Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

7 le Bourg Nord

Bekijk album (41)
/
 • 10
 • 3
 • 5
 • 8
 • 1
 

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis '7 le Bourg Nord' vindt u in Landerrouet sur Segur, in de Entre Deux Mers streek van het departement Gironde, tussen Bordeaux en Bergerac.
Het perceel beslaat omstreeks 1800 m2 en is geheel omheind door boeren hekwerk en aan de straatzijde een muur van zo'n 80 cm hoogte. In de achtertuin en het zwembad is geen inkijk en u hebt er een heel prettig ruim uitzicht. Er is veel grasveld om op te spelen en te luieren. Aankleding met Mediterrane struiken en boompjes. Er zijn twee terrassen, divers tuinmeubilair, parasols, en achter in de tuin een grotere boom die schaduw geeft en waaronder doorgaans een heerlijk zomerbriesje waait. Er zijn een buiten pingpongtafel, picknicktafels, en een eenvoudige barbecue.
Het zwembad meet 6 x 12 m, heeft een ingebouwde trap bij het 90 cm gedeelte en loopt schuin af tot een diepte van 240 cm. De "menhirs" die aan 2 kanten het bad flankeren geven het geheel een rustiek karakter.
Het bad kan afgesloten worden met een elektrisch bedienbaar rolluik. Als u ook nog de clips aan beide korte kanten dicht doet hebt u 100% kindveiligheid! Dit rolluik is ook prettig voor het behoud van de water temperatuur tijdens frisse nachten.
Vriendelijk verzoek om zelf op het zwembad te passen! Is het waterniveau goed? Ziet het water er fris en helder uit zoals het hoort? Moet het bad eens gezogen worden met de waterstofzuiger? In het informatieboek staat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Het water wordt schoongehouden door een electrolyseur die zout omzet in natrium en chloor. Het chloorgehalte is stabiel en laag dus vriendelijk voor ogen, oren en huid.
Op 50 meter van huis bevinden zich de dorpstennisbaan, een jeu de boules veldje, een klein speeltuintje en picknicktafels. Hier bent u eveneens welkom.
Vriendelijk glooiend afwisselend landschap met een verscheidenheid aan agrarische bestemmingen. (Wijngaarden, boomgaarden m.n. pruimen- en walnoten-, velden met mais en zonnebloemen, weiden met koeien en paarden, bosbouw.)
Weinig toerisme. Rustige vriendelijke sfeer onder de mensen. Men neemt de tijd: U kunt hier echt onthaasten. Het dorpje zelf is lieflijk, rustig, met goedverzorgde huizen en erven en het telt 130 inwoners.
In de regio zijn er enkele iets grotere plaatsen die vaak karakteristiek zijn met enkele middeleeuwse huizen en in de "bastides" overdekte galerijen rond een vierkant plein. Veel Romaanse kerkjes, enkele abdijen, gietijzeren markthallen, veel eeuwenoude wind- en watermolens. M.n. in het hoogseizoen zijn er her en der tentoonstellingen en klassieke- of jazz concerten. De markten zijn leuk en staan vermeld in het boek dat in huis ligt.
Wilt u echt uitgebreid winkelen of meer architectuur en musea zien dan moet u naar Bordeaux (ruim een uur rijden met de auto, of u neemt de trein vanaf la Reole). Ook het schilderachtige plaatsje Saint Emillion - beroemd om zijn prachtige rode wijnen- is een bezoek waard (1 uur rijden).

