Vakantiehuis Normandie? Bekijk alle vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in Normandie

Een vakantiehuis in Normandie staat voor grote schoonheid omgeven door diverse landschappen, bruisende steden en mooie stranden. De vakantiehuizen in Normandie variëren van schilderachtige huisjes uit de 18e eeuw tot vrijstaande vakantiewoningen met zwembad. In 1944 bestormden de geallieerde troepen de stranden van Normandie om Europa te bevrijden. Bezoek vanuit uw vakantiewoning in Normandie historische bezienswaardigheden zoals de beroemde Pegasusbrug nabij Ouistreham en de invasiestranden als Omaha Beach.

Vakantiehuizen in Haute-Normandie

De noordelijke regio Haute-Normandie is eenvoudig binnen een dag te bereiken vanuit Nederland. Zo bent u in ruim vijf uur vanuit Utrecht in Rouen, de regionale hoofdstad in het departement Seine Maritime met zijn beroemde kathedraal. De regio trok veel impressionisten zoals Pisarro, Boudin, Sisley en Monet. Niet voor niets vindt regelmatig in Rouen het vijf maanden durende Normandy Impressionist Festival plaats. Geniet er net als de schilders van de steeds wisselende lucht en zee, en de krijtrotsen van de Côte d’Albâtre tussen Le Tréport en Le Havre. Langs deze kustlijn kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Stop onderweg in Dieppe, de belangrijkste Franse visserijplaats voor de Sint-Jakobsschelp, of in Fécamp. Geniet er in een visrestaurant van verse mosselen, krab, garnalen, langoesten of een ‘plateau de fruits de mer’. Een typische digestief uit Fécamp is de likeur Bénédictine uit de gelijknamige abdij. Mis onderweg langs de kust l’Aiguille niet, de krijtrots bij Etretat die de vorm van een olifant heeft. Het gebied is daarnaast erg aantrekkelijk voor watersporten. U kunt er leren zeezeilen, kajakken op zee, surfen of kitesurfen. Een heel ander landschap vindt u in het departement Eure, waar vlakten, plateaus, beboste gebieden en ruime valleien elkaar afwisselen. Wandelend door al dat natuurschoon ziet u de karakteristieke Normandische vakwerkhuizen, ‘en colombages’ genoemd. Aan de meanderende Seine bij Les Andelys ligt het Middeleeuwse Château Gaillard. Het gebied is ook heerlijk om te fietsen. Kende u bijvoorbeeld al het 43,5 kilometer lange fietspad over de voormalige spoorlijn Evreux-Bec Hellouin, tussen Parijs en Honfleur? Bezoek dan ook de kathedraal van Evreux en de abdij van Bec, waar monniken prachtig aardewerk maken. Ook het charmante plaatsje Bernay, een ‘Ville d’art et d’histoire’, mag niet ontbreken als u deze rustige, landelijke regio bezoekt.

Vakantiehuizen in Basse-Normandie

Via de indrukwekkende Pont de Normandie over de monding van de Seine arriveert u bij vakantiehuizen in het noorden van de regio Basse-Normandie. Het bijzondere licht aan de 470 kilometer lange kustlijn inspireerde veel impressionisten. Zij legden er zeegezichten en klifrotsen vast, de badplaats Deauville, bekend om de paardenraces en de vissersplaatsen Honfleur en Trouville.

De regio heeft nog een heel ander historisch verleden: de Tweede Wereldoorlog. Vanuit uw vakantiehuis in Normandie nabij de invasiestranden Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Sword Beach en Juno Beach kunt u diverse bunkers, herdenkingsplaatsen en musea bezoeken. Bijvoorbeeld het museum over de Atlantikwall in Ouistreham. De stad Bayeux, gesticht door de Kelten en behorend tot het departement Calvados, was een van de eerste Franse plaatsen die op D-Day bevrijd werd. De stad staat ook bekend om zijn gotische kathedraal en wandkleed dat de invasie in Engeland door Willem de Veroveraar en de daarop volgende slag bij Hastings verbeeldt.

De regionale hoofdstad Caen met zijn kalkstenen gebouwen, abdijen, kasteel, musea en winkels is een andere tip voor een dagje stad vanuit uw vakantiewoning in Normandie. Rust, een grote diversiteit aan vogels en traditionele lemen huisjes vindt u in het moerassig natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin.

Voor de kust van het departement Manche ligt Mont Saint-Michel, ’s avonds prachtig verlicht. Te voet kunt u dit rotsige schiereiland met zijn abdij bezoeken. Karakteristiek voor het departement Orne zijn de heuvels, weilanden, boomgaarden en vakwerkhuizen. Ook geniet u hier van lekkernijen: het is de regio van de camembert en de appelproducten cider en Calvados. Bovendien is Normandië de grootste boterproducent van Frankrijk. En heeft u zin in een overzees uitstapje vanuit uw vakantiehuis? In maximaal 1,5 uur steekt u vanuit Carteret of Dielette met de ferry over naar de Britse Kanaaleilanden Guernsey en Jersey. Maakt u vanuit Basse-Normandie graag een langere tocht, dan kunt u vanuit Cherbourg per boot zelfs Ierland bereiken.

Kies uit het ruime aanbod van vakantiewoningen in Normandie en plan vandaag nog een heerlijke reis naar het vakantiehuis van uw dromen. Verstuur een aanvraag naar de eigenaar en huur uw favoriete vakantiehuis in Normandie rechtstreeks bij hen.