Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Canel - les Fours

Bekijk album (22)
/
 

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Canel is een oase van rust. Voor mensen uit de stad is het soms even schrikken om zoveel stilte te "horen". De vogeltjes, krekels, tractor in de verte .. 23 hectare om het huis heen zijn onbewoond. De dichtsbijzijnde buren zijn op 200m afstand en vanaf het terras van de gîte kijkt u op de andere buren van wijndomein Lancement op 400m bij ons vandaan. Wat wel gek is dat we soms de buren horen praten zover bij ons vandaan, maar dan zonder te verstaan wat ze zeggen.

Het zwembad van 12x6 meter heeft speciaal voor de kleintjes een ondiep gedeelte van 3x4 er extra aangebouwd. Dit geeft het zwembad 3 verschillende niveaus: 0.5 m, 1.30 m en 1.70 m diep. Voor iedereen heerlijk om in te spelen of zelfs om baantjes in te zwemmen.

De gite heeft een eigen terras maar er zijn vele andere plekken waar het ook fijn is om te zitten en te genieten van het uitzicht en de stilte. Het huis straalt een enorme rust uit, zonder compleet afgelegen te zijn van de buitenwereld. Neem een paar goede boeken mee, zoek een hangmat op of een lounger bij het zwembad en geniet van het 'niets' doen. Neem de tijd om weer op te laden. In ons hectische bestaan rennen we vaak van hot naar her zonder de tijd te nemen of af en toe helemaal niets te doen. En ook al zijn er genoeg dingen in de omgeving te doen om zich een, twee, drie weken prima te vermaken, het is ook fijn om naar Canel te komen om juist eens niet zoveel te doen. Er is bv een lokale bioscoop, maar er zijn er geen 10. Er zijn twee mooie kastelen in de buurt, maar niet 10. Er is een pretpark in de buurt maar niet 10. Het enige waarvan er veel van in de buurt zijn, zijn: wijndomeinen, lokale marktjes, oude dorpjes. Als we deze drie dingen combineren is dat een mooi recept voor een klein beetje winkelen, lekker eten en lekker drinken en rusten.

In Thézac is sinds 2017 in juli en augustus een kleine winkel/bar open. Ideaal voor het brood en de croissants in de ochtend. En gezellig om 's avonds een borrel te drinken voor het eten (om 8 uur 's avonds gaan ze dicht). Verder verkopen ze andere lokale producten als tomaten, meloenenen, aubergines, courgettes, gedroogde pruimen, honing en wijn.

En anders is er Tournon d'Agenais op 3.5km bij ons vandaan waar meerdere winkels en restaurants zijn. Ook hier is het heel gezellig in juli en augustus. Buiten de zomermaanden om wordt het er al wat rustiger, de terrassen wat leger, maar de lokale mensen blijven natuurlijk wel komen.

Canel ligt tussen "Vin du Tsar" en "Domaine de Lancement" in. Beide produceren heerlijke wijnen, zeker het proberen waard!

Canel is een oude kasteel boerderij, waar we de geschiedenis van hebben kunnen terug herleiden tot het begin van de 17de eeuw. Activiteiten van de vorige eeuwen zijn: wijngaarden en wijnproductie, pruimen boomgaarden en pruimen droogovens, twee grote broodovens om voor véél mensen brood te bakken, koeien- en kalverenschuur, kippenschuren, tabakschuur en paardestallen. En wat zouden ze in de kelder bewaard hebben? De kazen? Zelf hebben we een tijdje kippen en schapen gehad, maar op het moment hebben we alleen nog maar onze twee poezen die het huis vrij houden van veldmuisjes.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Wat kunnen we vertellen over het lekkere eten en drinken in de omgeving?

Het drinken is natuurlijk voornamelijk wijn. De drank bij uitstek voor de Fransen. In de Lot zijn honderden wijndomeinen en al deze domeinen wijn zeer blij met toeristen. Onder de 10 euro kan je heel veel lekkere wijnen vinden, ook wijnen die goed zijn om te bewaren. Er zijn steeds meer biologische wijnboeren en daar is dus nu ook een goede keuze in te vinden. Voor de wijnkenners hoef ik hier eigenlijk niets te schrijven; u vindt op het internet en in de boeken en wijntijdschriften zelf natuurlijk welke wijnen u graag wilt proberen uit deze streek. Voor de anderen kunt u zich ook inlezen op internet. Op de site https://vindecahors.fr/ kunt u alvast wat lezen over de Cahors wijnen. Maar het gemakkelijkste is om op de verschillende avond markten de lokale wijnen eens te proberen. De prijzen van de wijnen op zo'n avondmarkt is hetzelfde als in de winkel en voor 5-6-7 euro proeft u een flesje rosé. En als deze goed bevalt dan weet u waar u misschien u doosje wilt kopen.

Wat de laatste jaren opvalt is dat op de markten steeds vaker lokaal gebrouwen bier wordt aangeboden. Dus ook de bier-liefhebbers kunnen hier eens wat anders proeven dan thuis. En op zo'n hete zomerdag gaat een koud biertje er goed in!

