departement vaucluse

Huur uw vakantiehuis in de Vaucluse via Gites

Het zuidelijke departement Vaucluse maakt deel uit van de Provence en heeft als hoofdstad Avignon. Een leuk uitstapje vanuit uw gite! Naast de bekende brug kunt u binnen deze ommuurde stad aan de Rhône het paleis van de pausen bezoeken en in juli het gezellige festival met straattheater. Indrukwekkende Romeinse gebouwen in Orange zijn de triomfboog en het amfitheater waar nog voorstellingen worden gegeven. Uit dezelfde tijd stammen Vaison-la-Romaine met fonteinen en leuke straatjes waar veel ambachtslieden en kunstenaars wonen, en Carpentras met een leuke streekmarkt, waar u tijdens uw vakantie in Frankrijk inkopen kunt doen. De stad ligt midden in het wijngebied Côtes-du-Ventoux en tussen drie berggroepen: de Dentelles de Montmirail, het Plateau de Vaucluse en de Mont Ventoux.

Plaatsen in de Vaucluse

Een mooi uitzicht op deze reus van de Provence en de lavendelvelden bij Sault heeft u vanuit het middeleeuwse, tegen een rots gebouwde vestingstadje Aurel. Typisch Provençaalse dorpjes om vanuit uw vakantiehuis te bezoeken, zoals Gordes, Roussillon, Murs, Pertuis, Lourmarin, Villars, Venasque en Cucuron liggen in de Luberon. Dit door UNESCO geclassificeerde biosfeerreservaat biedt een grote variëteit aan dieren en zeldzame planten. Bijzonder is ook de gekleurde grond. Door de voormalige okergroeve in Rustrel, ‘Provençaals Colorado’, kunt u heerlijk wandelen in uw vakantie in de Vaucluse. In augustus kunt u er genieten van het Festival Durance Luberon. De door het natuurgebied stromende Sorgue is een oase om door te kanoën; een leuke activiteit vanuit uw vakantiehuis. U kunt eindigen in het waterrijke Isle-sur-la-Sorgue voor een bezoekje aan de watermolens en de dagelijkse markt met brocante. De bron van de rivier is het schilderachtig gelegen Fontaine-de-Vaucluse waar de oude papiermolen nog steeds werkt. Maar liefst 40 fonteinen kunt u bewonderen in Pernes-les-Fontaines.

Wijn en meer uit de Vaucluse

Wijnliefhebbers kunnen in hun vakantiehuisje in de Vaucluse in Frankrijk genieten van de Côtes du Rhône zoals Châteauneuf-du-Pape en Gigondas, de Côtes du Ventoux en de dessertwijn Muscat Beaumes-de-Venise. Op de vele markten vindt u meloen, kersen, honing, lavendel, olijven, rozemarijn en tijm, verse tomaten en courgette. Ingrediënten voor Provençaalse gerechten zoals bohémienne, papeton d’aubergine en crespeou.

Huur uw vakantiehuis in de Vaucluse via Gites.nl. Meer dan 400 Gites en chambres d’hotes over heel Frankrijk.