ardeche

Vakantie in de Ardèche?

Op zoek naar een vakantiehuis of B&B in de Ardeche?

Op Gites vindt u meer dan 4000 vakantiehuizen en chambres d’hotes door heel Frankrijk.

Het departement Ardèche in de regio Rhône-Alpes heeft een landklimaat en mediterrane invloeden. Met bloemrijke bergplateaus, eiken- en naaldbossen, rivieren met diepe kloven en flinke versnellingen, wijnvelden, kastanje- en fruitboomgaarden. Tijdens het wandelen, fietsen, paardrijden en ’s winters ook skiën en langlaufen kunt u in uw vakantie schapen- en geitenkuddes, roofvogels en wilde zwijnen tegenkomen. Een prachtig uitzicht hebt u in de Monts d’Ardèche vanaf de vulkanische bergtoppen Mont Mézenc en Mont Gerbier-de-Jonc, en de Col de Meyrand in het Tanargue-massief.

Gorges de l’Ardeche

De slingerende rivier de Ardèche heeft tussen Ruoms en Saint-Martin-d’Ardèche de grootste natuurlijke kloof van Europa uitgesleten, de Gorges de l’Ardèche. U kunt hier prachtig vissen, en ook kanoën en kajakken waarbij u de door erosie gevormde natuurlijke boogbrug bij Vallon-Pont-d’Arc passeert. Door de natuur gecreëerd zijn ook de rotsbeelden in het Bois de Païolive. Wereldberoemd werd de Ardèche vanwege de oudste muurtekeningen van dieren in de Grotte Chauvet. Bezoek hier vanuit uw vakantiehuis vanaf voorjaar 2015 de minutieus gecreëerde replica. Bezienswaardig zijn ook de grot L’Aven d’Orgnac en de Grotte de la Madeleine. Balazuc, Vogüé, Labeaume, Lagorce, Chalencon, Joyeuse, Jaujac en Largentière zijn oude dorpjes met sfeervolle pleintjes, terrasjes, winkels, wijnhuizen en restaurants.

Specialiteiten van de Ardèche

Geniet in uw vakantiehuis in de Ardeche van vis, vlees, wild en gevogelte, paddenstoelen, mediterrane kruiden en olijfolie uit de Pays des Vans, gekonfijte kastanjes, de wijn Coteaux de l’Ardèche en de kazen Brique d’Ardèche, Picodon en Coucouron. Allemaal streekspecialiteiten die u op vakantie ook gezellig kunt inkopen op de weekmarkt van de grotere plaatsen Aubenas, Privas, Annonay en Ucel. En wist u dat de Ardèche kuuroorden heeft zoals Vals-les-Bains, Neyrac-les-Bains en Saint-Laurent-les-Bains? Deze laatste plaats kunt u bereiken via de mooie route Corniche du Vivarais Cevenol. Ook leuk is de oude stoomtrein van Tournon-sur-Rhône naar Lamastre. Spannend voor kinderen zijn avonturenpark Jaujac en safaripark Peaugres waar u met uw eigen auto doorheen mag rijden!

Boek uw vakantiehuisje in de Ardeche via Gites.nl. Meer dan 4000 vakantiehuizen en B&B’s door heel Frankrijk.