Het aantal restaurants lijkt langzaam aan met de toename van toeristen ietsje meer te worden. Ietsje meer in alle categorien: dus van kebab/ophaal pizza/burgers naar de "middenklasse" restaurants naar de wat luxere restaurants. In de meeste restaurants eet men een 3 gangen menu tussen de middag voor €15 en een 3 gangen menu 's avonds voor €25. Dit zijn gemiddelde prijzen en geven dus een goed idee. We hebben favorieten en op Canel hebben we een lijst met veel restaurants uit de omgeving.

Verder is de regio bekend om zijn eendeprodukten: foie gras, confit de canard, magret de canard, gésiers. En om de pruimen van Agen, 'pruneaux d'Agen', gedroogde pruimen, en er zijn dan ook vele pruimenboomgaarden in de omgeving te zien. Ondertussen hebben heel veel boeren ook truffel-eiken geplant, en groeien er ook steeds meer hazelnoten, velden vol. En de boeren die denken dat het door de klimaatverandering hier erg warm zal worden hebben zelfs olijfbomen geplant.


Wat is er te doen

Canel ligt tussen twee wijndomeinen in. Bij aankomst rijdt u langs de wijncooperatief "Vin du Tsar" met een grote selectie aan heerlijke wijnen. En als u 400m voorbij ons huis rijdt komt u bij Domaine de Lancement aan, een biologische wijnboerderij met ook heerlijke wijnen die vaak in de prijzen valt. Omdat Thézac net in de Lot-et-Garonne ligt vallen deze wijnen niet onder de Cahors wijnen, maar in de categorie IGP Thézac-Pericard. Er worden echter wel dezelfde druivensoorten gebruikt voor de wijnen en er zijn dus ook zeker gelijkenissen. Aan de andere kant hoeven deze IGP Thézac-Pericard wijnen niet aan dezelfde regels van Cahors te voldoen en het gebeurt dus wel dat deze wijnen ietsje minder Malbec gebruiken en ietsje meer Merlot - de smaak wordt daardoor wat ronder. Nou, dat is dus iets om zeker te gaan proeven. Tussen Thézac en Cahors vindt u honderden wijndomeinen en bij de meesten bent u altijd welkom en laat men graag de wijnen proeven.

En dit brengt me op de markten. Er zijn bijna dagelijks wel ochtend markten voor uw verse producten (en ook weer de wijnen, want de wijnboeren willen graag op zoek naar hun klanten). Het gebeurt hier nog vaak dat er kleine boertjes hun over heerlijke zon-gerijpte tomaten aanbieden. De smaak is zo veel heerlijker dan de tomaten uit de supermarkt. En dat geldt voor heel veel producten. Dus voor wie er van lekker eten houdt en van koken zijn de markten een must.

De avondmarkten zijn ook zo bijzonder en gezellig. In de maanden juli en augustus zijn er ook bijn a elke avond wel "marchés gourmands". Hier bieden dezelfde boeren hun producten aan, maar dan nu bereid en op een bord. U kunt dus bij de eendenboer heerlijke gegrilde eendeborst kopen, bij de geitenboer lekkere kaasjes met salade, bij de bakker vers brood of pizza, bij de wijnboer nu gekoelde rosé met glaasjes, meestal worden er ook wel frietjes gebakken en is er paëlla te vinden, zodat er voor iedereen wel wat lekkers te eten is. Op deze avond markten zijn er hele lange tafels neergezet zodat iedereen kan aanschuiven. Zeker de moeite waard. Een groot voordeel van deze markten is dat iedereen een beetje aanrommelt en rond loopt. De kinderen kunnen spelen en hoeven niet stil aan tafel te blijven zitten. Nadeel is dat de rijen soms een beetje lang zijn en als het regent gaat de markt niet door, want iedereen zit buiten.

De VVV heeft een leuk kaartenboek met fietsroutes in de omgeving. Dit is een goede manier om de kleinere wegen te leren kennen, weg van de grote weg. En de Lot-et-Garonne heeft honderden kilometers wandelpad in kaart gebracht. Wandelaars kunnen hier soms uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Een hele gekke gewaarwording voor de meeste Nederlanders, Belgen en Engelsen. Welkom in de rust en stilte van de Lot-et-Garonne!

In Agen zit een groot Walibi pretpark, met bijna elk jaar weer nieuwe attracties. Dit is leuk voor de meeste kinderen en misschien ook voor de ouders als wij het niet erg vinden om over de kop in de "boomerang" geslingerd te worden. Een wat rustigere activiteit voor met de kinderen is een commerciele visvijver. het vissen is gratis, alleen voor de gevangen vis moet betaald worden. Omdat er zoveel vissen in de vijver zitten vangt men eigenlijk altijd wel wat. Al moet ik zeggen dat ik het niet echt heel gemakkelijk vond, maar het is me uiteindelijk wel gelukt! Voor meer informatie over wat te doen met de kinderen kunnen we uitgebreid met u praten op locatie.

