Vakantiehuis Bourgogne? Bekijk alle vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in Bourgogne

Hij heet nu Bourgogne-Franche-Comté, de nieuwe regio die is ontstaan na de samenvoeging van de gelijknamige regio’s. Niet erg spectaculair dus, geen discussies over de naam en in de toekomst zullen de regio-begrippen die er van beide zijn niet veranderen. Ook staan er dezelfde prachtige vakantiehuizen, lopen er dezelfde koeien en verkoopt men er dezelfde wijn en kaas.
Zoekt u een vakantiehuis in Bourgogne-Franche-Comté dan bent u hier op het goede adres en hebt u nog meer keuze dan voorheen. U kunt natuurlijk ook terecht voor een leuke Bed & Breakfast in de Bourgogne-Franche-Comté.

Een vakantiehuis in de Bourgogne staat garant voor culinair genieten met ten eerste mooie wijnen zoals Chablis, Beaujolais en Nièvre, en de mousserende Crémant de Bourgogne. De regionale hoofdstad Dijon staat bekend om de zwartebessenlikeur Crème de Cassis, mosterd en kruidkoek. Andere regionale specialiteiten zijn de korstkaas Epoisses, wijngaardslakken ‘Escargots de Bourgogne’ in knoflookboter, Charolais-koeien voor de stoofpot boeuf bourguignon en Bresse-kip voor het stoofgerecht coq au vin. Proef deze specialiteiten bij een plaatselijk restaurant, of maak het klaar in het eigen vakantiehuis.

Een vakantiehuis in de Bourgogne omringd door natuur

Door de Bourgogne kunt u heerlijk fietsen. De twintig kilometer lange Voie des Vignes van Beaune naar Santenay leidt u langs plaatsjes met de gelijknamige wijnen Pommard en Meursault. Maak in november in Beaune de wijnveiling Vente des Vins en wijnfeesten mee. Bezoek vanuit uw vakantiehuis in de Bourgogne ook het armenhospitaal Hospice de Beaune met zijn veelkleurige daken. Veel vakantiehuizen liggen bij mooie fietsroutes zoals die langs het Canal du Nivernais en het Canal de Bourgogne. Onderweg heeft u vanaf de Roche de Solutré een mooi uitzicht op de wijngaarden.

Bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuis in Bourgogne

Vakantiehuizen zijn een uitvalsbasis voor heerlijke dagtochten. Bezoek bijvoorbeeld de Mont-Saint-Jean, Semur-en-Auxois en Noyers-sur-Serein. Indrukwekkend in Vézelay is de basiliek. Verder is de Bourgogne rijk aan abdijen, bijvoorbeeld bij Fontenay, Tournus, Flavigny-sur-Ozerain en Cluny. Vanuit uw vakantiehuis in de Bourgogne kunt u ook een deeltraject lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het groene hart van de Bourgogne is de Morvan, met gevarieerde wandelroutes en maar liefst 3600 kilometer aan mountainbike-paden. Zeilen en surfen kan op het Lac de Settons en kajakken of vissen op de rivieren Cure en Yonne. Verder telt de Bourgogne maar liefst twintig golfbanen. Veel vakantiehuizen liggen daarom op een korte afstand van de golfbaan.

Kinderen vermaken zich in het Parc de l’Auxois met dieren en een waterparadijs. Bezoek vanuit uw vakantiehuis met minder goed weer de grotten van Azé, en steden zoals Sens, Auxerre of Autun. Houdt u van antiek en brocante? In mei is in Dijon een van de beroemdste beurzen op dit gebied en in augustus biedt Aillant-sur-Tholon een zes kilometer lange vlooienmarkt. Vanuit een vakantiehuis in de Bourgogne geniet u dus volop van het leven.

Boek een vakantiehuis in de Bourgogne

Brengt u ook een vakantie in de prachtige Bourgogne door? Kies dan uit diverse vakantiehuizen, van authentieke boerderijnen tot vrijstaande villa’s met zwembad. Welk vakantiehuis in de Bourgogne u ook zoekt, bij Gites huurt u het huis rechtstreeks bij de eigenaar.

Departementen