Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Gîte/Chambres d'hôtes met privé-appartement in regionaal park Chartreuse

Recreatie
Bekijk album (29)
/
 • 1962
 • 252
 • 2
 • 8
 • 6

Beschrijving

'Ancienne Ecole du Villard' ligt in het hart van het Parc Naturel Régional de la Grande Chartreuse in het dorp Saint-Pierre-d’Entremont in het zuidoosten van Frankrijk. De grote steden Chambéry, Grenoble, Lyon en Genève liggen niet ver: respectievelijk 35 autominuten, 45 minuten, 1 uur en 20 minuten en Genève op anderhalf uur rijden.

Wat maakt dit huis extra aantrekkelijk ?
De eigenaren van dit huis zijn tevens eigenaar van HANNIBAL REIZEN. Deze wandel reisorganisatie is al 30 jaar een begrip in de wandelwereld in Nederland en België. Momenteel bieden wij twee wandelvakanties in de Chartreuse aan, een trektocht en een zogenaamde 'standplaats' vakantie. Daar wij ons huis momenteel alleen aan groepen verhuren worden de wandelaars van beide arrangement elders ondergebracht Als u eigenaar van dit huis bent passen we ons wandel-arrangement uiteraard aan. Naast het direct werven van gasten kunt u desgewenst ook via Hannibal Reizen gasten ontvangen. Wij beschikken over een adressenbestand van 3000 klanten die geïnteresseerd zijn in een wandelvakantie. Lees meer op www.hannibalreizen.nl

Meer weten?
Bezoek de pagina www.maisonenchartreuse.com Hier vindt u uitgebreide informatie en veel foto's.

In het kort

De ligging van het huis.
Het huis ligt op een terrein van 1962 m2 in het hooggelegen (875 meter) dorpje Le Villard vlakbij het sfeervolle en authentieke bergdorp Saint-Pierre-d’Entremont, waar goede voorzieningen zijn: een basisschool, een apotheek, arts, een supermarkt, een slager/traiteur, bakkers, een hotel, restaurants, een camping en een tankstation..
Rondom liggen groene weides, van elkaar gescheiden door houtwallen met daartussen wandelpaden. Twee prachtige tafelbergen domineren het uitzicht vanuit de kamers en vanaf het grote terras. Aan de zuidzijde is een tweede ruime terras. Deze plek wordt van het gazon gescheiden door een ‘wilde’ tuin, aangelegd tegen een helling. Overal zijn heerlijke plekjes om in een luie stoel een boek te lezen of weg te dromen met zicht op het landschap rondom.

 • Open haard
 • Skiën
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bergsport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Chartreuse
Het ‘Parc Naturel Régional de la Grande Chartreuse’ ligt in het zuidoosten van Frankrijk, aan de rand van de Alpen, tussen Grenoble en Chambéry. Het is een indrukwekkend bergmassief en het contrast tussen de hoge rotswanden, de ruime dalen, de diep ingesleten kloven en de lieflijke bergweiden maakt deze streek erg aantrekkelijk voor wandelaars. Tussen bloemenweiden, beuken- en sparrenbossen liggen kleine dorpjes, kapelletjes en kloosters her en der verspreid. Boven de boomgrens, op ongeveer 1600 meter, gaat het bos over in ruige,alpiene bergweiden.

Paradijs voor wandelaars
De Chartreuse is een rustig wandelgebied en een paradijs voor liefhebbers van planten. Een netwerk van paden slingert door het dal en over de alpenweiden naar toppen die tot boven de 2000 meter reiken.

Fietsen voor doordouwers
Ook voor fietsers is er veel te beleven in de Chartreuse. Ancienne Ecole ligt tussen de Col du Cucheron en de Col du Granier. Samen met de iets zuidelijker gelegen Col de Porte en Col du Coq zijn deze bekend van de Tour de France en de Dauphiné Libéré.

Steden en cultuur
In de directe omgeving van de Chartreuse liggen ook interessante steden als Chambéry en Grenoble. Op ruim een uur rijden liggen Lyon en Annecy.

 • Bergachtig
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp

Beschrijving van en afstand naar skigebieden

Gebied: Saint-Pierre de Chartreuse
Afstand: 2 - 8 km
Het skigebied van Le Planolet/St. Pierre de Chartreuse is een kleinschalig en gemoedelijk wintersportgebied tussen de 900 en 1800 meter op maar vijf minuten rijden van Ancienne Ecole du Villard. Het heeft 24 pistes met een totale lengte van 35 km en 16 liften. Geen groot station, maar wel heel geliefd bij families. De Chartreuse is ook een veelzijdig langlaufgebied, In vijf uitgestrekte gebieden kunt u langlaufen op een hoogte tussen de 900 en 1500 meter. Wie liever niet gaat skiën of langlaufen, kan gaan wandelen op ‘sneeuwschoenen’. Er zijn door de verschillende VVV’s tientallen bewegwijzerde routes uitgezet.

Bouwstaat

Goed onderhouden


Indeling

Indeling verhuur-gedeelte Ancienne Ecole du Villard, 186m2 woonopppervlakte
Grote woonkamer van 50m² met keukenhoek en een houtkachel.
Een naar het oosten gericht terras van 40m² groot. Een tweede naar het zuiden gericht terras van 60m2.
Een souterrain. Hier staan o.a. een grote koelkast, diepvriezer, wasmachine en wasdroger. Er is een aparte wc.
Verdeeld over twee verdiepingen vijf slaapkamers, vijf badkamers, vijf w.c.'s, twaalf slaapplaatsen
Eigen parking geschikt voor minstens vijf auto’s

Indeling privé-appartement, 66m2 woonoppervlakte
Woonkamer met open keuken (42,5m²)
Slaapkamer met aparte toilet en badkamer met douche en wastafel (19m²)
Tuinterras van 277m², georiënteerd op het noorden, oosten en westen. Op dit stuk grond mag gebouwd worden. Eigen parking voor twee auto's


Terrein en bijgebouwen

De ligging van het huis
Het huis ligt tegen een helling op een terrein van ongeveer 1900 m2. Wat begane grond is aan de voorzijde van het huis, is eerste verdieping aan de achterzijde. Aan de voorzijde van de Gîte is een eigen parking geschikt voor zeker vijf auto’s. Een smalle, autoluwe weg loopt voor het huis langs. Een groot deel van het terrein bestaat uit grasland. Aan de zuidzijde naast het huis is een ruime terras met een lange, vaste tafel. Deze plek wordt van het gazon gescheiden door een ‘wilde’ tuin, aangelegd tegen een helling. Overal zijn heerlijke plekjes om in een luie stoel een boek te lezen of weg te dromen met zicht op het landschap rondom. Aan de noordwestzijde van het huis is een parking voor het privé appartement en een tuin. Aan deze zijde ligt ook de ingang van het privé appartement.


Overige opmerkingen

Voor uitgebreide informatie zie onze verkoopwebsite www.maisonenchartreuse.com