Vakantiehuis Alsace - Grand-Est? Bekijk alle vakantiehuizen

Vakantiehuizen in Alsace - Grand-Est

Gites heeft 8 vakantiehuizen in Alsace - Grand-Est.

Bekijk deze 8 vakantiehuizen

Alsace - Grand-Est

Alsace (de Elzas) is samengevoegd met de regio’s Lorraine en Champagnes-Ardennes en heet nu Grand-Est. Er zal nog lang over gesproken worden door de bewoners van deze regio’s en de ‘oude’ namen zullen niet verdwijnen. Champagne, Quiche Lorraine, Crément d’Alsace, het zijn begrippen die zich niet laten hernoemen. In werkelijkheid verandert en natuurlijk ook niets aan de glooiende landschappen, de feestwijnen en dat prachtige vakantiehuis dat je er kunt huren, zo vlakbij Nederland.  Hieronder zie je drie advertenties uit de Elzas maar er zijn er meer natuurlijk. Hier vindt je alle vakantiehuizen in de nieuwe regio Grand-Est. Voor je korte vakantie is een verblijf in een Bed & Breakfast in de Grand-Est misschien een goed idee.

De Alsace, is een langwerpige regio in het noordoosten van Frankrijk. In het westelijk deel ligt het berggebied van de Vogezen, het oostelijk deel ligt langs de Rijn. Dat het gebied tot 1919 deel heeft uitgemaakt van het Duitse rijk merkt u aan de veelkleurige vakwerkhuizen en namen van de bloemrijke dorpjes zoals Bergheim, Riquewihr, Ribeauvillé en Guebwiller.
Ga proeven bij een van de vele wijnhuizen als u de Route des Vins d’Alsace fietst. Of vier de wijnfeesten mee in oktober. Kijk tijdens je fietstocht zeker ook geregeld naar boven om de vele ooievaars te zien vliegen. In de hele regio ziet u palen staan met nesten en ook plekken waar de vogels samenkomen, ook speciaal aangelegd om ze te beschermen.

Culinair staat de Elzas bekend om de verschillend belegde dunne pizza’s tartes flambées, die ook als flammeküche op de kaart staat. Geniet in een ‘winstub’, een typisch Elzasser restaurantje, ook van andere heerlijke gerechten zoals Elzasser zuurkool, ovenschotel met Munster-kaas en de stoofpot coq au Riesling. Deze wijn is ook een specialiteit uit de Elzas, net als Gewurtztraminer, Crémant d’Alsace, Pinot Noir en Pinot Gris.
Leuke steden om te bezoeken zijn Colmar, het vestingstadje Neuf-Bristach aan de Rijn en de oude stad Mulhouse met zijn automuseum, spoorwegmuseum en dierentuin. Vanuit een rondvaartboot krijgt u een goed beeld van de waterrijke regionale en ook Europese hoofdstad Straatsburg (Strasbourg). De sfeervolle stad heeft een mooie kathedraal, parken, musea en pleinen waar u ’s winters kerstmarkten kunt bezoeken.
En wist u dat u ook kunt skiën en langlaufen in de Elzas? Zo telt bijvoorbeeld Markstein twaalf pistes. ’s Zomers kunt u rond de Ballon d’Alsace, de Route de Crêtes, de Grand Ballon en de Honeck in het berggebied Vogezen prachtig wandelen en mountainbiken over de bergweiden en bospaden.

Departementen