yonne

Vakantiehuizen in de Yonne

Gites heeft 30 vakantiehuizen in de Yonne.

Bekijk deze 30 vakantiehuizen

Vakantiehuizen in de Yonne huurt u bij Gites

In het noorden van de regio Bourgogne, ten zuidoosten van Parijs, ligt het departement Yonne.  

Varen en fietsen in de Yonne

Door het heuvelachtige coulisselandschap met wijngaarden lopen onder meer de rivieren Yonne, Serein en Cousin, het Canal du Nivernais en het Canal de Bourgogne. U kunt er in uw vakantie mooi varen en ook heerlijk wandelen en fietsen vanuit uw vakantiehuis, waarbij u Middeleeuwse plaatsjes met veel religieuze bouwwerken passeert. Bijvoorbeeld het hoog gelegen, versterkte stadje Avallon met de bezienswaardige Eglise Saint-Lazare. Aan de rivier de Armançon ligt Tonnerre. Een leuk uitstapje tijdens uw vakantie: bekijk hier de vroegere wasplaats Fosse Dionne, de Eglise St-Pierre en het voormalige ziekenhuis Hôtel-Dieu. Veel oude gebouwen vindt u ook in Joigny, Vaux, Saint-Florentin en Villeneuve-sur-Yonne.

De hoofdstad Auxerre

Bezoek tijdens uw vakantie ook de hoofdstad van het departement, Auxerre, met de 15e-eeuwse toren met uurwerk, de abdijkerk Saint-Germain en de kathedraal Saint-Etienne. Ook het gezellige Sens heeft een grote kathedraal, net als een 19e-eeuwse overdekte markthal in art nouveau-stijl. Met Middeleeuwse technieken en materialen wordt in Treigny het Kasteel van Guédelon gebouwd. Houdt u ervan om kastelen te bezoeken tijdens uw vakantie?

Een mooi gerestaureerd 17e-eeuws kasteel staat in Saint-Sauveur-en-Puisaye. Hierin is het Musée Colette gevestigd over de schrijfster die in de plaats is geboren.

Mooiste dorpen van Frankrijk

Het fleurige Noyers-sur-Serein met vestingmuren, vakwerkhuizen en curiosawinkeltjes is een van de mooiste dorpen van Frankrijk, net als Vézelay met de kerk Sainte-Madeleine. Pelgrims op pad naar Santiago de Compostela passeren u hier. Saint-Fargeau is een bezoek waard vanwege het kasteel waar u via een ophaalbrug binnenkomt en de grote torens en mooie dakconstructies kunt bekijken. Bezoek in Ancy-le-Franc het belangrijkste klassieke renaissancekasteel van Frankrijk. Mogelijkheden om te kajakken en kanoën zijn er bijvoorbeeld bij Saint-Père-sous-Vézelay door de Vallée de la Cure in de Morvan.

Chablis, wijngaardslakken en kaassoesjes

Rondom Chablis kunt u volop van deze witte wijn proeven en kopen om mee te nemen naar uw vakantiewoning in de Yonne. Rond het kaassoesje gougère is jaarlijks in Flogny-la-Chapelle een feest en voor wie houdt van wijngaardslakken is er het escargotsfestival in Bassou.