Er zijn twee hele leuke meertjes dichtbij Canel. Eentje is in Montaigu de Quercy met een fijn zandstrand en veel schaduw onder de bomen om ook te kunnen pick-nick-en. Er is een restaurant dus het is niet nodig, maar vele Fransen nemen hun grote koelboxen mee en brengen zo de dag aan het water door. Een tweede meer is in Montcuq. Er is een heel leuk parcours voor de kinderen in het water aangelegd, een drijvend parcours, waar men de hele tijd vanaf valt en weer opnieuw op kan klimmen. Zeken een dagje waard en ook hier kan me pick-nick-en of eten in het restaurant.

Op 10km van Canel is een manége waar men voor een paar uur paard kan rijden. Het is ook mogelijk om dagtochten te doen. Check met de VVV voor meer informatie.

Op 4km van Canel is een klein vliegveldje. Iedereen die wil kan voor 30-40 euro een vliegtocht over de Lot maken, of naar het spectaculaire Chateau Bonaguil vliegen. Zeker de moeite waard!

Uw gastvrouw, Elsbeth, is sinds 2014 officieel ook yoga-juf. Vanaf maandag 8 juli tot en met woensdag 21 augustus 2019 zijn twee klassen per week geplanned. Elke maandagochtend van 10:00 uur tot 11:15 uur en woensdagochtend van 10:00 uur tot 11:15 uur. De klasjes vinden buiten plaats, op het gras of onder de bomen in het bos, dus alleen als het weer dit toelaat. We hebben matjes, blokken en dekentjes voor de ontspanning aan het einde van de les. Dus doe gerust mee, comfortabele kleding gewenst! De prijs per klas is €10 per persoon.

Van 22 juni tot 29 juni 2019 is er een aquarel cursus met Robert O'Brien, een zeer bekende aquarellist uit de VS. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar voor de cursus. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of rechtstreeks met Robert O'Brien http://robertjobrien.com/

We hebben nog niets over de geschiedenis van de streek geschreven. Tijdens de tochtjes uit naar markten, restaurants, kastelen, wandelingen, etc. ziet u overal de geschiedenis er vanaf stralen. De kleine straatjes, de oude stenen huizen, hoe leefden de mensen hier vroeger zo veilig binnen de oude stadsmuren, waarom staan niet alle stadsmuren er meer, door oorlogen verwoest of door ouderdom in elkaar gestort of geplunderd door de dorpsbewoners voor renovaties aan hun huizen? De volgende stadjes zijn zeker het bezoeken waard: Tournon d'Agenais (4km), Penne d'Agenais (20km), Pujols (30km), Montcuq (25km), Monflanquin (25km), Monsempron (10km), Puy l'Evèque (20km), Montcabrier (20km) en zo zijn er nog meer. Bordeaux en Toulouse zijn op 2 uur rijden van ons vandaan. En Agen (40km), Villeneuve (30km) en Cahors (45km) zijn leuk om een dagje te gaan winkelen.

 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Pretpark in de buurt
 • Vissen
 • Watersport
 • Vlieg en zweefsport
 • Schildercursus
 • Yoga

Wat je ook moet weten...

De prijzen zijn per gite per week. Indien u een langere periode wilt huren in de winter, kunt u ons schrijven of bellen voor meer informatie. Buiten het hoogseizoen verhuren wij deze gite ook graag aan twee personen voor de prijs van onze twee-persoons gite. Kijk hiervoor onder 'andere accommodaties' naar gite l’ecurie.

Voor de prijzen geldt:

Inclusief:
beddegoed
handdoeken
gas, water, licht

Exclusief:
schoonmaak kosten verplicht €50,00

Optioneel:
wasmachine €0/was - graag zelf wasmiddel meenemen.
kinderreisbedje €0/week
kinderstoel €0/week

Badlakens voor bij het zwembad graag zelf meenemen.


Overige prijsinformatie / aanbiedingen

De toeristenbelasting bedraag €0.70 per volwassene per nacht. Dit bedrag geldt het hele jaar 2019.


Prijs inclusief

 • Handdoeken, Linnengoed

Prijs exclusief

 • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Beschikbaarheid van 'Canel - les Fours'

Elsbeth Hedges heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 09 mar 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Canel - les Fours heeft 1 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

8,0
Bezocht in juni 2016

We hebben in Juni een weekje van deze gite gebruik gemaakt. Mooi appartement, ruim van opzet, leuke doorkijkjes en een leuke plek ( binnenplaats ) in de zon te ontbijten. Wij hadden geen mooi weer deze week en hebben de open haard die vermeld staat gemist. Hartelijke ontvangst door de familie, kortom we hebben een heerlijke week daar gehad.

8
Reactie van Elsbeth Hedges

Hartelijk dank Renee, voor deze recensie. Ik zal de advertentie direct aanpassen. We wilden idd een houtkachel instaleren maar hebben dat achterwege gelaten om meer ruimte voor een eventuele rolstoel te behouden. De vloerverwarming werkt ook heel goed in de gite. Fijn dat jullie het naar jullie zin hebben gehad!

Hier geweest? Schrijf een recensie