Cher et Loir

Loir et Cher

Boek uw vakantiehuis midden in de heuvels van de Perche, de bossen met heide en vijvers van de Sologne, of in de vallei van de rivieren de Loir en de Cher. Bovendien kunt u om de hoek van uw vakantiewoning diverse kastelen bezoeken.

Dagtochtjes naar kastelen

Het grootste kasteel is Chambord, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kunst uit het Louvre werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog veilig gesteld, waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo. Bekijk ook het kasteel in Blois, een Middeleeuwse stad met gezellige steegjes, pleinen en de kathedraal. Via ruim 300 schilderijen in het kasteel van Beauregard leert u over de geschiedenis van Frankrijk van de 14e tot de 17e eeuw. Het kasteel van Cheverny biedt een permanente tentoonstelling over Kuifje. Bijzonder in het kasteel in Talcy zijn het nagenoeg oorspronkelijke interieur en de grote wijnpers van ruim 300 jaar oud.

Bewonder de historische architectuur

Bezienswaardigheden in de buurt van uw vakantiehuis in de Loir-et-Cher zijn ook de kerk met glas-in-loodramen in Huisseau-sur-Cosson en de Romaanse kerken in Suèvre. Bekijk in de kerk van Lavardin de 12e-eeuwse muurschilderingen. De abdijkerk La Trinité en een Romaanse klokkentoren staan in Vendôme. De gezellige winkelstad is gebouwd op eilandjes in de Loir, waarover u leuke boottochten kunt maken.

Activiteiten vanuit uw vakantiehuis

Huur een gite in de Loir-et-Cher als u houdt van wandelen en fietsen. Routes vindt u onder meer in het groen gelegen Pouillé en Romorantin-Lanthenay. Geniet in de kasteeltuinen van Chaumont-sur-Loire en Saint-Aignan-sur-Cher van het uitzicht over de omgeving. Hier vlakbij ligt Beauval, een van de mooiste dierenparken van Europa waar ook panda’s leven. Andere mooie gebieden voor tochtjes zijn het Canal de la Sauldre met de vele sluisjes, het rustige Canal de Berry en de Vallée du Loir. Een mooie golfbaan vindt u vlak bij Onzain. Fris lekker op in het ecologische buitenbad bij Mont-près-Chambord.

Gastronomie in de Loir-et-Cher

De markt in Contres biedt u het vele lekkers uit de omgeving. Proef de zandkoekjes uit Nançay, de appeltaart tarte Tatin uit Lamotte-Beuvron, honing, saffraan, de geitenkaas uit Selles-sur-Cher en wijn uit de Touraine.

Boek direct bij de eigenaar uw vakantiehuis op Gites.nl met ruim 4.000 vakantiehuizen en B&B’s in heel Frankrijk