Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Birgit de Beer van Beek

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Vakantiehuis La petite Mothe is een charmant, comfortabel huis voor twee personen. Rust, ruimte en absolute privacy. Op ons omsloten terrein van één hectare bent u de enige gasten.

La petite Mothe is een vrijstaand huis, oorspronkelijk het bakhuis, naast de waterput. Het staat op 30 meter afstand van het grote huis, La Mothe. Al in de elfde eeuw werd de toren van La Mothe gebouwd en in de loop van de tijd ontstond daaromheen een versterkt woonhuis; het komt in de archieven van de Bourbonnais voor als een "château perdu".

Vanaf onze oprijlaan met notenbomen heeft u een eigen afsluitbare poort en parkeerplaats.

Het huis is uiteraard gerenoveerd, met behoud van oude materialen. Vanaf het terras op het zuid-oosten, met uitzicht op de omsloten parktuin, komt u in de woonkamer. Er is een houtkachel die aangenaam verwarmt buiten het zomerseizoen. Een comfortabele loungebank en leesfauteuil naast de kachel, en een eethoek naast de keuken.

De keuken is compleet vernieuwd en prettig om in te werken. Er is een vierpitsgasfornuis, ijskast, broodrooster, koffiezetapparaat en klein oventje en u vindt er altijd een basisvoorraad. Bovendien is de ijskast gevuld met wat u nodig heeft voor uw eerste ontbijt. Daar hoort meestal zelfgebakken brood bij, en jam van vruchten uit onze moestuin. In de badkamer is een ruime douche, wc en wastafel.

In de slaapkamer op de mezzanine -de trap is open- is het tweepersoons Aupingbed (180 x 200, met twee uitstekende matrassen) bij aankomst voor u opgemaakt met onder andere handgeborduurd Frans linnen. Verder natuurlijk hang- en legruimte.
Mocht u in de boekenkast niet meteen iets vinden wat u interesseert, dan kunt u ook eens kijken in de bibliotheek van het grote huis.

Het terras heeft eigen tuinmeubilair met een grote eettafel onder een parasol en wat verder in de tuin, waar middag- en avondzon komt, staan bankjes en comfortabele ligstoelen.
Er is een barbecue en de vuurkorf zorgt voor nog langere zomeravonden buiten.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La petite Mothe du château perdu'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De directe omgeving van vakantiehuis La petite Mothe is landelijk, met akkers en hier en daar wat bebouwing. Een kwartiertje met de auto en u bent in Vichy, waar in zomer en winter een zeer divers cultureel aanbod is, bijvoorbeeld in de Opéra de Vichy. Het is een prettige middelgrote provinciestad met prachtige parken en architectuur uit de tijd van Napoleon III, die van de stad een kuuroord maakte. Vichy staat, samen met tien andere Europese kuuroorden, op de Unescolijst van werelderfgoed. Er is volop gelegenheid om te winkelen, te eten en te wandelen.

De iets grotere stad Moulins met het Centre National du Costume de Scène en een mooi middeleeuws stadscentrum ligt op 25 minuten afstand.

Binnen drie kwartier bent u in Clermont Ferrand, de hoofdstad van de Auvergne, een levendige universiteitsstad. Buiten de stad ligt de Puy de Dôme, onderdeel van de keten van vulkanen die het gebied beheerst en op de Unescolijst van werelderfgoed staat.
En een bezoek meer dan waard: Bourges, met een prachtige kathedraal en het paleis van Jacques Coeur. U bent er in anderhalf uur.

Dichter bij huis zijn mooie oude dorpen, zoals Chantelle, Charroux en Ebreuil. Elk Frans dorp heeft wel een kasteel of een Romaans kerkje, zeker in de Bourbonnais.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Aan zwemwater

Recensies

La petite Mothe du château perdu heeft de afgelopen 4 jaar 19 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.421052631578947 sterren
  • 9 sterren

    Fijne dagen gehad in het mooie huisje van Fam. De Beer. Gezellig ingericht en alle benodigdheden waren er. Prachtige tuin waar we op uitkeken. Ook hebben we genoten van de courgettes en tomaten uit de moestuin. Heerlijke plek om tot rust te komen!

  • 10 sterren

    Erik en Sieta uit Groningen. Een heerlijke en ontspannen week doorgebracht in La petite Mothe. De schattige gîte is van alle gemakken voorzien en het is goed toeven op het terras met een wijds uitzicht en in alle privacy. We werden bijzonder hartelijk ontvangen door Gert-Jan en Birgit. Ze zijn gastvrij, behulpzaam, flexibel en oprecht geïnteresseerd in hun gasten. De bakker en de supermarkt op een paar kilometer afstand, de fiets-, hardloop- en wandelmogelijkheden en de prachtige omgeving maakten ons geluk compleet. We hebben de gîte dan ook alweer vastgelegd voor volgend jaar. We kijken er nu al naar uit!

  • 10 sterren

    Voor wie alleen of met z'n tweetjes op zoek is naar een huisje waar...

    - je in alle rust lekker kunt luieren met je 'eigen' parkje voor de deur
    - Vichy vlakbij is voor als je er even tussenuit wilt
    - de hond welkom is (met een leuke wandeling door de landerijen vanaf het terrein)
    - je een hartelijk welkom krijgt van de gastvrouw en gastheer, met een koud drankje bij aankomst en ook nog een gevulde koelkast (wij hebben het nog nooit zo meegemaakt, heel bijzonder)

    ... dan is dit een heel fijn plekje!

Culinair en wijn

Sinds een aantal jaren heeft Saint Pourçain een AOC voor de rode wijn. De witte en rosé wijnen waren, terecht, al zeer in trek. Vlak bij La petite Mothe vindt u interessante wijndomeinen met een zeer gevarieerd aanbod van (biologische) wijnen. Graag introduceren we u bij onze huisleveranciers!

En restaurants: we zijn in midden-Frankrijk en het wemelt hier van de goede restaurants. We hebben onze favoriete adressen, van eenvoudig restaurant met een goed menu du jour tot sterrenrestaurants in Vichy en Clermont Ferrand, die we graag met u delen.

In de Halles de Vichy, maar ook in Gannat en in Clermont Ferrand zijn overdekte dagelijkse markten met goede streekproducten. De bakker woont in het volgende dorp en de grote supermarkten zijn in Gannat, St.Pourçain en Vichy.

Onze moestuin levert veel op, genoeg om af en toe onze gasten van te laten meegenieten.

Wat is er te doen

Wandelen kunt u vanuit de tuin, zo de velden in, in elk seizoen. In de omgeving van vakantiehuis La petite Mothe, de Val de Sioule, zijn prachtige wandelroutes uitgezet, de documentatie en stafkaarten liggen voor u klaar. In de winter is het hier prachtig wandelweer, koud en stil.
Fietsen kan ook, twee mountainbikes kunt u van ons lenen.
In de Gorges de la Sioule zijn in de zomer kanotochten te maken en in de ondiepe rivier wordt gezwommen.

Er zijn drie golfcourses binnen een kwartier bereikbaar: Golf de Briailles, 9 holes, Golf de Montpensier, 18 holes en Sporting Vichy, 18 holes. We hebben twee golftassen te leen.
Er is een prettige manege vlakbij waar binnen- en buitenritten aangeboden worden.
Vrijwel elk weekend zijn er in de lente, zomer en herfst brocantemarkten, de zogenaamde vide-greniers.
Maar u kunt natuurlijk ook op het terras, in de tuin of bij de houtkachel blijven zitten, met een goed boek!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

We wonen zelf in het grote huis en zijn er als dat nodig is voor praktische hulp of advies, maar weten ons ook onzichtbaar te maken.

Het huis is ingericht voor twee volwassenen, maar ruim genoeg voor een stel met een baby of nog niet lopende peuter. We kunnen zorgen voor kinderbenodigdheden, zodat niet de hele (babykamer)inventaris mee hoeft! Er is een houten kinderbedje, een kinderstoel en wat kleinere kinderspullen (€50 per week, €10 per dag).

Er is geen wasmachine in La petite Mothe, maar we draaien graag een wasje voor u. En als het enigszins kan, ouderwets drogen aan de waslijn naast de moestuin.

Alle linnengoed, de eindschoonmaak en het hout voor de kachel en/of vuurkorf zijn bij de huurprijs inbegrepen.

Het klimaat is een gematigd landklimaat met 1900 zonuren per jaar (tegenover 1550 in Nederland).

Het huis is gemakkelijk bereikbaar op 15 minuten vanaf de autoroute A 71 Paris - Bordeaux, sortie Gannat.

Mailt u ons gerust als u nog vragen heeft!!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Onze prijzen voor 2024:

Tot 27 april €625 per week

27 april - 22 juni €675 per week

22 juni - 31 augustus €750 per week

31 augustus tot 2 november €675 per week

In de maanden juni, juli, augustus en september verhuren we uitsluitend per week.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 625

Prijs per week vanaf

€ 625