 • Landelijk
 • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Er zijn veel heerlijkheden te koop in de supermarkten maar vooral ook op de markten. Hier staan m.n. de boeren die hun eigen seizoensproducten aan de man brengen, welke producten verrukkelijk zijn en daarom wel wat mogen kosten. Diverse restaurants van verschillende prijsklassen, maar altijd betaalbaarder en lekkerder dan die in Nederland. In "het grote boek" staan beschrijvingen van die restaurants. Bij onze favoriet eet je heel goed, zit je in een prettige ambiance, binnen of buiten, en wordt je prima bediend en tenslotte betaal je absoluut niet teveel. Bij een andere favoriet eet je minder verfijnd maar zit je wel onder de arcaden met uitzicht op een beroemde gietijzeren markthal en is er 1 keer per 2 weken op dinsdagavond levende muziek. Enz. Uiteraard is er heel veel goede wijn te koop: zowel in de supermarkten als in de "caves cooperatives" als bij de wijnboeren / wijnchateaux. Leuk om te bezoeken en wijn te kopen is o.a. Chateau de Lavison, een wijngoed met een Middeleeuws kasteeltje waar sinds vele generaties krachtige rode wijnen en ook goede witte wijnen worden geproduceerd.


Wat is er te doen

Zwemmen: in uw eigen zwembad van 6 bij 12 meter groot. N.B. Veilig voor kinderen! U kunt namelijk als het zwemuurtje voorbij is het elektrisch bedienbare rolluik sluiten en tevens de clips aan beide korte kanten van het bad dicht doen: 100% kindveilig en u geniet onbekommerd van uw rust!
Thuis muziek maken: er is een fijne piano met een mooie warme klank en een muziekstandaard en iets aan bladmuziek (piano en zang). Uw stem hebt u bij u. Gelieve overige instrumenten zelf mee te nemen!
Wandelen: mooi gebied hiervoor. Heel licht geaccidenteerd. Afwisselend. Veel uitgezette paden met beschrijvingen (boekjes in huis).
Paardrijden: goed gebied hiervoor en enkele uitgezette routes.
Golf: bij Langon, en Marmande, beide op 20 km afstand. De banen zijn vrij klein. Prettige sfeer. U kunt er ook een hapje eten.
Fietsen: fietsen te huur in Sauveterre (van hieruit loopt een fietspad over de vroegere goederenspoorlijn). In Bordeaux kan ook goed gefietst worden. Zelfs "les Bordelais" doen het!
Er is een sjoelbak in huis en er is een pingpongtafel buiten.
De (verharde) dorpstennisbaan is in het seizoen 2015 gerenoveerd. De baan ligt op 50 m van het huis en mag door de huurders gebruikt worden. Toegangs kaart en sleutel liggen in huis. Er is daar ook een jeu de boules baan aangelegd en een speeltuintje voor de kleintjes.
Vergeet niet de gezellige markten in de omgevende plaatsen te bezoeken (la Reole, Monsegur, Sauveterre, Langon).
De stad Bordeaux en ook het om zijn wijn beroemde plaatsje Saint Emillion zijn de moeite van een bezoek waard. Dichterbij is een uitgezette wandeling door la Reole interessant.
Voor een taalcursus moet u naar Bordeaux (bij voorbeeld France Langue).
Maar geniet u bovenal van de landelijke rust, het rustiger tempo op het Franse platteland en de bijbehorende gemoedelijkheid, de prachtige sterrenhemels, het heerlijke eten en de mooie wijnen!

 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Bij paardrijroute

Overige prijsinformatie / aanbiedingen

Er wordt van u verwacht dat u het huis in goede staat en netjes achterlaat. D.w.z. dat de prullenbakken leeg zijn en alle overige rommel verwijderd is en dat het fornuis, het aanrecht en de keukentafel ruim zijn en de afwasmachine leeg. Het sanitair zal door de werkster schoongemaakt worden en zij zal ook stofzuigen.
U betaalt hiervoor geen extra kosten.
Bij langere verhuur dan 1 week, bij kleine gezelschappen, en als er sprake is van een "last minute" situatie kan de huurprijs verlaagd worden.


Prijs inclusief

 • Schoonmaakkosten

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Beschikbaarheid van '7 le Bourg Nord'

Carla Rodenhuis / en dochter Alexandra Warlam heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 22 jan 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

De bezoekers van 7 le Bourg Nord hebben nog geen recensies geschreven

Hier geweest? Schrijf een recensie