Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Arjen Duinhouwer en Ella Maliepaard

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Epalle, schitterend gelegen in de bergen en heuvels van Montagne Bourbonnaise met haar uitgestrekte bossen en overdaad aan natuur. Hier staat onze in stijl van de regio gebouwde plattelandswoning. Het huisje ligt helemaal vrij aan een doodlopende weg met uitkijk over het gehucht, de bossen en het dal.

Indeling van het huis:
- Begane grond: gezellige zit/eetkamer en aangrenzend de open keuken met toegang tot de badkamer
- Boven: grote slaapkamer met tweepersoonsbed (180x190). Kleinere slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (90x200). Overloop met toegang tot een toilet.
- Ruime schuur met o.a. Tuinmeubelen, fietsenstalling, BBQ, houtopslag etc. Hier bevindt zich ook een tweede toilet.

Enkele voorzieningen zijn: houtkachel, magnetron/oven, wasmachine, koffiezetapparaat en wifi.

Buiten vind je enkele heerlijke plekken om te genieten van de rust. Dit kan o.a.voor het huis maar ook in de grote tuin achter het huis. De tuin ligt geheel uit het zicht zodat je in alle rust kunt genieten van je vakantie.

Via de weg waar het huisje aan ligt loop je meteen de bossen in, vanuit Epalle kun je uren wandelen (of mountainbiken) over de vele wandelpaden in de omgeving.

Je kunt brood bestellen in St Nicolas des Biefs (3km) in de Epicerie waar ook enkele andere levensmiddelen te koop zijn..
Bezoek ook eens Chatel Montagne (8km) met haar schitterende romaanse kerk, bakker en enkele restaurants. Vanuit Chatel Montagne kun je prachtige wandelingen maken!
Op 16km vind je Mayet de Montagne met o.a. een supermarkt, tankstation, office de tourisme, bakker, slager, kiosk en banken. Iedere maandagochtend is er een markt.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Epalle'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Epalle is op 870m hoogte gelegen in Montagne Bourbonnaise aan het begin van Centraal Massief in het departement Allier (Auvergne). In het gebied stromen de riviertjes Barbenan en Besbre.

Het betreft een vrijstaand huis aan de rand van het dorp(gehucht). Rondom het huis bevinden zich meerdere terrassen zodat er op elk moment van de dag wel een geschikte plaats is om lekker buiten te zitten.
De afstand vanuit Nederland (Utrecht) is ongeveer 850 km. Het gebied ligt precies tussen de plaatsen Vichy en Roanne. Beide steden zijn in 40-45 minuten bereisbaar.

Het gebied kent een rijke historie, in het departement Allier zijn de meeste kastelen van Frankrijk. Voor de buitensporter leent het gebied zich bij uitstek voor wandelen, fietsen en zwemmen. Vanuit het huis loop je in enkele minuten op de GR3, maar er zijn talloze wandelpaden en routes te bedenken. In het huis hebben wij diverse boeken en kaarten ter beschikking gesteld.

Activiteiten
-wandelen
-fietsen
-zwemmen(stuwmeer St Clement 5 km)
-stedenbezoek(o.a. Vichy, Roanne, Moulins en Clermont Ferrand)
-bezoek aan historische gebouwen(kastelen), wijngaarden en stadjes
-in de zomer is er een uitgebreid programma met theater- en muziekvoorstellingen

Bereikbaarheid
(Eigen vervoer op locatie is noodzakelijk)
Met de auto: Utrecht- Epalle de bois ( gemeente Chatel Montagne) 850 km
Trein: Vichy
Vliegen: Clermont Ferrand

Epalle staat beschreven in het boek" Altijd Frankrijk" van Hans van der Mey. Een exemplaar is aanwezig in het huis.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Epalle heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.75 sterren
  • 9 sterren

    Een heerlijk huis: eenvoudig maar van alle gemakken voorzien in een rustig dorp met erg vriendelijke bewoners die graag een praatje maken (enkel in het Frans maar dat was voor ons geen probleem). De kinderen en de hond konden lekker ravotten in de goed omheinde tuin. We hebben genoten van de rust en de prachtige omgeving. Heerlijk gewandeld vanuit het huis en dorpen in de buurt met af en toe pittige klimmetjes om daarna te kunnen genieten van een prachtig uitzicht met als hoogtepunt Plateau de la Verrerie waar niet alleen het uitzicht maar ook de volop bloeiende paarse heide erg mooi was. Voor wie van rust en wandelen houdt is dit huis echt een aanrader!

    Reactie van Arjen Duinhouwer en Ella Maliepaard

    Wat fijn om te lezen dat jullie een goede vakantie hebben gehad in onze gîte, bedankt voor jullie komst!

  • 9 sterren

    Na ons eerste bezoek in september 2021 hebben we ook nu weer een heerlijke tijd gehad in dit gezellige Franse huis. Ook in de zomer een fijne plek, we hebben van de tuin genoten met al zijn plekjes in zon en schaduw, en weer mooie tochten gemaakt. Nog meer wandelingen in het gebied rondom Epalle, wild gespot en gefilmd tijdens een wandeling en prachtige luchten compleet met een dubbele regenboog in de avond...we wensen iedereen die nog na ons komt een heerlijke vakantie toe. Arjen en Ella, nogmaals dank dat we in jullie huis konden verblijven, het was weer zeer de moeite waard!

