alpes-de-haute-provence

Vakantiehuizen in de Alpes-de-Haute-Provence boekt u bij Gites

Bekijk het ruime aanbod in de Alpes-de-Haute-Provence, een gebied met veel sportieve mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, klimmen, paardrijden en kajakken. Bijvoorbeeld in de Mercantour, Luberon, Gorges du Verdon en Haute-Ubaye. Houdt u van vissen in de vakantie? Vlak bij de hoogste bergtop in de Provençaalse Alpen, de Mont Pelat, ligt het grootste natuurlijke Europese meer op 2230 meter hoogte, rijk aan forellen: Lac d’Allos. Mogelijkheden tot watersport vanuit uw vakantiehuis in Frankrijk vindt u in de meren Lac d’Esparron, Lac de Castillon en Lac de Serre-Ponçon.

Wintersport Vakantiehuizen

’s Winters kunt u vanuit uw vakantiehuis skiën en langlaufen in Frankrijk in onder meer Pra Loup, Larche, Sauze, Val d’Allos, Montclar en Sainte-Anne-la-Condamine. Maar ook in het voorjaar geniet u op het Plateau de Valensole van de bloeiende amandelbomen en vanaf eind juni van de heerlijke geuren tijdens het rijden van de lavendelroute. Stop onderweg voor de lavendelhoning. Andere mooie ritjes vanuit uw vakantiehuis in de Alpes-de-Haute-Provence zijn de Route des Grandes Alpes, Route Napoléon en Route des Cadrans Solaires. U komt langs schilderachtige oude plaatsjes zoals Dauphin, Mane, Castellane, Riez, Cruis, Lurs, Annot, Simiane-la-Rotonde. In Moustiers-Sainte-Marie biedt de 12e-eeuwse kapel Notre-Dame-de-Beauvoir uitzicht op de Gorges du Verdon. Op de gezellige markten zoals in Manosque en Forcalquier kunt u inkopen doen om in uw vakantiehuisje lekker te koken, bijvoorbeeld lamsvlees uit Sisteron, geitenkaas Banon, olijfolie en truffels.

Uitstapjes per trein vanuit uw vakantiehuis

Het oude bergtreintje Train des Pignes doorkruist het gebied en eindigt in kuuroord Digne-les-Bains met de grootste Romaanse kerk in de Haute Provence, de Notre-Dame-du-Bourg. Andere oude bouwwerken zijn de vestingwerken van Vauban in Sisteron, Entrevaux, Seynes-les-Alpes en Colmars-les-Alpes, het klooster in Salagon en diverse bruggen zoals de Pont du Châtelet in Saint-Paul-sur-Ubaye, de Pont du Moulin in Thorame-Haute en de Pont de la Reine Jeanne tussen Vilhosc en Saint-Symphorien.

Jazz op vakantie in Frankrijk

Daarnaast zijn er in de Alpes-de-Haute-Provence zomerse evenementen zoals Les Escapades Château-Arnoux, het Festival des enfants du jazz in Barcelonnette en de Rencontres musicales de Haute-Provence in Forcalquier.

Op zoek naar een vakantiehuis in de Alpes-de-Haute-Provence? Bij Gites heeft u de keuze uit vele authentieke en comfortabele vakantiewoningen. Huur vakantiehuizen in de Alpes-de-Haute-Provence direct bij de eigenaar of bekijk de andere 4000 huizen op Gites.