Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Ardéche: gerenoveerde boerderij, zwembad, uitzicht, naast gezellig dorp.

Authentiek huis
Bekijk album (52)
/
 • 165000
 • 285
 • 3
 • 10
 • 4

Beschrijving

In het kort

 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Vissen
 • Bergsport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis bevindt zich in het centrum van de Ardèche. De zonligging is zuid/west en vanaf de terrassen heeft u een adembenemend zicht op het zwembad, de bergen, de vallei van de Volane en het dorp Antraigues dat oogt als een middeleeuwse burcht. U bereikt dit dorp na 15 minuten wandelen (3 min per auto) en vindt er alle 'petites commerces' zoals bakker, slager, kruidenier, presse, postkantoor, apotheek, bankautomaat, café's met terrassen, restaurants, kunstateliers en een typisch Frans dorpsplein waar u het engeltje op de fontein ziet waaraan L'Angelot' zijn naam dankt...
De streek is geliefd door cultuurfanaten, rustzoekers, natuurliefhebbers en sportievelingen (wandelen, fietsen etc.). Veel Belgen, Nederlanders en Engelsen hebben er een buitenhuis. Dagelijks is er markt in een van de omliggende plaatsen of op dinsdag in Antraigues zelf. Evenementen en concerten worden het hele jaar door georganiseerd. Bovendien is Antraigues bekend als kunstenaarsdorp, de passage van de Rally Monte Carlo en het festival Jean Ferrat, genoemd naar de chansonnier die er lang heeft gewoond. Jacques Brel was trouwens vaste bezoeker en zong vaak op het sfeervolle dorpspleintje.
Richting noorden bent u direct in een spectaculair berglandschap. Richting zuid passeert u na 10 minuten het kuuroord Vals-les-Bains en 5 minuten verder de stad Aubenas, economisch en cultureel centrum van de Ardèche, met zijn knap gerestaureerde 'centre historique'. Na Aubenas beginnen glooiende heuvels met wijnvelden en lavendel: de 'Ardèche Provençale'. De geografische ligging van ons huis is ideaal: u profiteert van het zonnige klimaat maar hebt geen last van het 'massa'-toerisme in het uiterste zuiden van de Ardèche, daar waar de grote campings zicht bevinden. De omgeving rond Antraigues is toeristisch maar zoals hierboven vermeld is dit een aangenaam toerisme van rustzoekers.
Rond de milleniumwissel besloten wij te ontsnappen aan de 'rat race' van Antwerpen en de Hollandse Randstad en kozen voor 'B&B in de Ardèche'. De kwaliteit van leven die wij hier aantroffen hadden we nooit willen missen. Wanneer natuur, authenticiteit en zon u aanspreken is ons huis wellicht iets voor u.
Meer informatie over omgeving en activiteiten treft u aan op www.langelot.com

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • In/bij een stad
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


Het dak werd door ons in 2014 vervangen (10 jaar garantie), is geïsoleerd en voorzien van 6 velux vensters voor de lichtinval. Ook badkamers en keukens vernieuwden we. Vensters en buitendeuren vervingen wij door onderhoudsvrij pvc (kastanjebruin motief), voorzien van dubbelglas. De fosse septique (beerput) lieten we in 2008 aanleggen volgens Europese normen. Al deze werken zijn uitgevoerd door vakmensen, facturen met garanties ter inzage. Kortom: instapklaar.


Indeling

Het huis beschikt over 5 individuele buitendeuren naar het woongedeelte.
Twee geven toegang tot de privé vertrekken: drie woonruimtes (eetkamer + haard/tv-kamer + bibliotheek/kantoor), de keuken, een slaapkamer met badkamer en toilet.
De andere drie deuren zijn voor de drie vertrekken die thans in gebruik zijn als B&B. Een daarvan heeft een rechtstreekse binnendeur naar de bibliotheek.
Daarnaast zijn er diverse deuren naar de kelders waaronder de grote wijncave.


Terrein en bijgebouwen

Het terrein is heuvelachtig, ca 16,5 ha voornamelijk begroeid met kastanjes maar ook es, naaldbomen en fruitbomen. Rondom het huis onderhouden we de tuin, het grote bos is natuurgebied waar geen onderhoud nodig is. Het zwembad ligt iets lager dan het huis en heeft een mooi zicht op het middeleeuwse dorp. Dat panoramisch uitzicht is er ook vanaf de terrassen rondom het huis.
Bij het zwembad bevindt zich een technisch lokaal met pomp en filterinstallatie, tevens ruimte om ligstoelen etc. op te bergen. Beveiliging is voorzien middels een alarminstallatie die via een radioverbinding bediend kan worden vanaf het huis. Er is ook een hek rondom het zwembad met een afsluitbaar poortje.
Verder is er een garage van 40m2 op ca 100 meter van het huis en parkeerplaats onder kastanjebomen voor een tiental auto's.
Het huis telt nog 5 lokalen, allen van buiten te bereiken: de wijncave, de watercave (reservoir + pomp/drukapparaat + boiler), twee houtcaves en een cave waar momenteel diepvries en droger zich bevinden.


Overige opmerkingen

Verwarming.
Twee efficiënte houtkachels zorgen voor ca 2/3 van de warmte in de winter. Het brandhout is gratis en in overvloed beschikbaar rondom het huis. Daarnaast zijn er electrische convectoren in badkamers en gastenkamers.
Water.
Het huis beschikt over een eigen bron met zuiver drinkwater. Deze bron bevindt zich op ca 50 hoogtemeters boven het huis en geeft 24/24, het hele jaar door water voor huis + zwembad.
Beerput
Omdat het huis gelegen is buiten de dorpskern is het niet aangesloten op de openbare riolering. In 2007 hebben wij een nieuwe beerput laten bouwen, geheel volgen Europese normen.
De besparing op verwarmingskosten, water, rioolbelasting e.d. is een troef van het huis.