Vakantiehuis Auvergne? Bekijk alle vakantiehuizen

Auvergne

De Auvergne is tijdens de regionale herindeling van Frankrijk samengevoegd met de buurregio Rhône-Alpes. De naam van beid is nu Auvergne-Rhône-Alpes. Zoekt u nu een vakantiehuis in deze streek dan hebt u dus wat meer keuze… zoek maar eens een vakantiehuis in de Auvergne-Rhône-Alpes of een leuke Bed & Breakfast in de Auvergne-Rhône-Alpes. Ook is het landschap er nog even spectaculair.

Een vakantiehuis in Auvergne heeft alles voor een onvergetelijke reis. De regio Auvergne bestaat uit de departementen Allier, Puy-de-Dome, Cantal en Haute-Loire. Wandel vanuit uw vakantiehuis in de natuur van centraal Frankrijk door de prachtig bossen en geniet van vulkanische gebergtes.

Een vakantiehuis in Auvergne omgeven door natuur

Voor het grootste gedeelte bestaat Auvergne uit het Centraal Massief met tachtig begroeide vulkanen. Ontdek meer over het ontstaan van het vulkanisch gebied in themapark Vulcania. In het departement Puy-de-Dôme, met de gelijknamige bergtop, kunt u vanuit uw vakantiehuis prachtig wandelen langs de kratermeren Lac Chambon, Lac Pavin en Gour de Tazenat. De hoogste vulkaan in de hele Auvergne is de Puy de Sancy. Het uitgestrekte, bosrijke natuurpark Livradois-Forez biedt veel sportieve mogelijkheden zoals wandelen, fietsen, vissen, paardrijden, mountainbiken, en ’s winters skiën en langlaufen. Veel vakantiehuizen in Auvergne bevinden zich in de buurt van deze prachtige omgeving. Na een flinke tocht is een van de vele warmwaterbronnen een weldaad voor uw spieren, bijvoorbeeld in Saint-Nectaire, Mont-Dore of Vichy.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Auvergne

Bezoek vanuit uw vakantiehuis ook de dorpjes Saint-Saturnin, Montpeyroux, Usson, Saint-Floret, Issoire en Orcival. In de regionale hoofdstad Clermont-Ferrand krijgt u in l’Aventure Michelin uitleg over het bedrijf dat er in 1889 werd opgericht. Aanraders in het departement Allier zijn de dorpen Charroux, wijnstadje Saint Pourcain sur Sioule en het Middeleeuwse Ebreuil. Het Forêt de Tronçais, een van de mooiste eikenbossen van Europa, is een heerlijk fietsgebied.

In de Monts du Cantal heeft u vanaf de vulkaan Puy Mary een prachtig uitzicht over de uitgestrekte natuur. ’s Winters kunt u genieten van de sneeuw in de wintersportgebieden Le Lioran (Super-Lioran), Murat en Prat-de-Bouc. De vakantiehuizen zijn dan omgeven met sneeuw. In Le Puy-en-Velay bieden de samenkomende pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella mooie wandelmogelijkheden. Dat geldt ook voor de paden langs de wilde rivieren Allier, waar zalm vanuit de Atlantische Oceaan heen zwemt, en de Loire. Bezienswaardige dorpen zijn Blesle, Pradelles, Arlempdes en Lavaudieu.

Na het vele buitenleven geniet u van het aardappelgerecht truffade, de stoofpot potée auvergnate en gerechten met riviervissen en paddestoelen. Om af te sluiten met kazen zoals Bleu d’Auvergne, Fourme d’Ambert, Saint-Nectaire en Salers, en desserts met appel en kastanjes. Proef deze specialiteiten bij een plaatselijk restaurantje, of maak het klaar in uw vakantiehuis.

Boek een vakantiehuis in Auvergne

Gaat u ook op vakantie in Auvergne? Kies dan uit een verscheidenheid aan vakantiehuizen, van bungalows in de natuur tot royale villa’s met zwembad. Welk vakantiehuis in Auvergne u ook zoekt, bij Gites boekt u rechtstreeks bij de verhuurder.

Departementen