Vakantiehuis Romantisch? Bekijk alle vakantiehuizen

Romantisch

Romantisch

Wie aan romantiek denkt, denkt aan Parijs. Slenteren langs de Seine. Een slotje hangen aan de Pont de l’Archevêché en daarna de sleutel in de rivier gooien als teken van eeuwige liefde. Samenzijn met je geliefde onder de Eiffeltoren. En er zijn nog veel meer liefdevolle plaatsen in Frankrijk waar je een vakantiehuis kunt huren.

Denk aan de omgeving van Versailles en de Loire-streek met zijn paleizen, kastelen en bijbehorende tuinen. Of de Provence waar je samen door de lavendelvelden wandelt. Zorg voor een heerlijke picknick tussen de wijngaarden in de Bourgogne of bij Bordeaux. Flaneer over de boulevard en wandel langs een haven in een vissersdorpje aan de Atlantische kust. Zie er de zon ondergaan, bijvoorbeeld bij de Mont Saint-Michel. Geniet er net als de impressionisten van het mooie licht.

Ga uitgebreid lunchen op zondag. Dineer op een sfeervol verlicht pleintje of met uitzicht op de glooiende heuvels van de Auvergne. Geniet van de geurende dennen in Les Landes en aan de Côte d’Azur. Huur een 2CV en rijd langs bloemrijke dorpen, de ‘villages fleuries’, of de ‘plus beaux villages’ de France, de mooiste dorpen.

Kajak over meanderende riviertjes zoals de Allier, Tarn en Cèze. Huur een houseboat voor een tour over het Canal du Midi. Maak een tocht te paard door de beboste heuvels van de Dordogne of de bergen van de Pyreneeën. Kies een vakantiehuis op een wijngaard, boerderij of een woning met een rijke historie. Fiets door de wijnvelden en dorpjes met vakwerkhuizen in de glooiende Elzas. Kijk in de ’s nachts nog echt donkere nacht naar de vallende sterren in augustus. Selecteer een chalet met open haard om knus samen te zijn in de sneeuw. En helemaal het toppunt van romantiek: zeg niets tegen je geliefde en boek als verrassing nu een vakantiehuis!

Romantische links