Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Leendert van der Ent

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

VILLA LAURA
Ons vakantiehuis in de Drôme Provencal met 300 zondagen per jaar beschikt over een privé zwembad van 8,5x4 meter, met beveiliging. Bij het zwembad hoort een grote 'plage', met ligstoelen en parasols. Er zijn daarnaast twee ruime terrassen met tuinmeubilair en een Weber BBQ. Zo kunt u altijd kiezen voor zon of schaduw. Er is een ruime tuin, u parkeert op eigen terrein. Het terrein is afgesloten met een elektrische poort.

Binnen vindt u een heerlijk lichte living met uitstekend uitgeruste Amerikaanse keuken. De master bedroom (bed 1.80 x 2.00m) heeft een eigen badkamer en inloopkast. Boven vindt u nog drie slaapkamers. Eén kamer heeft een bed van 1.40x2.00m, de andere hebben ieder twee bedden van 0.90x2.00m. Ook vindt u hier een badkamer met douche en ligbad. Zowel boven als beneden is een apart toilet aanwezig. We gunnen uw huisdier een prettige vakantie, maar we staan hun verblijf in ons huis helaas niet toe. Villa Laura is aangesloten op internet via glasvezel.

Villa Laura ligt op een rustige plek aan 20, Rue des Taillades Sud aan de rand van het dorp Bouchet op ruim 10 km. van de afslag Bollène van de Autoroute du Soleil A7.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa Laura'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Wijn, lavendel, olijven... Geniet van de marktjes, bezoek machtige kastelen en schilderachtige dorpen, bedwing de Mont Ventoux en stap in de voetsporen van de Romeinen...

Zonovergoten vakantie in de Drôme Provencale...

Bouchet is een rustig dorp, gelegen tussen de Provençaalse wijnvelden aan de rivier de Herein. Het telt net iets meer dan duizend inwoners en beschikt over een bakker, een restaurant en een minisupermarkt. Het belangrijkste monument is de Cisterciënzer abdij met de kerk Nôtre Dame de Bosquet, gesticht tussen 1181 en 1184. De abdij stond onder de bescherming van de universiteit van Avignon. In de 19e eeuw is er een textielfabriek gehuisvest.

Bouchet ligt in een vrij vlak deel van de regio, waardoor je gemakkelijk even naar de gezellige dorpen op een paar kilometer afstand kunt fietsen: Suze-la-Rousse met zijn machtige kasteel, Tulette met zijn supermarkt en het museum voor tinnen soldaatjes, Sainte Cécile met zijn talloze restaurantjes en Visan aan de voet van de heuvels die een geweldig wandelterrein vormen. Een fietstochtje langs caves om de plaatselijke wijnen te proeven laat zich moeiteloos organiseren. Getrainde fietsers vinden voldoende uitdaging: de voet van de Mont Ventoux ligt op zo'n 30 kilometer. Andere grote attracties in de buurt zijn de Gorges de l'Ardèche, Orange, Vaison-la-Romaine en Avignon.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Villa Laura heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    Leuk huis! Rustig gelegen. Erg lieve eigenaars. Je krijgt vooraf veel info via mail en ze zijn steeds bereikbaar. Mooi zwembad en voldoende ruimte binnen en buiten. Zeker een aanrader!

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijk verblijf gehad in Villa Laura. Het betreft een zeer compleet huis, voorzien van alle gemakken en met een heerlijk privé zwembad. De vriendelijke eigenaars voorzagen ons bij aankomst van een heerlijke wijn en een fles siroop en gaven veel nuttige tips voor bezienswaardigheden in de omgeving

Culinair en wijn

Wijn, wijn, wijn

Bouchet ligt middenin het gebied van de Côtes du Rhône Villages, als het ware de crus van de Côtes du Rhône. Je hoeft niet ver voor lekkere wijn. In het zuidoosten van Bouchet, aan de weg genaamd Barbaras, liggen het Domaine de Barbaras en het Domaine du Petit Barbaras. Vlak daarbij ligt LePlan Vermeersch aan de Chemin du Grand Bois (op afspraak), leplangt.com. Proevers geven dit wijngoed 5* uit 12 reviews, respect! Vergeet daarnaast ook niet Vinsobres (la Vinsobraise) en Cairanne (Cave de Cairanne) te bezoeken.

