gironde

Boek uw vakantiehuis in de Gironde via Gites en kom tot rust aan zee

Boek uw vakantiehuis in de Gironde via Gites en kom tot rust aan zee, in de grootste bossen van Europa en aan de gelijknamige rivier die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Uw vakantiehuis in de Gironde

De Gironde, het grootste departement van Frankrijk, biedt 120 kilometer aan zandstrand. Ideaal voor een strandvakantie. In de badplaats Soulac-sur-Mer, aan de route naar Santiago de Compostela, staan mooie oude villa’s en een archeologisch museum met Gallische en Gallo-Romeinse voorwerpen. Vanuit Soulac kunt u langs de kust en door de duinen en bossen naar het zuiden fietsen of paardrijden. U passeert Lacanau-Océan en Le Grand Crohot, ideale plekken om te surfen, net als op het Lac de Lacanau in een mooi natuurgebied. Vaar vanuit uw vakantiehuis bij het Bassin d’Arcachon per boot of kano naar het in de baai gelegen vogeleiland met de kenmerkende paalhutten waar u heerlijk kunt wandelen. Beklim in Teste-de-Buch het hoogste duin van Europa, de Dune du Pyla (ook geschreven als Dune du Pilat).

Bordeaux uit de Gironde

Landinwaarts ligt de hoofdstad van het departement: Bordeaux. Gelegen aan de Garonne met prachtige kades en een levendig centrum met gezellige pleintjes, winkels en restaurants. Uit deze regio komt wereldberoemde wijn. Châteaux staan onder meer bij Pessac, Pomerol en de Middeleeuwse bastides Libourne aan de Dordogne en Saint-Emilion die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak vanuit uw vakantiehuis een heerlijke wandeling door de wijngaarden. In het streek Entre-Deux-Mers liggen Graves, het oudste wijngebied van de regio Bordeaux, en Cadillac, waar de oprichter van het beroemde automerk vandaan kwam. In de Médoc kunt u veel wijnhuizen bezoeken bij Pauillac en Margaux.

Gastronomie in de Gironde

Uit het Bassin d’Arcachon komen de beroemde oesters. Proef ze op vakantie in Le Cap Ferret, Arcachon, badplaats Montalivet op de zondagochtendmarkt of de gezellige markthal in Bordeaux. Ook kunt u bij laagtij naar een oesterhut in een van de oesterparken wandelen of met de boot naar een van de oesterhavens. Andere specialiteiten zijn asperges, artisjok, eekhoorntjesbrood en kaviaar.

Vakantiehuizen in de Gironde boekt u bij Gites.nl. Meer dan 4000 authentieke vakantiehuizen. Bekijk op Gites het ruime aanbod van het departement Gironde.