cher

Huur uw vakantiehuis in de rust en ruimte van hartje Frankrijk: de Cher

Huur uw vakantiehuis in de rust en ruimte van hartje Frankrijk, aan de rand van het Centraal-Massief in het departement Cher. Dankzij de zachte glooiing kunt u heerlijk wandelen en fietsen in dit deel van de regio Centre dat in de Middeleeuwen in de regio Berry lag. Bijvoorbeeld door de wijngaarden van Sancerre en Quincy, en de bossen, heide en vijvers van de Sologne. Onderweg passeert u kerken, kastelen en andere historische gebouwen. De vele rivieren waaronder de Sauldre en de Auron bieden mooie plekken om te vissen.

Ontdek de Cher vanuit uw vakantiewoning

Vanuit uw gite kunt u etappes rijden van de Route Jacques-Coeur langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De rijke koopman Jacques Coeur kwam uit de mooie hoofdstad van de Cher, Bourges. Wandel er door de geplaveide steegjes langs gezellige pleintjes en herenhuizen. Bezoek ook de kathedraal Saint-Etienne die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk in Aubigny-sur-Nère de vakwerkhuizen en in Noirlac de cisterciënzerabdij uit 1136. De Franse auteur Alain-Fournier, die Le Grand Meaulnes schreef, kwam uit La Chapelle-d’Angillon.

Proef Sancerre

Onderbreek de route in Sancerre voor een heerlijke droge witte wijn uit een van de wijnhuizen. In het sfeervolle plaatsje heeft u vanaf de toren van het Middeleeuwse kasteel een prachtig uitzicht over de wijngaarden en de Loire. Geniet ook van de geitenkaas uit de regio, de Crottin de Chavignol.

Kastelen en kloosters in de Cher

Maak vanuit uw vakantiehuis ook dagtochtjes naar de kastelen met mooie tuinen, bijvoorbeeld in een van de mooiste dorpen van Frankrijk, Apremont-sur-Allier en het kasteel van Meillant uit 1510. Op een steile rotswand in Culan ligt een van de weinige kastelen die nog gedeeltelijke houten torens heeft. Het kasteel van Ainay-le-Vieil in Saint-Amand-Montrond telt maar liefst negen torens. Bijzonder om te zien is ook een van de eerste Romaanse kloosters in de Berry, de 12e-eeuwse kerk in Châteaumeillant, gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Porselein uit de Berry

In de 19e eeuw was de Berry de belangrijkste fabrikant van porselein in Frankrijk. Via de Route de la Porcelaine ziet u ateliers, fabrieken, winkels en een museum. De route begint in Vierzon, waar u het museum over de Middeleeuwse oorsprong, de oude klokkentoren en de art-decotuinen kunt bekijken.