Vakantiehuis Dordogne? Bekijk alle vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in de Dordogne

Een vakantiehuis in de Dordogne is een heerlijke vakantiebestemming. Het departement Dordogne in de regio Aquitaine staat alom bekend vanwege de prachtige oude kastelen in de groene heuvels, bijvoorbeeld bij Monbazillac en Château Castelnaud bij Castelnaud-la-Chapelle.

De keuken van Dordogne is beroemd om haar streekproducten zoals walnoten en walnotenolie, boleten, truffels en foie gras uit Thiviers, vruchtenlikeur. En niet te vergeten de kazen zoals Rondelé Noix de Dordogne en dertien AOC-wijnen uit Bergerac. Bezoek vanuit uw vakantiehuis in Dordogne de vele restaurants en sfeervolle terrasjes in historische plaatsen. Of doe inkopen op de markt in het mooie Middeleeuwse centrum van Périgueux. In de zomer zijn hier diverse festivals.

Bezienswaardigheden vanuit vakantiehuizen in Dordogne

Ontdek tijdens uw vakantie in Dordogne de autovrije Middeleeuwse binnenstad van Sarlat-la-Canéda. Bezoek hier het paleis, de antiek- en kunstwinkels en in de zomer het theaterfestival. Vlakbij liggen Domme, La Roque-Gageac en Beynac-et-Cazenac, benoemd tot mooiste dorpen van Frankrijk. Dit laatste geldt ook voor Monpazier, St-Jean-de-Côle en Belvès. Uw vakantiehuis in de Dordogne vormt een goede uitvalsbasis voor het ommuurde Middeleeuwse stadje Issigeac en het opgeknapte centrum van Terrasson-Lavilledieu waar de Vézère doorheen stroomt.

In de Dordogne zijn veel prehistorische vondsten gedaan. Bezoek tijdens uw vakantie het nationaal museum voor de prehistorie in Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil met onder meer 15.000 jaar oude bizons. De indrukwekkende grotten, bijvoorbeeld Pech-Merle, Tourtoirac en Lascaux bij Montignac aan de Vézère zijn goed bereikbaar vanuit de vakantiehuizen in Dordogne. Verder was er vroeger veel papierproductie. Dicht bij Bergerac kunt u nog de oude papiermolen Moulin de Larroque bekijken.

Een vakantie in de Dordogne omringd door natuur

Via het plaatsje Brantôme, Venetië van de Périgord genoemd, heeft u toegang tot het regionale natuurpark Perigord-Limousin. Hier wandelt u tijdens uw vakantie door valleien en over kalkstenen plateaus met rivieren, kastanjebomen, orchideeën en veel soorten vogels. Leuke fietstochten vanuit uw vakantiehuis in Dordogne zijn die van Lalinde naar Louyre en Aillac-Carsac-Aillac. Verder kunt u paardrijden, kanoën, golfen en zwemmen in de rivieren met strandjes, meren, binnen- en buitenbaden en zwemparadijzen. Een vakantie om niet te vergeten!

Brengt u ook een vakantie in het schitterende departement Dordogne door? Kies dan uit diverse vakantiehuizen, van bungalows tot vrijstaande villa’s met zwembad. Welk vakantiehuis in de Dordogne u ook zoekt, bij Gites huurt u het huis rechtstreeks bij de eigenaar.