Op 7 kilometer, in Visan, kun je proeven in de groots opgezette Cave Les Coteaux de Visan. Kies je niet voor de gemakkelijkste weg, dan vind je misschien nog wel betere wijn. Twee tips: Domaine de la Bastide voor eenvoudiger wijn en Restons en Vigne voor wat meer up-market winkelen.

Naar het zuidoosten ligt Tulette. In het dorp zijn de Cave Costebelle en Domaine de Garrigon aan de D94 oostwaarts moeilijk te missen. Dat geldt ook voor Cellier des Dauphins. Volg de weg en je stuit op de uitstekende wijnen van St. Maurice en Vinsobres. Die zijn helemaal niet 'sobre', maar gewoon erg lekker, met dank aan alle zuidhellingen in dit dorp.

Buig je al voor St. Maurice af naar het zuiden, dan ben je niet verkeerd gereden, in tegendeel! Je nadert een klein wijn-Walhalla met de dorpen Roaix, Rasteau en Cairanne. Die namen staan kloek op de etiketten vermeld. Schurkend tegen de hellingen van de Dentelles de Montmirail liggen ook nog eens Séguret, Sablet, Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. De laatste drie steken in kwaliteit de beroemde Châteauneuf du Pape naar de kroon, maar ook in prijs scheelt het niet altijd veel. Tip: in Séguret en Sablet vind je sublieme wijnen die hun prijs meestal meer dan waard zijn.

In Sainte-Cécile-les-Vignes barst het van de caves. Erg goed is de wijn van het Domaine de la Présidente, ten z.o. van het dorp. Of rijd naar Rochegude, met zijn kasteel en zijn smakelijke wijn. Maar verschiet niet al je kruit, want op de weg terug kom je langs Suze-la-Rousse met zijn mooie kasteel en zijn uitstekende Cave La Suzienne. De bescheiden cuvée 'Le Lutin' is al een prima doordeweekse wijn.

Is dat het? Nee! Rijd 20 kilometer naar het noorden, naar Grignan - dat je toch al wilt zien vanwege zijn prachtige ligging en schitterende kasteel. Je bent nu in het gebied van de appelation Grignan-les-Adhémars. Ver voor de millenniumwisseling had je de Coteaux des Tricastins met zijn matige slobberwijntjes. Uit datzelfde gebied kun je nu onder de nieuwe naam prima wijnen met een ongekende prijs-kwaliteitverhouding kopen. Domaine Montine in Grignan is vooral bekend van verfrissend wit en verkwikkende rosé. Ongekroonde koning van deze appelation is het rood van Domaine de Grangeneuve (O et H Bour) in Roussas. Goed, maar de prijzen zijn stevig. Onze tip, met bescheidener prijs maar even goed is Domaine la Bartavelle in Chantemerle, vlakbij de D541. Een website hebben ze niet, maar oh-la-la wat zijn La Petite Etoile en Le Petit Perdrix de moeite waard. Ook Domaine des Rosier in Chantemerle is trouwens lang niet slecht.

Wat is er te doen

Aanraders!
Bouchet: Cisterciënzer klooster, Restaurant l'Auberge (echte aanrader, heerlijk eten voor een prima prijs), minisuper Panier Sympa, markt op zondag van 8-13 uur. Bakker op loopafstand! Prachtige fietsomgeving met een bijna eindeloos aantal weggetjes. De eerste kilometer zijn vlak, maar naar wens is het heerlijk klimmen in de vier heuvelruggen in de omgeving; talloze routes beschikbaar! Binnen vijftig kilometer omtrek zijn er honderden kastelen, pittoreske dorpjes, stadjes, steden en natuurgebieden.

Suze-la-Rousse (op 3 km), indrukwekkend kasteel (te bezichtigen) met vrij toegankelijk park, verschillende restaurants en winkels.

