Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jan en Paola Fernhout

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Villa Oléandre ligt tegen een heuvel, in een kleine woonwijk net buiten het sfeervolle dorpje Chassiers, op de grens van het Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche en de Mediterrane Ardèche, juist buiten het meest drukke en toeristische deel van deze streek. Er is een grote tuin van circa 4500 m2 met hierin een extra groot zwembad van 7x15 m, geheel omheind met buitendouche en poolhouse, een jeu de boules baan, een volleybal/badmintonveld en meerdere terrassen waarop je heerlijk kunt zitten met prachtig uitzicht.
Via de veranda kom je het huis binnen in de ruime hal. Links bevindt zich de goed uitgeruste keuken met alle moderne apparatuur en een grote eettafel. Aan de andere kant kun je via grote openslaande deuren een tweede hal binnen met hieraan de lichte woonkamer met zithoek, tv, houtkachel en eettafel. Zowel de woonkamer als de keuken hebben openslaande deuren naar de veranda en in de keuken zijn er ook nog openslaande deuren rechtstreeks naar de tuin. Op deze verdieping vind je verder een lange hal met hieraan vier ruime slaapkamers. Eén van deze slaapkamers heeft een badkamer en suite die je ook rechtstreeks via de hal kunt ingaan en twee van deze kamers hebben ingebouwde kasten en een vaste wastafel. Verder aan deze hal nog een separaat toilet en een badkamer met ruime douchecabine, wastafel en toilet.
In de centrale hal bevindt zich ook de brede trap die naar de eerste verdieping van het huis gaat. Hier wederom een ruime hal en drie grote slaapkamers, waarvan één zelfs van 40m2 met ieder zijn eigen badkamer en suite met inloop douche, wastafel en toilet. Buiten het hoogseizoen worden deze kamers als luxe chambre d'hôtes verhuurd. Op alle slaapkamers staan comfortabele bedden: op 3 kamers 2 bedden van 0.90x2.00m die zowel tegen elkaar of los van elkaar geplaatst kunnen worden, op 3 kamers een groot 2p boxspringbed. Alle ramen in het huis zijn voorzien van luiken die het huis in de zomer heerlijk koel kunnen houden.
Tot slot is er nog het souterrain waar de wasmachine staat en ruimte is om fietsen en/of andere zaken te stallen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa Oléandre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De villa is centraal gelegen in een prachtige omgeving net op de grens van het Parc Naturel des Monts d'Ardèche en de Mediterrane Ardèche. Je kunt vanaf hier dan ook deze beide gebieden, ieder met hun eigen specifieke schoonheid goed verkennen. Zuid georiënteerd en tegen een heuvel geplaatst heb je vanaf de veranda en terrassen prachtig uitzicht over de vallei van les Landes met in de verte de heuvels/bergen rond de rivier de Ardèche en met achter je het berggebied van de imposante Le Tanargue. Dertien van de totaal twintig van de meest karaktervolle dorpjes van de Ardèche, de zgn. villages de caractère, liggen binnen een straal van slechts 30 km van het huis. Het levendige marktplaatsje Largentière ligt op 3 km van het huis en de wat grotere gezellige plaats Aubenas, met alle leuke winkels ligt op slechts 15 km.

  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Villa Oléandre heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 10 sterren

    Wij waren met 8 fietsvrienden te gast in dit fantastische huis. Jaarlijks fietsen we een week in een uitdagende omgeving in Frankrijk. Dit jaar was dat deze streek in de Ardeche. We hadden een topweek. Mooie routes, prachtige omgeving en vooral een huis waaraan niets ontbrak. Het was een warme week, dus het zwembad was meer dan welkom. Elke dag ontbijten in de tuin. Zowel in als rond het huis veel ruimte. We fietsen al een jaar of twintig in Frankrijk en huren elk jaar een groot huis. Villa Oleandre staat bij ons in de top 3. De kans dat we nog een keer terugkeren is dan ook groot.

  • 10 sterren

    Beste Jan & Paola,

    Wat hebben wij genoten van jullie vakantie woning!
    Het ontvangst door jullie maakte alles veel persoonlijker en op onze vragen kwam snel een antwoord.
    In het huis is alles aanwezig, en er is voldoende ruimte voor iedereen (wij waren met 2 gezinnen en hebben alle kamers benut).
    De tuin heeft voldoende schaduwplekken om rustig te genieten, en de kinderen hebben veel tijd gespendeerd aan het prachtige zwembad.
    De woning is ook goed gelegen om de Ardèche te verkennen.
    Villa Oléandre is zeker een aanrader.
    Super bedankt voor jullie gastvrijheid!

