Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Carel Nout

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Op en top vakantiegevoel in deze heerlijke, moderne villa voor maximaal 8 personen. Door de prachtige verhoogde ligging heeft u een schitterend vrij uitzicht op de omringende groene heuvels met op de achtergrond het Tanargue gebergte (wintersportoord). Op 1100 km vanaf Utrecht ligt dit luxe en moderne vakantiepark 'Domaine Les Rives de l'Ardèche'. Om files te vermijden in het hoogseizoen is onze wisseldag in principe op zondagen.
Nippend aan uw rosé op het deels overdekte terras of op een ligbed aan uw eigen -verwarmd- zwembad zult u steeds weer even opkijken van uw boek om het prachtige landschap in u op te nemen. De rivier de Ardèche bevindt zich op 150 meter afstand met een spectaculaire waterval, die u zachtjes verkoelend hoort stromen. Deze is met een trap vanaf het park te bereiken, waar u een strandje aantreft en een 'glijbaan' voor de vele kano's, die zich daar 's zomers naar beneden storten, altijd een spectaculaire aanblik.
Op dit villapark heerst er een weldadige rust. Er is geen echte animatie, behalve af en toe een jeu-de-boules- of voetbaltoernooitje in het hoogseizoen bij de receptieruimte. Daar bevindt zich een sportterrein met 2 tennisbanen, een basketbalveld, diverse jeu-de-boules banen, stenen tafeltennistafel en een groot zwembad met peuterbadje. Bij de receptie is in het hoogseizoen een broodjesservice en kunt u een drankje of kopje koffie bestellen.
Villa
De ruime tuin rondom de villa is geheel gelijkvloers, gelijk met de carport, de woon-/eetkamer (met open haard) en keuken, badkamer met douche, separaat toilet en 2 slaapkamers. Op de bovenverdieping bevinden zich nog 2 slaapkamers, waarvan 1 met schuin dak, een badkamer met ligbad (ook douchemogelijkheid), wastafel en toilet, een waskamer (Bosch wasmachine en droogtrommel), alsmede een inpandig balkon.
Alle slaapkamers hebben elk 2 aaneen geschoven eenpersoons boxspring bedden, in de master bedroom op de begane grond 90 x 210 cm en in de overige slaapkamers 80 x 200 cm. U treft uw bed opgemaakt aan. De slaapkamers beneden hebben openslaande deuren naar een terras.

De keuken beschikt over een grote koel-/vriescombinatie, magnetron, elektrische oven, afwasmachine, inductie kookplaat. Staafmixer, broodrooster, waterkoker, filterkoffieapparaat, Nespresso en een Senseo apparaat aanwezig. Een kast vol gezelschapsspellen en dvd's staat tot uw beschikking.

Het hele huis is voorzien van luiken, waardoor het overdag aangenaam koel blijft en het 's morgens nog donker is in de kamers. 's Nachts koelt het bijna altijd lekker af, maar voor de enkele echt warme nacht beschikt iedere slaapkamer over een staande ventilator. In 2023 zijn de slaapkamers voorzien van AIRCO.
U zult hier heerlijk slapen, met alleen het zoemende geluid van krekels, kikkers en uilen op de achtergrond en de zoete geuren van lavendel, rozemarijn en pijnbomen!
Tuin
In de mooi aangelegde tuin ligt een privé-zwembad van 3,50 x 8 m welke verwarmd is, met Romaanse trap, elektrisch rolluik, overal 1,50 m diep. Rondom een ruim natuurstenen terras met 8 ligbedden. Tevens beschikt de villa over een eigen, ruime jeu-de-boules baan (ballen aanwezig) en een grote trampoline (4,30 m doorsnee) met veiligheidsnet. Uiteraard beschikt de villa over wifi (ook bereik op de terrassen) en heeft de televisie Nederlandstalige zenders.
Wegens allergie van onze kinderen is het huis extra schoon en praktisch ingericht en zijn huisdieren en roken in de villa niet toegestaan.

Omgeving
Het rustige Domaine les Rives de l'Ardèche is gelegen tussen de wijngaarden aan de rand van het levendige Vallon Pont d'Arc (op 5 autominuten). Het beheer van het park is Nederlandstalig.
Winkels treft u op korte afstand van uw villa: op loopafstand is een kleine supermarkt en bakker, op 3 km een grote Lidl, op 4 km een Intermarché in Vallon en op 7 km in Ruoms een grote SuperU.
Op donderdag is er een grote Provençaalse markt in het dorp die veel bezoekers trekt, zorg dat u daar tijdig bent om de drukte voor te zijn!
Op loopafstand is een erg leuk klimpark voor jong én oud. Bij de receptie kunt u uw kanotocht reserveren, dit is echt een must in de Ardèche. U wordt dan op het park door een busje opgehaald en kunt de auto thuis laten.

