Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
André en  Gerda van der Zande

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Le Marronnier is een karakteristiek natuurstenen huis in de noord-Ardèche. Het huis was oorspronkelijk een boerderij en is daarna verbouwd tot woonhuis. Het is een huis in een hameau (klein gehucht met een aantal huizen) vlak buiten het pittoreske dorp Labatie d’Andaure. Bij het huis is een ruime tuin met gazons. Enkele prachtige bomen bieden lommerrijke schaduwplekjes.
Ons huis is gezellig ingericht. Het verhuurde gedeelte heeft 2 slaapkamers en 1 badkamers. Beneden in het huis is een keuken, een badkamer met bad en een douche. Op die etage is ook de huiskamer met open haard.
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. In de twee slaapkamers staat 1 tweepersoonsbed en van het andere tweepersoonsbed kan men naar believen 2 eenpersoonsbedden maken.
Het terras is rechtstreeks vanuit de woonkamer te bereiken. Vanaf dat terras heb je een schitterend uitzicht over het dal.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Le Marronnier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis ligt even buiten het pittoreske dorpje Labatie d’Andaure in het gehucht Mazabrard.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Marronnier heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    André is de twee weken van ons verblijf een vriendelijke gastheer die vlot reageert, open en helder communiceert en easy-going is.
    Alles wat je in een vakantiehuis nodig heb is in Le Marronnier aanwezig. In de keuken staat een moderne oven & magnetron, bestek, toaster, afwasmachine, koffieapparaat, verschillende potten en pannen etc etc. Echt zo'n beetje alles wat we thuis ook hebben staan.
    De bedden zijn lekker stevig, degelijk en lang waardoor we zo heerlijk en diep geslapen hebben, mede door de volkomen stilte van buiten. Badkamer idem.

    En in wat een prachtige omgeving staat deze sites. Tegen de heuvel aan, midden tussen de bergen met een wijds uitzicht.
    Het terras, welke op gelijke hoogte gesitueerd is als die van de woonkamer, heeft de ochtendzon het bij het ontbijt voor het zeggen. In de middag, wanneer het warmer wordt, biedt de wijnstruik als overdenking schaduw of je wijkt uit naar de heerlijke tuin met z'n historische boom. 2 Ligstoelen incluis.
    En één tip, laat je 's nachts verrassen door miljoenen sterren die aan de hemel staan. De omgeving staat bekend om zijn schone lucht waardoor je veel meer dan in NL ziet hoe het heelal bedekt is met sterren.

    De omgeving laat zich omschrijven als het Franse binnenland. Heuvels, bergen, groen, dennen, kastanjebomen, stil. Volop gelegenheid om een uur te wandelen zonder iemand tegen te komen.
    Twee keer p/week zijn we naar de markt geweest om vers fruit, groente & kaas te halen, het is alsof je kanootjes aan het kopen bent. De lokale voedingswaren zijn vers, zoet, smaakvol en/of sappig. Overheerlijk in alle gevallen.

    Als ik aan ons verblijf terugdenk komen een paar highlights steeds retour: stilte - groene natuur - schone lucht - buiten leven - thuis - lekker eten.

    Volgens mij hebben we het fantastisch heerlijk gehad! Dank André en Gerda dat we in jullie huis mochten verblijven.
    Leo&Mary

  • 9 sterren

    Een heerlijk huis. Prachtig uitzicht vanaf een groot schaduwrijk balkon.
    Rustige omgeving. Alles aanwezig in het huis.