  • 9 sterren

    We verbleven er als familievakantie met kinderen en kleinkinderen. Het was helemaal wat we zochten: ruimte en tegelijk privacy. Het huis is goed gelegen om de Ardèche streek te ontdekken. We deden de boodschappen met de auto in supermarkten en winkels op ongeveer 5 km. We werden hartelijk onthaald door de eigenaars en kregen uitleg over het huis en de tuin. Het huis heeft grote kamers, grote leefruimte, overdekt en open terrassen. Het is zeer gerieflijk en netjes. Er is zelfs wat speelgoed en spelletjes. De bedden zijn breed en aangenaam. Je kan met de luiken de grootste warmte in de leefruimtes en kamers op de gelijkvloers buiten houden. De 3 kamers op de bovenverdieping waren ondanks luiken en ventilator niet echt fris te houden. Het waren dan ook extreme zomertemperaturen. Het domein is rustig gelegen in het groen. De tuin is schaduwrijk, vol bloeiende struiken en heeft verschillende hoeken om te relaxen of actief te zijn. De kinderen vonden het speelhuisje fantastisch. De grootste troef in deze snikhete zomer is het aangename grote zwembad met poolbar. Iedereen kon er tegelijk in zonder dat het te druk aanvoelde. We zouden er zeker terug op vakantie willen!

Culinair en wijn

In de directe omgeving zijn vele wijngaarden en authentieke restaurantjes en 'auberges' waar je heerlijk uitgebreid kunt lunchen of dineren op het terras, vaak op een sfeervol pleintje of met een prachtig uitzicht over de omgeving, veelal in de schaduw van de platanen. Producten van de kastanje zijn een specialiteit van de omgeving evenals lekkere worsten, geitenkaasjes en andere kazen, honing, wijnen en noga uit Montélimar. Deze producten zijn vers en volop te verkrijgen op de lokale markten en in de specialiteiten winkeltjes.

Wat is er te doen

Omdat de villa heel centraal ligt, op de grens van het Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche en de Mediterrane Ardèche kan je vanaf het huis heel afwisselende fiets en/of wandeltochten maken zowel tussen de wijn- en olijfgaarden als in de bergen. Om iedere bocht valt van alles te ontdekken en te bewonderen: karakteristieke plaatsjes, rivieren die zich een weg door kloven banen, schitterende natuur en overal prachtige uitzichten. Iets hoger de bergen in kun je op veel plaatsen bij helder weer de Mont Ventoux en de Alpen zien liggen. Voor de fietser die uitdaging zoekt zijn er meerdere cols om te beklimmen. Fiets- en wandelkaarten zijn aanwezig in het huis.
De rivier de Ardèche is uitermate geschikt om op te kanoën. Bij Balazuc wat rustiger en bij de Gorges de L'Ardèche veelal wat drukker maar zeer indrukwekkend met de mogelijkheid om onder de befaamde Pont d'Arc door te kanoën. De mogelijkheid bestaat om al in Largentière (3 km vanaf ons huis) je kano te huren. Ook kun je hier een e-bike huren.
Heerlijk zwemmen kun je op veel plaatsen in de Ardèche zoals bij Balazuc, Ruoms en Vallon Pont d'Arc maar vooral ook in de Beaume bij Labeaume met de rotsen als natuurlijke springplank en meerdere mooie strandjes.
Dertien van de twintig 'villages de caractère' in de Ardèche bevinden zich binnen een straal van 30 km van het huis. Largentière, Ruoms, Les Vans en Aubenas hebben heel gezellige markten met veel streekproducten en zijn een bezoek meer dan waard.
Zowel in het kasteel van Largentière als in het hooggelegen château van Montréal ( 7 km ) worden in de zomervakantie Middeleeuwse animaties gehouden. Echt leuk, vooral ook voor kinderen, om naar toe te gaan.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

In de villa hebben wij een lijst liggen met een overzicht en beschrijving van de meest uniek gelegen en lekkere restaurantjes. Verder een overzicht van de lokale markten en bezienswaardigheden en dichtstbijzijnde (grote) supermarkten en goede bakkers.
De information toeristique in Largentière voorziet u ook van alle informatie over de streek die u maar wenst.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Zie onze site voor meer informatie.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 200,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.750

Prijs per week vanaf

€ 1.750