Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Gezellige, rustig gelegen boerderij in Loirestreek

Authentiek huis
Bekijk album (23)
/
 • 2100
 • 308
 • 2
 • 18
 • 1

Beschrijving

Deze oude boerderij van eind 1800 is in 1990 geheel gerenoveerd. Het bestaat uit twee huizen die aan een binnentuin liggen. Het tweede huis doet nu dienst als schuur. De binnentuin en de tuin zijn gescheiden van de weg door een muur. De tuin en de binnentuin zijn geheel vrij. Aan de overkant van de weg is onze boomgaard met kersen-, pruimen -, noten- . peren- en appelbomen

Centraal in het huis is de gezellige ruime keuken. Hier kom je het huis binnen en hier bevindt zich de trap naar boven. De keuken heeft een grote Franse open haard. Naast de keuken is een ruime woonkamer met een open haard. Verder is er beneden een ruime badkamer (douche, bad en 2 wastafels) een toilet, pantry en een inpandige garage. Deze is vanuit de zitkamer te bereiken. In de bijkeuken, die een aparte ingang heeft, staat de boiler en is ruimte voor afvalcontainers, wasmachine, fietsen, etc.
Op de boven etage zijn vier grote slaapkamers, een grote overloop en een toilet.
Naast bovengenoemde zijn er nog enkele ruimtes die niet in gebruik zijn. Vanaf de cour is een opslagruimte op de begaande grond en een ruimte op de eerste etage die middels een ladder via een schuurdeur te bereiken is. Vanaf de Noordzijde is ook een ruimte te betreden middels een ladder en een schuurdeur op de eerste etage. Deze ruimte is voorzien van een raam

In het kort

Mooi gerenoveerde boerderij in klein landelijk dorp met 7 huizen. Het huis grenst aan velden met koolzaad, graan en zonnebloemen en biedt door haar charme veel gezelligheid en warmte. Het huis is direct bewoonbaar, en biedt ook mogelijkheden voor uitbreidingen door de vele ruimtes die nog onbenut zijn.

 • Open haard
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Pretpark in de buurt
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis ligt aan de rand van het dorpje Mepieds, 60 km ten zuiden van Tours tussen Richelieu, Loudun en Chinon. Een Gebied met een rijke historie. en afwisselend landschap,
Mepieds bestaat uit zeven huizen . Aan de noord-, west- en oostzijde grenst het huis aan akkervelden afgewisseld met bossen. Hierdoor is er een vrij uitzicht van vele kilometers. In de verte ziet u het kasteel van Sammarcolles.

Het huis is gelegen aan een zeer rustige weg (hooguit 4 a 5 auto’s per uur). Aan de overkant van de straat is onze boomgaard die bij het huis hoort. Hier kunt u, afhankelijk van het seizoen, heerlijke pruimen, kersen, peren, appels, hazelnoten en walnoten plukken of rapen. Het totale terrein is 2100 m2. Winkels en grote supermarkten zijn in alle grote plaatsen in de buurt te vinden. De dichtstbijzijnde plaats is Loudun (5 km).

Direct vanuit het huis loopt een pad de velden in. 's Morgens en 's middags is het licht op de akkers totaal anders . Het is dan ook genieten om een wandeling te maken langs de velden met zonnebloemen, verschillende granen en koolzaad en de bossen, waar de reeën zich meestal laten zien.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


In 1990 geheel gerenoveerd. Sindsdien veel onderhoud verricht en verbeteringen aangebracht.
In 2016 badkamer vernieuwd.


Indeling

Begane grond: zitkamer 32 m2, keuken 22 m2, badkamer 10 m2, pantry 6 m2, bijkeuken 10 m2, garage 21 m2. toilet 2 m2
1e Verdieping: Grote slaapkamer 18 m2 (met groot balkon 6,5 m2), tussenkamer 13 m2, slaapkamer 16 m2, slaapkamer 15 m2, overloop 9 m2, toilet 1,4 m2, ruimte die vanaf een buitendeur op een hoog vanaf de noordzijde te betreden is 23 m2.
Vast aan het Pand aan de binnentuin zijn twee ruimtes boven elkaar van elk 25 m2.
Aan de overkant van de binnentuin bevindt zich een apart pand met een binnenruimte van 38 m2 en en overdekte buitenruimte 14 m2.


Terrein en bijgebouwen

Het terrein is totaal ong. 2100 m2. Het deel van 700 m2 met de woning ligt aan een binnentuin (cour) en een kleine tuin. Aan de andere kant van de weg is de boomgaard met een oppervlakte van 1400 m2


Overige opmerkingen

De binnentuin biedt een intiem gezellig plaats, de boomgaard en het uitzicht vanuit het huis over de velden bieden juist weer het open karakter. Een heerlijke plek, met veel leuke plaatsen in de buurt, waar veel te zien is aan cultuur en waar het hele jaar door altijd wel iets te doen is. Een gebied met een historie. Daarnaast is het een heerlijk gebied voor fietsers vanwege de mooie glooiende wegen, zijn er meerdere mooie golfbanen in de buurt. De dichtstbijzijnde twintig minuten . En voor de wandelaars zijn er veel uitgezette wandelingen naast de wandelingen rondom het huis die het al bijzonder maken.