Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rummens Frank

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het vakantiehuis Gîte L'Escale ligt op het domein van Fermette La Planche dewelke ondermeer het woonhuis van de familie RUMMENS omvat dat niet verhuurd wordt en een tot voorheen grote schuur met koeienstal nu verbouwd tot 2 gîtes.Gîte L'Escale kreeg recent een beoordeling van 3 sterren volgens de nieuwe classificatie 2022 van gemeubelde toeristische accommodaties van A TOUT FRANCE. De verhuurder stelde hoge eisen aan de inrichting van de gîte. Goede bedden, goed sanitair en een compleet uitgeruste keuken zijn enkele van zijn eisen. Kernwoorden voor de gîte zijn kindvriendelijkheid, luxe en comfort. De gîte “L’Escale” met een privéingang, een overdekt privéterras en omheinde privétuin bevindt zich aan de voorkant van de voormalige schuur . De vakantiewoning Gîte L'Escale is geschikt voor maximaal 6 personen (3 slaapkamers) en eventueel een baby.De gîte heeft een gezellige ingerichte woonkamer met zithoek voorzien van een Smart TV met digitale satellietontvanger, een radio-cd-installatie en draadloos Fiber internet (WIFI) (500Mbps!). Verder hebben we als gezamenlijke accommodatie een verwarmd zwembad ( 8 x 4 m) dat beschikt over een chloorvrije reinigingsmethode wat uw zwemplezier aanmerkelijk verhoogt. Rond het zwembad bevinden zich 12 ligzetels, een zwembaddouche , een WC, een zomerkeuken , een overdekt terras en een jacuzzi, alles omgeven door een 2,5 m hoge natuurstenen muur. Achter het zwembad ligt een jeu de boulebaan, een schommel voor de kleinsten en een kleine visvijver. De omgeving is uitermate geschikt voor natuur- en rustliefhebbers, daar de streek nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en watersporten beoefenen zoals vissen, kanoën, zeilen en zwemmen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Jacuzzi
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte L'Escale'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze gîte ligt een kwartier rijden van de autoroute A 71 tussen ORLEANS en Clermont Ferrand (afslag nr. 10 MONTLUCON) , de afstand vanaf Brussel is 652 km,vanaf Utrecht 820 kilometer . De gîte ligt langs een rustige landweg op één km van het dorpje HYDS, in het dorp is een warme bakker en op 11 km in het stadje Commentry vinden we alle winkels zoals: Aldi, Lidl, Carrefour Market en Intermarché .De streek is een stil, groen, heuvelachtig, bos- en waterrijk gebied met ontelbare kerken en kastelen. In de omliggende dorpjes vind je het originele Franse plattelandsleven terug. Onze gîte is te huur voor families die van rust, ontspanning, stilte en ruimte houden. Onze fermette is een ideale stek om te onthaasten en te genieten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Gîte L'Escale heeft de afgelopen 4 jaar 27 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.62962962962963 sterren
  • 10 sterren

    Un accueil chaleureux, un gîte tout confort juste magnifique, une agréable piscine, une chouette piste de pétanque, de l'espace extérieur, une très belle region! Toutes les conditions sont rassemblées en cet endroit pour passer d'inoubliables vacances!!

  • 9 sterren

    Een heerlijke plek om te onthaasten. Alle ruimte buiten, grote tuin, lekker zwembad en binnen drie goede slaapkamers. En ondanks de afgelegen plek, perfecte WiFi! Jammer alleen dat de bakker niet meer op loopafstand zit.

  • 10 sterren

    Heel leuk huisje, alles voor een aangenaam verblijf is aanwezig en heel goede ontvangst door de gastheer (met bbq en zeer lekker streekgerecht klaargemaakt dr de gastheer). Het huisje was tip-top in orde bij aankomst, en voorzien van een fles bubbels in de koelkast. Fijne terrasjes bij de woning en bij het verwarmde zwembad ! De kinderen en ook de ouders :-) hebben genoten van de mooie en rustige streek, de woning en het zwembad! Wij zijn een weekje geweest, maar eigenlijk net iets te kort. Zeker een aanrader!

Culinair en wijn

Alle normale mogelijkheden die Frankrijk biedt. Geniet van de eenvoudige maar zeer voedzame Auvergnatse keuken. In de vele restaurants worden al complete 3-gangen maaltijden geserveerd vanaf 13 euro, dit is vaak inclusief wijn!!!

Het wijngebied van SAINT POURCAIN SUR SIOULE ligt op een half uur rijden.

Wat is er te doen

Het departement Allier is rijk bedeeld met prachtige kastelen, waarvan er velen te bezichtigen zijn. Bourbon L’Archambault heeft een kasteel waarin een verklede gids u rondleidt.

Vanaf de maand april tot en met eind september kunt U Uw hart ophalen bij de zeer vele Brocantes (rommelmarkten)die in de dorpen worden gehouden.

