Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rob en Ineke

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

De naam van de Gîte is Du Moulin maar de molen heet " Du Moulin de Royer" Het is een oude watermolen uit 1727 en ligt in een prachtig natuurgebied in het noorden van de Ardèche. De gÎte is nog niet zo lang geleden gerestaureerd waarbij de oude authentieke elementen zijn bewaard. Het is parterre. Er is een slaap/zitgedeelte, een halletje, een ruime keuken met koel/vriescombinatie , oventje, 4 kookpitten en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Buiten kun je heerlijk zitten in je eigen privétuin. Achterin het ruime terrein stroomt een klein beekje "La Daronne "waar je heerlijk kunt afkoelen en waar een gezellig zitje aan het water is. Huisdieren in overleg.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Alleen volwassenen
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Du Moulin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Ardèche is een schitterend departement vernoemd naar de rivier de Ardèche. De streek dankt zijn populariteit o.a. aan het prachtige weer. Omdat Du Moulin in het noorden van de Ardèche ligt is het hier minder warm dan in het zuiden. In het zomerseizoen meestal tussen de 28 en 30 graden. In het voor en najaar is het vaak overdag heerlijk warm (25 graden)De streek kenmerkt zich door de authentieke dorpjes, de prachtige ongerepte natuur en de adembenemende bergachtige landschappen. Er is weinig tot geen industrie behalve in de grote steden.. Vakantiehuis Du Moulin ligt tussen twee kleine dorpjes in. Pailharès en St Felicièn. Pailharès is een prachtig karakteristiek frans dorpje gelegen op een heuvel. Vanaf de Du Moulin is het een half uurtje lopen door het schitterende landschap met prachtige vergezichten, St Felicién is een groter frans dorpje met markten en winkeltjes en ligt ongeveer met de auto 8 min rijden en anderhalf uur lopen ook weer via een schitterende route. Hier is ook een VVV kantoor, een medisch centrum en een apotheek.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Du Moulin heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 10 sterren

    De gite van Ineke en Rob bevindt zich in een oude voormalige watermolen. En is bijzonder smaakvol gebouwd en ingericht. Het welkom was heel hartelijk en met een een flesje regionale wijn een zeer goed begin. Gedurende de week kregen we goede adviezen en uit eigen tuin heerlijke tomaatjes en kruiden. De directe omgeving leent zich goed voor het maken van mooie wandelingen en om te fietsen/wielrennen. En ook de wijdere omgeving is een bezoek waard.
    Mocht je een weekje rustig willen lezen, schrijven of werken is dat met een goede wifi ontvangst ook zeer aan te raden (zelfs alle Nederlandse tv-zenders waren beschikbaar). En het zitje aan het riviertje achter het huisje is ook een heerlijke plek om te zitten.
    Kortom een aanrader! Ineke en Rob nogmaals bedankt en veel succes met alle dingen die jullie nog willen realiseren.

    Reactie van Rob en Ineke

    Dank voor jullie positieve recensie NIek-Jan en Inez. Super dat jullie het fijn hebben gehad.
    Rob en Ineke

  • 10 sterren

    We hebben ontzettend genoten van deze sfeervol ingerichte gite. Het was er heerlijk rustig, het huisje was helemaal compleet, er ontbrak echt niks. Het plekje achterin de tuin onder de bomen was een heerlijk plekje om te zitten. Mooie omgeving, leuk dorpje in de buurt. Rob en Ineke waren enorm gastvrij, een super plekje waar we helemaal tot rust zijn gekomen!

    Reactie van Rob en Ineke

    Dank voor je recensie Martine. Super om te horen dat jullie hebben genoten. Gr Rob en Ineke

  • 10 sterren

    Rob en Ineke zijn hele fijne gastvrije mensen. De gite ligt er prachtig gelegen. Je loopt er zo de bergen in en een zitplek aan een klein beekje maakt het geheel af. De gite zelf is comfortabel en sfeervol. Het gebied is geheel niet toeristisch wat je dan ook direct volledige in het Franse leven brengt. Uitstapjes in de omgeving of zelfs een dagtrip naar de Alpen zijn zeer de moeite waard. Kortom, een echte aanrader zeker voor de natuur- en rustzoekers🌻

    Reactie van Rob en Ineke

    Dank Petra en Malika.

Culinair en wijn

De Ardèche staat bekend om zijn overheerlijk streekprodukten en authentieke keuken. Er is een groot aanbod van biologische verantwoorde producten die uit de streek komen en waar men met recht trots op is. Op de vrijdag en zondagmarkt zijn in St Felicièn met name veel biologische streekproducten die verkocht worden zoals diverse kazen, diverse paddestoelsoorten, ambachtelijk gemaakte patés, ham ,worst, honing, brood en veel authentieke wijnen. Er is een klein speciaal winkeltje 'Au coeur de la Meule" en een winkel die beiden alleen maar lokale biologische producten verkopen. Verder veel vers biologisch fruit waaronder heerlijke abrikozen en kersen. De toeristische markt in Lamastre op dinsdagmorgen en de boerenmarkt op zaterdagmorgen heeft veel kraampjes met evenzo heerlijke streekproducten.

Wat is er te doen

Vanuit de gÎtes kunt u heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken. Het is een geweldige plek voor fietsers( elektrisch), mountainbikers en wandelaars Er zijn voldoende wandelroutes aangegeven met duidelijke markeerpunten. Bij het VVV kantoor in St Felicien en in de gÎte is goede informatie verkrijgbaar over de wandel- en fietsroutes. Ook is daar informatie te krijgen over de Rando Ardèche app met talrijke wandel- en mountainbikeroutes in de omgeving. Wil je liever op vlakke stukken fietsen dan is la Dolce Via een prachtige oude spoorlijnfietsroute van ongeveer 90km die dwars door de bergen gaat .De informatie over de route die je op verschillende manieren kunt volgen is aanwezig in het vakantiehuis. Fietsen (elektrisch) en ATB's zijn te huur bij het VVV kantoor. Een schitterende route met de oude stoomtrein gaat dwars door Gorges du Doux. Hier start ook een velorail. In het naastgelegen dorpje St Felicien wat ongeveer 8 minuutjes rijden is zijn twee kleine supermarktjes, een winkel met alleen maar biologische lokale producten, drie bakkertjes en een slager. 4 restaurants ,een gezellig cafeetje en wat kleine ateliers met winkeltjes. Op vrijdag en zondagmorgen is er een gezellige markt met veel biologische streekproducten. In St Felicièn zijn tennisbanen en binnen 10 km is er een mogelijkheid om te forelvissen, paardrijden en zwemmen in de rivier du Doux. Verder is er een Velorail, een Himalayabrug en er zijn paardrijroutes.. Lamastre en Tournon sur Rhône zijn de dichtstbijzijnde toeristische stadjes. In de meeste dorpen en stadjes zijn in de zomermaanden allerlei festiviteiten zoals braderieën, concerten en marktjes. In Peaugres is een safaripark waar je zowel met de auto in kunt als te voet.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Inclusief bed-, bad- en keukenlinnen, eindschoonmaak en afvalverwerking.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.