Caverne Chauvet: Sinds 2015 is in de bergen achter Vallon een replica geopend van de alleroudste pré-historische grot van Europa, die zich bevindt onder het oude Vallon en 22 jaar geleden is ontdekt. Deze grot is nog veel ouder dan die van Lascaux en staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Toegangskaarten wel even reserveren op de site. Daarnaast zijn in de directe omgeving vele grotten te bezoeken, alsmede prachtige middeleeuwse dorpjes. Lavendelmuseum, zijderupsmuseum, Haribo museum, krokodillenfarm, paintball, quadrijden, karten, paardrijden, golfen, racefietsen, diverse klimparken, wijnhuizen, wandelpaden, kortom, er zijn veel activiteiten te doen!
Maar het liefst zitten wij op ons heerlijke terras, met gevulde koelkast, elektrische barbecue (open vuur is verboden in de zomer), potje jeu-de-boules, duik in het verwarmde privé zwembad en dan weer kijken naar die prachtige zonsondergang... Wij zijn ervan overtuigd dat u in Villa du Gardon een heerlijke vakantie zult doorbrengen!
Enkele klantreacties uit het gastenboek:
Beste eigenaren,
"Wat een geweldig huis hebben jullie. Morgen vertrekken wij na 2 super weken met onze 2 kleine kinderen. Wij hebben met zijn allen erg genoten. Jullie huis heeft écht alles en jullie uitzicht is echt WAUW.. Wij hebben het ook erg getroffen qua weer; prachtige warme weken achter de rug. Bedankt voor alles, was heerlijk hier. Hartelijke groet, Henk, Marieke, Flore en Finn uit Hardinxveld-Giessendam.
"Een Oase van rust, geurende lavendel, oleander, magnifiek uitzicht: een heerlijk vakantiehuis in een schitterende omgeving én mét hoera!!: een eigen zwembad!! Onontbeerlijk in de 2 warme weken met temperaturen van 35 graden. Kortom: we hebben een heerlijke vakantie gehad". Hartelijke groet Sabien en Niek.
Mocht dit huis bezet zijn in uw favoriete weken, mailt u mij, mogelijk heb ik een andere gelijksoortige villa voor u (keus uit 19 villa's, met of zonder privé zwembad, voor 2-5, 6 of 8 personen).

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Tennisbaan bij huis
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa du Gardon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

gelegen op rustig en luxe 4 sterren villapark op 3 km. van het levendige stadje Vallon Pont d'Arc met veel restaurants, terrasjes en winkels. Dichtbij is het dorp Ruoms met een groot winkelplein met SuperU, Gifi, Brico, Gamm Vert, Sportzaak, Dierenwinkel, Restaurant etc.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

Het villapark Les Rives de l'Ardèche in Vallon Pont d'Arc bevindt zich midden tussen de wijngaarden van de Ardèche. In ieder dorp vindt u dan ook een 'cave coopérative' en wijnhuizen, waar u de wijn kunt proeven en kopen.

Wat is er te doen

De Zuid-Ardèche is een omgeving voor sportievelingen. Allereerst struikelt u er over de kanoverhuurbedrijven. Ook canyoning is een geliefde bezigheid. Op loopafstand van het park bevindt zich een klimpark voor jong en oud, meerdere klimparken in directe omgeving, waarbij je ook over de rivier de Ardèche kunt tokkelen! Kleine golfbaan op 10 min. rijden. Paintball op loopafstand, karten in La Villedieu, quadrijden. Paardrijden door de Ardèche. Mountainbiken of prachtige wandelpaden direct vanaf uw villa en ook zijn er recent fietspaden aangelegd naar Vallon Pont d'Arc (4 km.). Racefietsen over de vele bergen, tot aan de Mont Ventoux.
Vele grotten in de omgeving (lekker koel op een warme dag!), met als nieuwste aanwinst de Caverne, een replica van de Grotte Chauvet, de oudste grot van Europa, aangetroffen onder het oude Vallon Pont d'Arc. Deze maakt nu deel uit van UNESCO Werelderfgoed.
Vele musea in de omgeving (lavendelmuseum, zijderupsmuseum, Haribo museum in Montélimar), krokodillenfarm in Pierrelatte (40 min. rijden).
De prachtige route Gorges de l'Ardèche vanaf Vallon, met als beginpunt de kenmerkende natuurlijke rots boogbrug over de Ardèche, de Pont d'Arc.
Vele schilderachtige middeleeuwse plaatsjes, leuke markten en heerlijke, betaalbare, restaurantjes.

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

De villa wordt niet verhuurd aan groepen jongeren.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Eindschoonmaak verplicht. Toeristenbelasting € 2,00 (alleen voor volwassenen) p.dg.
Gratis: Wifi internet, 1 kinderbedje, 2 kinderstoelen, gebruik tennisbanen, jeu de boules banen, trampoline, speeltuintje, tafeltennistafel, fitness apparatuur outdoor.
Wisseldag is op ZONDAG.
KORTING: bij verhuur aan 2-4 personen € 50 per week (niet in Meivakantie, juli en augustus + bij evt. last minutes).

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 125,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Villa du Gardon heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Last-minute prijs van € 1.095 voor€ 850

€ 850

Last-minute prijs van € 1.095 voor€ 850

€ 850