Op natuur gebied zijn er vele mogelijkheden. Op ongeveer een uurtje rijden bevinden wij ons in het vulkanisch gebied alwaar de stad Clermont Ferrand, aan de voet van de wel bekende Puy de Dôme ligt. Vanaf deze berg, 1472 hoog heeft U prachtige vergezichten over het groen vulkanische landschap.
Tevens kunt U hier parasailing beoefenen.
Een prachtig themapark dat zeker de moeite waard is, is Vulcania, niet ver gelegen van Clermont Ferrand, alwaar plezier en educatie elkaar afwisselen. Ook voor kinderen zeer de moeite waard.
Op klein uur rijden ligt Le Pal. Het is een combinatie van pretpark en dierentuin vergelijkbaar met de attractiepark Efteling. Onze bezoekers met kinderen zijn hier in het algemeen erg enthousiast over.

Op 30 minuten rijden vindt U La Forêt de Tronçais (10.000 ha). Dit is het grootste eikenbos van Europa, alwaar U op sportief gebied zeer goed uit de voeten kunt. In dit Forêt de Tronçais vindt u prachtige meren en een overvloed aan wandelmogelijkheden. We beschikken over wandelkaarten van de omgeving.
Tevens leent dit woud zich uitstekend voor de mountainbike-liefhebber.Er zijn bewaakte meertjes met zandstranden waar je kunt zwemmen. Ook kan er gevist worden.

De Gorges de Sioule ligt op 30 min. afstand. Aldaar komen sport ( kanoën / zwemmen) en natuur elkaar tegen.

Voor de liefhebbers van golf zijn er op een ½ uurtje rijden uitstekende mogelijkheden.
Vissen kunt U in de vele meren en de rivieren die het prachtige landschap doorkruisen.
Op ongeveer 1 ½ uur rijden bevindt u zich midden in een prachtig wintersport gebied. In het gebied Sancy, vindt U de wintersportplaatsen Supper Besse en Le Mont-Dore
Aldaar treft U een zeer ongedwongen wintersportsfeer aan, die niet te vergelijken is met de ons bekende grote wintersportoorden. Absoluut de moeite waard. Ook voor een dagtrip.
Voor gezellig winkelen kunt U o.a. terecht in de steden Moulins, Montlucon, Vichy, Nevers en Bourges. Moulins ligt op een ½ uur rijden en aldaar is op vrijdagochtend de overdekte streekgerichte specialiteiten markt.
Nuttige links voor activiteiten:
Le Pal: dieren- en attractiepark (www.lepal.com)
Kano en kayak op de Sioule (www.allier-auvergne-tourisme.com of www.canoevaldallier. com)
Velorail op oude spoorwegbeddingen (www.veloraildelasioule.com)
Bezoek aan een kasteel (www.allier-auvergne-tourisme.com/chateaux)
Meren (www.allier-auvergne-tourisme.com/plan-d-eau-lacs)
Bos van Tronçais (www.paysdetroncais.com)rRommelmarkten en brocantes (www.brocantes03.org)
Verscheidene binnen- en buitenzwembaden (www.guide-piscine.fr/allier)
Stadsbezoeken (Vichy, Charroux, Hérisson, Montluçon...)
Wolvenpark (www.loups-chabrieres.com)
Puy de Dôme (www.puydedome.com)
Fietsverhuur (www.unveloalacampagne.fr)
Avonturenpark in het bos Natura'Bossa in Echassière (www.alpheacnsb.com)
Parapente (www.flying-puydedome.fr)
Ballonvaren (www.ballonbleu.free.fr)
Vissen (www.federation-peche-allier.fr)
Restaurants in de Allier (www.allier-auvergne-tourisme.com)
Meer toeristische informatie op www.sortir-en-Allier.fr en www.allier-tourisme.com

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Vindt u het leuk om met familie, kennissen of vrienden op vakantie te gaan, maar wilt u wel geheel vrij zijn, dan kunt u op het domein Fermette La Planche onze Gite Bellevue erbij huren die zich aan de achterkant van de voormalige schuur bevindt met eveneens een aparte ingang, een privéterras en een omheinde privétuin. . Jullie kunnen dan toch in elkaars nabijheid zijn, gezamenlijk zwemmen en ontspannen in de jacuzzi.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De huurperiode is minimaal 1 week en gaat in op de eerste zaterdag om 15.00 uur en eindigt de laatste zaterdag om 10.00 uur. Buiten het hoogseizoen is het in veel
gevallen ook mogelijk om enkele dagen langer te huren, kan de wisseldag flexibel en krijg je korting als je slechts met 4 of 5 personen bent.
Verblijfstaksen (toeristenbelasting): 0.99 euro/pers/dag. > 18 jaar

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 125,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 15,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700