    Reactie van Arjen Duinhouwer en Ella Maliepaard

    Bedankt dat jullie nog een keer zijn teruggekomen en dat de vakantie bevallen is. De deur staat altijd open en wellicht tot wederom een volgende keer.

  • 9 sterren

    Wij hebben drie heerlijke weken doorgebracht in Epalle. Het huis is een fantastische uitvalsbasis voor uitstapjes in de prachtige natuur. We hebben zowel per auto als te voet veel mooie tochten gemaakt en genoten van de rust en de ruimte. Het huis is echt Frans, gezellig en compleet, een fijne plek om te zijn voor mens en dier. Onze Franse waterhond voelde zich direct thuis en genoot van de bossen in de omgeving en de tuin bij het huis. Pluspunten zijn voor ons: goede badkamer met lekker warme douche, een nieuwe wasmachine ( dus je hoeft geen grote garderobe mee te nemen, een wasje is zo gedaan), een eenvoudige maar zeer complete keuken, lekker bankje in de woonkamer en een heerlijke grote eettafel met fijne stoelen voor de ramen met prachtig uitzicht. De slaapkamer is ruim, het bed stevig maar we hebben er prima geslapen. Fijn dat er ook boven een toilet is. De bewoners van Epalle, alle andere bezoekers schreven het ook al, zijn aller vriendelijkst. Het gehucht is heel rustig maar toch gebeurt er voor de oplettende kijker heel veel. Kleine bezigheden zoals wandelingetjes met mens en dier of het voeren van de kippen, en grotere bezigheden zoals het vakkundig zagen en stapelen van houtvoorraden. Vanaf het hoger gelegen huis kun je er heerlijk van genieten als je in het zonnetje op de bank voor het huis zit. De herfst begon hier prachtig, wij komen volgend jaar terug om ook de zomer mee te maken. Arjen en Ella, dank dat we in jullie huis konden verblijven en tot volgend jaar!

    Reactie van Arjen Duinhouwer en Ella Maliepaard

    Wat een prachtige review! Heel erg bedankt voor jullie verblijf en we verwelkomen jullie graag weer in de zomer!

Beschrijving van en afstand naar skigebieden

Gebied: Loge des Gardes

Afstand: 8 - 15 km tot skigebied

Culinair en wijn

Op een kleine 20 minuten rijden vind je de oostelijke hellingen van Montagne Bourbonnaise/Monts de Madelaine. Je waant je meteen in een heel andere streek, hier tref je wijngaarden en pittoreske (historische) dorpen en stadjes. Je kunt hier de wijn proeven en kopen, lekker uit eten in de herbergen waar een plat-du-jour meestal 12-15 euro kost.

Wat is er te doen

Epalle behoort tot de gemeente Chatel Montagne waar een prachtige Romaanse kerk staat die zeker de moeite waard is te bezoeken, s'zomers worden daar ook concerten gegeven. Verder zijn er in Chatel een epicerie en een frans cafe, met een brooddepot. Daarnaast een goed restaurant. Kunstenaars stellen iedere dag hun atelier voor jouw open. Wil je meer kunst en cultuur of gewoon een dagje gezellig winkelen dan biedt Vichy voldoende mogelijkheden. Vichy, of wel klein Parijs, staat bekend om haar warmwater bronnen die nog steeds in gebruik zijn voor de "upper ten" van de bevolking, daarnaast zijn er muziekfestivals in de ruim opgezette historische parken. Vergeet niet de vele grote en kleine kastelen die liggen aan de Besbre in de Allier te bezoeken.

Slingerende bergweggetjes, de rust en de stilte zijn voor rustzoekers en natuurliefhebbers erg in trek.
In Sint Nicolaas des Biefs, een glasmuseum met een aardige tentoonstelling over de glasindustrie die er geweest is. Voor de bergbeklimmers zijn er prachtige rotsen te beklimmen.

Bij het stuwmeer Plan d''Eau op 10 km afstand, zijn enkele sportieve activitieten te doen zoals zwemmen, zonnen, kanoen,waterfietsen. Een andere mogelijkheid is het Lac Villerest, een zijtak van de Loire, onder Roanne.
Zie verder andere activiteiten in onze bijgewerkte map in het huis.

  • Skiën
  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Er is een uitgebreide recent bijgewerkte informatie map met wandelroutes, wandelkaarten en bezienswaardigheden van de naaste en verre omgeving.

Daarnaast is er een gastenboek waarin ook bruikbare tips staan, met de vraag of jullie na je verblijf hierin ook je informatie willen opschrijven.

Er is een contactpersoon aanwezig die de eindschoonmaak verzorgt en waarbij je terecht kunt voor al je vragen tijdens je verblijf.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

seizoen van medio juni t/m begin oktober.
Hoogseizoen: schoolvakanties

Voor huisdieren berekenen we per huisdier, per week 25 euro extra.
De prijs is inclusief reserveringskosten, energiebronnen en eindschoonmaak.
We rekenen een borg van 75 euro, die teruggestort wordt na de eindschoonmaak

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten

Prijs is exclusief

  • Borg € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 395

Prijs per week vanaf

€ 395

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie