Vakantiehuis Bretagne? Bekijk alle vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in Bretagne

Een vakantiehuis in Bretagne staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Het schiereiland Bretagne is de meest westelijke regio van Frankrijk, met de levendige regionale hoofdstad Rennes en de departementen Côtes-d'Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Het milde zeeklimaat met diverse microklimaten en meer dan 2000 zonuren is ideaal om uit te rusten op het strand en te wandelen. De Keltische historie en ook die van de Middeleeuwen en renaissance is terug te vinden in de vele authentieke, levendige vissers- en badplaatsjes die u vanuit een vakantiehuis kunt bezoeken.

Bezienswaardigheden vanuit vakantiehuizen in Bretagne

Geniet vanuit uw vakantiehuis in Bretagne van de karakteristieke Bretonse sfeer met vuurtorens, vestingwerken, vakwerkhuizen, folklore en kunstnijverheid in Saint-Malo, Vannes, Concarneau, Redon, Cancale, Tréguier en vooral ook Quimper. Bezoek hier in juli het Festival de Cornouaille met Bretonse folklore. Een andere aanrader is het Fête du Livre in boekenstadje Bécherel. Ook in de natuur is erg veel te zien. Roze granieten rotsformaties bij Ploumanac’h, dolmen en menhirs bij Carnac, moerasgebied La Grande Brière, zoutmoerassen bij schiereiland Guérande, heidevelden en rotsen in de Monts d’Arrée in het natuurpark Armorique, Bois d’Amour bij Pont-Aven dat Gauguin en ook componisten inspireerde. En niet te vergeten de mooie uitzichten vanaf de Montagne van Locronan op de baai van Douarnenez en vanaf de westelijke kapen Pointe du Raz en Pointe Saint-Mathieu.

Een vakantiehuis in Bretagne omringd door schoonheid

De vakantiehuizen in Bretagne zijn prachtig gelegen. Steek vanaf schiereiland Quiberon over naar het grootste eiland van Bretagne, Belle-Île, met veel roze rotsen, vogel- en plantensoorten en het huisje waar Sarah Bernhardt woonde. Andere mooie eilandjes zijn onder meer Ouessant, Ile de Sein en Ile de Batz. Geniet na een wandeling vanuit uw vakantiehuis van specialiteiten zoals een glaasje cider, de typisch Bretonse pannenkoeken ‘galettes’, zeevruchten en Bretonse vissoep. Proef deze specialiteiten bij een plaatselijk restaurant, of maak het klaar in het eigen vakantiehuis. Uw vakantiewoning in Bretagne is ook een uitvalsbasis voor de prachtige stranden van badplaatsen zoals Dinard, Ile Tudy, Les Roches du Diable, en ook Brest, met een van de mooiste havens van Frankrijk, de indrukwekkende brug l’Iroise en het aquarium Océanopolis.

Boek een vakantiehuis in Bretagne

Op zoek naar een vakantiehuis in Bretagne? Bij Gites heeft u de keuze uit vele authentieke en comfortabele vakantiewoningen. Huur de vakantiehuizen in Bretagne direct bij de eigenaar.

Enkele relevante links voor vakantiehuizen in Bretagne

Departementen