Tulette (op 5 km): Charmant dorp met Intermarché supermarkt, verschillende restaurants en cavese.
Sainte-Cécile-les-Vignes (op 6 km): Levendige plaats met een mooi dorpscentrum, tal van winkels, caves, restaurants, galeries, muziek in de wijngaarden, markt zaterdagochtend.
Visan (7 km): Notre Dame des Vignes, twee 14e eeuwse poorten, wasplaatsen, fonteinen en diverse herenhuizen uit de Renaissance, Restaurant Les Troubadours en La Table de Géraldine. Wijn: Domaine de la Bastide.
Vinsobres. (14 km) Pittoresk wijndorp (cave La Vinsobraise) bekend om de wijnen met. Leuk klein centrum met prachtig uitzicht op de Mont Ventoux
Cairanne (12 km) Sinds kort mg dit dorp zijn wijnen 'cru des cotes du Rhone' noemen, en terecht. Cave: Cayran / cave de Cairanne. Aantrekkelijk klein centrum met oude poort en kapel.
Valréas (16 km): Historisch centrum, Chateau de Simiane (16e eeuw, te bezichtigen), Tour Ripert (12e eeuw), Tour Tivoli, Notre Dame de Nazareth (12 eeuw, schitterend voorbeeld van Provençaals-Romaanse stijl), Musée du Cartonnage, E. Leclerc Hypermarché. Keur aan restaurantjes, Cave cooperative... 10.000 inwoners.

Orange (22 km): Stad van 30.000 inwoners met twee monumenten op de UNESCO Werelderfgoedlijst: De Triomfboog gewijd aan keizer Tiberius en het Tweede Gallische Legioen en het Théâtre Antique, een van de best bewaarde voorbeelden van Romeinse bouwkunst in Frankrijk. Verder levendig winkelhart en alle denkbare voorzieningen. Markt op zaterdag.

Vaison-la-Romaine (23 km): Beroemd om zijn rijke Romeinse ruïnes en om zijn middeleeuwse stad en kathedraal. Vier theaters, talrijke galeries; er wonen veel schilders, schrijvers en acteurs. Bezoek zeker de site archéologique, en de cathédrale. Het stadje is toeristisch, maar dat is niet voor niets!

Nyons (27 km): Nyons is een bezoek meer dan waard, met zijn schilderachtige kern, lokaal aardewerk, Provençaalse lavendel en beroemde zwarte olijven. Het is daarnaast beroemd om de kleurrijke stoffen.

Ook niet te missen: Grignan (kasteel, te bezichtigen), St. Restitut, Saint-Paul-Trois-Châteaux, Dieulefit, Poët-en-Laval, La Garde Adhémar en natuurlijk Avignon en Aix-en-Provence, Mont Ventoux ('s winters skieën).

FIETSEN: Villa Laura ligt perfect voor fietsliefhebbers. Je kunt er vrijwel vlak fietsen, maar ook op enkele kilometers de heuvels opzoeken. Via Rhôna is het langeafstandsfietsbad langs de Rhône. Op 30 km van Bouchet ligt de voet van de Mont Ventoux. We hebben talloze mooie fietsroutes die we in .gpx kunnen aanleveren. Goede racefietsen kun je bij Villa Laura huren, vraag naar de mogelijkheden.

KANOËN: De spectaculaire Gorges de l'Ardèche zijn het mooist vanuit een kano. Huren kan bijvoorbeeld in Vallon Pont d'Arc.

WANDELEN/KLIMMEN: Lekker wandelen kan bijna overal. Wandel- en klimgebieden bij uitstek vormen de Dentelles de Montmirail en het Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales. In Buis les Baronnies is de Via Ferrata Saint Julien. In Villa Laura vind je een kast vol gidsen en kaarten.

ZWEMMEN: Parc Aquatique Nyonsoléiado in Nyons.

Wijn, wijn, wijn

Bouchet ligt middenin het gebied van de Côtes du Rhône Villages, als het ware de crus van de Côtes du Rhône. Je hoeft niet ver voor lekkere wijn. In het zuidoosten van Bouchet, aan de weg genaamd Barbaras, liggen het Domaine de Barbaras en het Domaine du Petit Barbaras. Vlak daarbij ligt LePlan Vermeersch aan de Chemin du Grand Bois (op afspraak), leplangt.com. Proevers geven dit wijngoed 5* uit 12 reviews, respect!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 935

Prijs per week vanaf

€ 935

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie