orne camembert

In het departement Orne staat uw vakantiewoning midden in een romantisch landschap

Overal om u heen ziet u in dit zuidelijkste departement in Normandië weides, hagen, bossen, bochtige rivieren, vijvers, moerassen, oude watermolens, stoeterijen, kastelen en landhuizen.

Dagtochtjes vanuit uw vakantiehuis

Maak vanuit uw gite dagtochtjes naar sfeervolle plaatsjes zoals Mortagne-sur-Perche, de vroegere hoofdstad van het graafschap van Perche. Slenter door de stadspoort en oude steegjes naar het plein, de graanhal, de tuin bij het stadhuis en het museum over de filosoof Alain. Tegen een heuvel aangebouwd ligt het Middeleeuwse Domfront met een donjon, kasteel en vakwerkhuizen.

Cultuur in de Orne

De productie van kant stond centraal in Argentan en in de hoofdstad van het departement, Alençon, gelegen aan de rivier de Sarthe. In het Museum voor Schone Kunsten kunt u er een permanente tentoonstelling over bekijken. Bekijk ook de 15e-eeuwse kerk Notre-Dame. Breid uw tocht zeker even uit naar het nabij gelegen Saint-Céneri-le-Gérei, een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Beroemde paarden uit de Orne

In de oudste stoeterij van Frankrijk, Le Haras national du Pin, kunt u de stallen bekijken en van juni tot september donderdags beroemde paardenrassen zoals de Percheron en de Engelse Volbloed. In juli en september vinden er internationale wedstrijden plaats.

Uw gite in de natuur

In de Orne vindt u volop natuur om in te wandelen, fietsen, golfen, vissen en paardrijden met de twee grote regionale natuurparken Perche en Normandie-Maine. Dichtbij vindt u bovendien Suisse Normande, het Normandische Zwitserland, het Fôret d’Ecouves bij Le Bouillon en Fôret de Bellême dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Specialiteiten in Normandië

Lekkernijen uit de Orne zijn onder meer rillettes en boudin noir, de kaas Camembert, de koekjes Sablés Domfrontais, calvados en de Normandische champagne poiré de Domfront van peren. Proef ze op de markt met lokale producenten in Bagnoles de l’Orne van juli tot september.

Wacht niet te lang met boeken, bekijk direct de mooiste vakantiehuizen in de Orne op Gites.nl