen een woonbestemming rust, dat verhuur is toegestaan en hoe hoog de maandlasten per appartement zijn (opstalverzekeringen zijn daarin verdisconteerd evenals onderhouds- en servicekosten zoals schoonmaak en buitenonderhoud).

In de huisregels zijn de afspraken tussen eigenaren onderling en ook de dagelijkse gang van zaken opgenomen.

Onderling is overeengekomen is dat aan- en verkoop via een Franse notaris verplicht zijn.

Er zijn regelmatig groepen bewoners en vrienden zelf (op vrijwillige basis)werkzaam in het park, onder leiding van de beheerder. Regelmatig worden er gezamenlijke etentjes georganiseerd ; nadrukkelijk is echter afgesproken dat er geen enkele verplichting is om aan dergelijke evenementen deel te nemen.

We nodigen u uit voor bezichtiging van dit prachtige Château-appartement. U kunt ons ook altijd mailen of bellen om uw eventuele vragen stellen. Wij zullen ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden vanuit onze 20-jarige ervaring met het wonen in Frankrijk op deze schitterende plek !