  • Willem van Veen uit Amsterdam

    9 sterren

    Wij zijn een week in het huis van André en Gerda geweest. Een heel authentiek huis, voorzien van alle gemakken en zeer goede bedden. Vanuit het huis een mooi uitzicht op het dal, met allemaal plekken waar je van de zon kan genieten. Zoals het zonneterras met een druivenstruik en een plekje bij de ingang van het huis. De slaapkamers en badkamers zijn goed uitgerust en de keuken handig in gebruik. Wel even opletten dat de juiste vaatwastabletten gebruikt worden ivm de septictank, maar de eerste zes worden aangeleverd door André en Gerda. Kortom een mooie plek om te vertoeven. Vanuit het huis zijn mooie tochten te maken met de auto en fiets (wel enige conditie en ervaring gewenst). In Lamastre zit een supermarkt waar de dagelijkse boodschappen te krijgen zijn. Wij hebben ons prima vermaakt en genoten van al het moois van de Ardèche en huis van Gerda en André. De welkomst fles Merlot en kaart zorgen dat wij ons meteen thuis voelden. De informatie map was voor ons een goede raadgever.

Culinair en wijn

In Labatie d’Andaure zelf bevindt zich een restaurant/bar en tevens een winkeltje. Bij veel restaurants in de omgeving kun je op prachtige locaties uitstekend eten met keuze uit lokale gerechten.

Wat is er te doen

In de omgeving van Labatie d’Andaure, Désaignes en Lamastre is het gehele jaar een gevarieerd aanbod aan markten (waaronder brocantes), concerten, exposities en festivals. Voor kinderen zijn er vele activiteiten in de omgeving.

Zwemmen: ..
In Labatie d’Andaure in de rivier ’Le Doux’ is een natuurlijke zwemplek (plan d’eau) op 5 minuten rijden met de auto. Daar mag ook worden gevist of dammen worden gebouwd. Ook in Désaignes en bij Lamastre (bij camping Le Retourtour) is een dergelijke lokale zwemplek. In juli en augustus is er vaak gediplomeerd toezicht. In de vallei van Eyrieux (tussen Lamastre en Le Cheylard) is een groot openluchtzwembad met een glijbaan en terrassen.
Op 20 min. rijden vanaf het huis is bij Saint Agrève het ‘Lac de Devesset’. Het is een groot meer omringd door bossen waar gelegenheid is te zwemmen, waterfietsen, surfen, wandelen en picknicken.

Vissen:
Op zo'n 10 minuten afstand bij Labatie d’Andaure is aan Le Doux een forellenkwekerij. Je kunt daar zelf je forel vangen; desgewenst wordt de vis daarna voor je schoongemaakt.

Wandelen:
Vanuit Désaignes kun je kiezen uit diverse gemarkeerde wandelroutes door de ongerepte natuur. Wandelroutes in de vallei van Le Doux zijn beschikbaar via de VVV. Ieder jaar vindt eind april/begin mei vanuit Désaignes ‘Le Trail’ plaats. Het is een hardloopevenement door de bergen met meer dan 1.200 deelnemers.

Fietsen:
Het gebied rond Labatie d’Andaure is zeer geliefd bij fietsliefhebbers. Er zijn fietsroutes beschikbaar via de VVV. Jaarlijks vindt in juni de Ardèche een vierdaags fietsevenement plaats, de L‘Ardèchoise. Elk dorp langs de route is versierd en maakt er een feestdag van.
In Désaignes en Saint Agrève zijn mountainbikes te huur (per uur € 3; halve dag € 9; hele dag € 14).

Paardrijden:
Tussen Désaignes en Lamastre ligt manege ‘Le Vergier’. Onder begeleiding zijn tochten te paard mogelijk.

Klimpark:
In het eekhoornbos ‘La Riaille Noire’ bij Le Chambon sur Lignon ligt een klimpark met parcours op diverse niveaus, van eenvoudig tot pittig.

Golfen:
Op 30 km. afstand ligt bij Le Chambon sur Lignon een van de mooiste golfbanen met vergezichten op het Massif Central.

Skiën:
Skigebied Les Étables - Mont Mézenc (1745 m), 45 km vanaf Désaignes. Je kunt daar ook prachtige wandelingen maken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wisseldag is op zaterdag. In overleg eventueel op vrijdag of zondag.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 695

Prijs per week vanaf

€ 695

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie