Vakantiehuis Corsica? Bekijk alle vakantiehuizen

Vakantiehuizen in Corsica

Gites heeft 3 vakantiehuizen in Corsica.

Bekijk deze 3 vakantiehuizen

In de Middellandse Zee ligt het bergachtige Corse, in het Nederlands Corsica

In de Middellandse Zee ligt het bergachtige Corse, in het Nederlands Corsica. Ook wel Ile de la Beauté genoemd, Eiland van de Schoonheid, te bereiken in circa drie uur met de veerboot vanuit Nice of Livorno, of in twee uur vliegen van Amsterdam naar Ajaccio. Op ruim een kwart van de oppervlakte van Nederland vindt u stranden, kliffen, bergen, hoogvlaktes, bossen, meren en rivieren. Dunbevolkte, ruige gebieden met kurkeiken, kastanjes, olijfbomen, pijnbomen en maquis, kruidachtige struiken. En met dieren zoals moeflons, Griekse landschildpadden, wilde zwijnen, diverse roofvogels, zeevogels en vissen.

Prachtige gebieden om te wandelen, klimmen, raften, mountainbiken en kajakken zijn het regionaal natuurpark in zowel het departement Haute-Corse als Corse-du-Sud, de Gorges de la Restonica en de Gorges du Prunelli, en Alta Rocca met de Col de Bavella. Of kies een deel van de grote, in Calenzana beginnende wandeltochten Tra Mare e Monti en GR 20. Bijvoorbeeld het schiereiland Scandola, de baai van Porto, de rode rotsformaties Calanches de Piana of de bergkammen Monte Cinto en Monte Rotondo.

Wat rustiger genieten? Neem de trein van Corte naar Vizzavona, langs bergruggen en door valleien. Mooie stranden en haventjes bieden Propriano, St-Florent en Palombaggia vlak bij Porto-Vecchio. Aanraders om te duiken en snorkelen zijn de Iles Cerbicales en de baai van Santa Manza bij het op een steile rots gelegen vestingstadje Bonifacio. Historisch interessant zijn ook Filitosa, Sartène en Calvi. Geniet er van specialiteiten met Franse en Italiaanse invloeden zoals pasta met de schapenkaas Niolo, vleeswaren, oesters, de Corsicaanse bouillabaisse aziminu en geroosterde vis, wild zwijn of geit. Kies als dessert fiadone met geitenkaas Broccio, de beschuitjes canistrelli, kaascrêpes migliacciole en fritelli, beignets van kastanjes uit Castagniccia. Proef ook het eigen kastanjebier Pietra, het aperitief Cap Corse en de eigen wijnen, likeuren en brandewijnen op basis van kastanjes, bessen en citrusvruchten.