Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

16e eeuws Maison-Maitre in Provence

Authentiek huis
Bekijk album (6)
/
  • 190
  • 400
  • 4
  • 10
  • 3

Beschrijving

In het kort

Uniek 16e eeuws MaisonMaitre in Cotignac. 4 Caves, 4 verdiepingen, zolder en dakterras, gerestaureerd en gerenoveerd met behoud van antieke aspecten.

Referentie www.maisonmaitre-cotignac.blogspot.com/www.mansion-cotignac.blogspot.com/www.maisonmaitrecotignac.blogspot.com
  • Open haard

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Cotignac ligt in het departement VAR in het hart van de Provence aan de voet een grote rots. De bevolking placht bij de aanvallen van de Saracenen te schuilen in de grotten van deze rots en ook later in tijden van oorlog en geweld was de “Rocher” een veilig toevluchtsoord voor mens en dier. Hun grotwoningen zijn nu nog steeds te bezichtigen en U herkent de keuken direct: ongeveer dezelfde originele Provencaalse keuken staat op de tweede verdieping van Grand Rue no. 7, uw vakantiewoning.
Lange tijd voor de middeleeuwen waren deze grotten al bewoond en langzamerhand ontstond het tegenwoordige dorp rond de huidige Place de la Mairie en haar klokkentoren (XVe eeuw). De straatjes daaromheen, zoals de Grand Rue vormden aanvankelijk de kern van het dorp.

Het is een warm, vriendelijk en multicultureel dorp, dat door de jaren heen musici, kunstenaars en schrijvers heeft gehuisvest, die er geinspireerd raakten door de rust en ruimte. De omgeving is typisch Provencaals met olijfbomen, wijngaarden, verweerde huisjes, schilderachtige buitens en heerlijk geurende lavendel velden. Er is een locale Co-Op waar U uw wijn en olijfolie uit de buurt kunt kopen, een groot aantal gezellige winkeltjes, een alimentation/delicatessen en een Spar voor de dagelijkse behoeften. Het hart van het dorp is de Cours Gambetta, waar de oude platanen voor genoeg schaduw zorgen in de zomer om op de terrasjes koffie, wijn of Pastis te drinken en waar het zelfs hartje winter prettig buiten toeven is in de beschutting van de oude huizen.

Cotignac telt ongeveer 2000 inwoners en is ook ‘s winters een levendig dorp door de vele kinderrijke gezinnen met activiteiten zoals concerten, lezingen, cursussen en tentoonstellingen.
Vrolijk klaterend water hoor je overal door de 18 fonteinen die Cotignac rijk is en het begeleidt de bezoeker op zijn weg door de nauwe straatjes en poortjes, langs de prachtige houtgesneden oude deuren en oude huizen, die met liefde harmonieus gerestaureerd zijn. De dinsdagmarkt biedt een keur van locale produkten en delicatessen zoals truffels, kazen, honing, ham, worstjes enz.
Hier kan de bezoeker tot rust komen, weg van de hectische kust, in een plaatsje, onbedorven door massa’s toeristen. Hoewel de hele omgeving een mild klimaat heeft gedurende het hele jaar, geniet Cotignac door de bescherming van de grote rots een soort micro-klimaatje, waardoor de temperaturen net weer wat anders (hoger!) liggen dan elders. Vooral de voor- en naseizoenen zijn buitengewoon aantrekkelijk, het voorjaar met de uitbundig bloeiende wilde bloemen en het najaar met de prachtige herftkleuren van de wijngaarden.

De omgeving biedt niet alleen de zee op een uurtje rijden afstand, maar ook vele musea, markten en andere bezienswaardigheden in Aix en Provence, Marseille, Nice, Avignon, Grasse om maar eens een paar plaatsen in de buurt te noemen, alsmede de wereld beroemde Gorges du Verdon, na de Grand Canyon de grootste kloof in onze moeder-aarde.

  • In/bij een dorp

Bouwstaat

Redelijk, klein onderhoud nodig


Indeling

parterre: winkelruimte met daarachter het "atelier". 1e verdieping (3 kamers, keuken, badkamer), 2e verdieping (idem), 3e verdieping (idem), grote zolder met 4 kleine kamers+ douche, wc en "cuisine d'été, dakterras, 4 caves.


Overige opmerkingen

Het huis dateert uit ongeveer 1550 en heeft vrijwel al zijn originele aspecten behouden, zoals de middeleeuwse keuken op de 2e verdieping, de caves, de zolderkamertjes, de deuren uit de tijd van Lodewijk XIII, en deur op zolder beplakt met de Verklaring van Liberté, Egalité, Fraternité uit 1798. De voorgevel met de unieke kariatieden grenst aan de Grand Rue, de achterkant aan de kleine Rue de Caux. Het huis staat in het oudste gedeelte van Cotignac en het dakterras kijkt uit over de antieke daken en de vallei tot aan het Massif des Maures, in de rug beschermd tegen de noordelijke wind en kou door de bijzondere krijtrots van Cotignac.
Het is in de laatste 10 jaar voor het grootste deel gerestaureerd en aangepast aan onze moderne behoeften, zodat het geschikt is voor grote families, als chambres d'hôtes, of als investerings object. De winkel op de begane grond kan gemakkelijk ook tot woonruimte gemaakt worden. De originele caves bieden tal van mogelijkheden. De Grand Rue is een intiem winkelstraatje met een kerk, kapper, bakker en twee kleine kunst galeries.
Inmiddels is toestemming gekregen om de gevel met de kariatieden te restaureren. Deze restauratie zal hald september 2013 plaatsvinden en een maand duren. Het geheel staat onder toezicht van "Monuments de France" in Toulon.

Voor meer informatie: www.maisonmaitre-cotignac.blogspot.com