Vakantiehuis Provence-Alpes-Côte d'Azur? Bekijk alle vakantiehuizen

Huur uw vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur

Een vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur biedt u een hele grote kans op zon, het hele jaar door. Heerlijk als u wilt flaneren in de mondaine zonzekere kustplaatsen Nice, Cannes, Saint Tropez en Antibes, waar de palmbomen een zuidelijk gevoel geven. Wanneer u wilt genieten van schitterende bergtoppen en kleurrijke lavendelvelden, dan is een vakantiewoning in het veelzijdige Provence-Alpes-Côte d'Azur ook precies wat u zoekt.

Een vakantiehuis in de Provence met prachtige ligging

De Provence is een heerlijke vakantiebestemming. De vakantiehuizen in de Provence kijken vaak uit op heuvel- en bergachtige landschappen, met kleine dorpjes en een aantal grote steden. De meeste mensen die in de Provence een vakantiehuis bezoeken, zijn op zoek naar ontspanning. Er is volop natuur in deze schilderachtige streek. De ideale locatie voor een mooi vakantiehuis. Geniet van de heerlijke gerechten uit de Provençaalse keuken of pak een terrasje voor een glaasje rosé. De Provence is immers de grootse producent van rosé ter wereld.

Ontdek de natuur vanuit een vakantiehuis aan de Côte d'Azur

Aan de kust van de Middellandse Zee vindt u de Côte d'Azur met een uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, zoals bij Cassis, Juan-les-Pins. In deze plaats is in juli het beroemde jazzfestival. Snorkelen en wandelen kunt u vanuit uw vakantiehuis nabij het eiland en nationaal park Port-Cros, voor de kust van Hyères. Het mediterrane gevoel krijgt u ook in het vlakke, moerassige natuurpark Camargue met flamingo’s en paarden, waar u kunt wandelen en fietsen. Grenzend aan het gebied ligt Arles, de plaats waar Van Gogh woonde en schilderde. Laat u hier inspireren vanuit een karakteristiek vakantiehuis.

Een groen omgeven vakantiehuis in de Alpes

Iets van de kust af wordt de regio al snel bergachtig, groen en intiem. Dat ervaart u goed in de kleine dorpjes met prachtige Romaanse kerken en abdijen in het rotsmassief Luberon, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Bijzonder is ook de hoogst gelegen stad van Frankrijk, Briançon, omringd met vestingwerken. Vakantiehuizen in de regio Hautes-Alpes bieden ’s winters sneeuwplezier en ’s zomers veel mogelijkheden om te wandelen, zoals in Serre-Chevalier en Champsaur-Valgaudemar. Bergliefhebbers kunnen vanuit hun vakantiehuis in de Alpes ook hun hart ophalen in de weelderige, maar kwetsbare natuur van de nationale parken Les Ecrins en Mercantour. Energie voor bergtochten doet u op met typische kaasgerechten uit de Franse Alpen zoals tartiflette en fondue savoyarde.

Boek een vakantiehuis in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Brengt u ook een vakantie door in de zonrijke Provence-Alpes-Côte d'Azur door? Kies dan uit honderden vakantiehuizen, van vrijstaande villa’s met zwembad tot rustieke vakantiewoningen. Welk vakantiehuis in de Provence-Alpes-Côte d'Azur u ook zoekt, bij Gites huurt u het huis direct bij de eigenaar.

Departementen