Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anne Jonkers

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

In dit oergezellige huis met privézwembad, hottub, pizzaoven, speelweide, schommels, kabouterbosje én een kabbelend riviertje waar kinderen dammetjes kunnen bouwen, komen uw vakantiedromen uit!

Vakantiehuis Le Rêve in de Drôme Provençale is een bestemming die u betovert vanaf het moment dat u binnenstapt en waar u zich meteen thuis voelt.

Omgeven door een idyllisch landschap, schone lucht, ver weg van de drukte, waar het leven puur genieten is.

In Le Rêve draait alles om het creëren van de heerlijke vakantie-ervaring en het beleven van fantastische momenten voor u en uw familie, vrienden, fietsmaatjes, wandelgezelschap, yogi's of schildervrienden.

Ontdek het paradijselijke decor: gelegen aan een rustig kabbelend riviertje, net buiten een charmant middeleeuws dorpje, verscholen in het adembenemende Regionale Parc de Baronnies Provençales op het kruispunt van de departementen Drôme, Hautes Alpes, Provence-Alpes- Côte d’Azur en Vaucluse.

Hier smelten de ruige Alpen samen met panoramische uitzichten, de azuurblauwe rivier de Meouge en het lieflijke van de Provence met zijn lavendelvelden, olijfgaarden en uitgestrekte wijngebieden.


Wandel door pittoreske dorpjes, bewonder historisch erfgoed en geniet van de Provençaalse weekmarkten met gezellige terrasjes. De beroemde wijnhuizen rondom de Mont Ventoux wachten op uw bezoek. In de zomer bruist het hier van activiteiten, van lavendel- en wijnfeesten tot dorpsrommelmarkten.

Voor de sportieve en avontuurlijke geesten onder u biedt de omgeving eindeloze mogelijkheden. Het vakantiehuis bevindt zich te midden van talloze wandel- en fietsroutes, met 2 paragliding scholen op slechts 10 km afstand, het internationaal bekende klimdorp Orpierre op 22 km en de majestueuze Mont Ventoux op 35 km.

Le Rêve zelf is als een warme knuffel - gezellig, kleurrijk, comfortabel en gevuld met alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijk verblijf.

De ruime, goed uitgeruste keuken met twee afwasmachines, twee koelkasten en alle benodigdheden staat volledig tot uw beschikking.
De gezellige, lichte kamers bieden panoramische uitzichten op de omliggende bergen, en de comfortabele bedden van twee meter lang garanderen een zalige nachtrust.

Wat dacht u van een verfrissende duik in ons sprankelende zwembad, ontspannen in de hottub of chillen in de hangmat in de schaduw onder de oude bomen?

De grote, volledig omheinde kindvriendelijke tuin is een genot op zich: een afgescheiden zwembad met barbecue en picknicktafels, verschillende plekjes in de tuin met lange tafels, een pizzaoven, een schommel, een kabouterbosje voor de kinderen, een speelweide en een kabbelend riviertje waar de kinderen naar hartelust dammetjes kunnen bouwen. Als je genoeg hebt van spelen in de zon, bieden de oude bomen en prieeltjes genoeg schaduwplekjes om te chillen.

De romantische schommelbank aan het kabbelende beekje biedt een perfecte setting voor avondlijke onderonsjes. En als de nacht valt, geniet dan van een glaasje wijn in de hottub terwijl u de sterrenhemel bewondert.

Oh ja. En voor wielrenners is er een schuurtje voor de fietsen en een wasplaats om de fiets weer te laten shinen.

Het klimaat hier is werkelijk uniek. Met 320 zonnige dagen per jaar en koele nachten, zelfs in de zomer op 700 meter hoogte, is airconditioning overbodig. Sluit overdag de luiken en open 's avonds de ramen voor een heerlijke bries.
En het beste nieuws: bijna geen muggen, dus u kunt ongestoord buiten genieten!

In juli betoveren de geurende, paarse lavendelvelden de omgeving. En van juni tot oktober barst de regio van de bruisende dorps- en wijnfeesten, artistieke en muzikale evenementen.

En laten we de Mont Ventoux niet vergeten, dé droom voor fietsliefhebbers!

Kortom, Le Rêve is een paradijs voor families, vrienden, natuurliefhebbers, fietsers, zonaanbidders, rustzoekers, schilders, wandelaars en iedereen die zijn grenzen wil verleggen.

Wacht dus niet langer en laat uw droomvakantie beginnen bij Vakantiehuis Le Rêve.

Wilt u reviews lezen van vakantiegangers die u voorgingen? Die vindt u op Google: Vakantiehuis Le Rêve Lachau

Het vakantiehuis:

Het ruime huis (320m2) is geschikt voor verblijf van groepen tot maximaal 17 personen.
De eerste verdieping van Le Rêve bestaat uit een ruime living, een kleinere huiskamer, 4 slaapkamers en drie badkamers.
Op de tweede verdieping zijn 3 tweepersoonsslaapkamers met een badkamertje op het westen en vanuit de huiskamer op het oosten gaat er een trap naar de is een 4 persoons mezzanine.

Er zijn in totaal 8 slaapkamers en 4 badkamers. De slaapkamers zijn voorzien van nieuwe comfortabele lits-jumeaux en er zijn 2 tweepersoons bedden op de 2e verdieping. De meeste kamers hebben een eigen wastafel met warm en koud stromend water.

De keuken is ruim uitgerust met o.a.: een groot fornuis met 5 gaspitten, een combioven, een grote elektrische oven, een Amerikaanse koel/vrieskast, een extra ijskast, twee afwasmachine's, een filterkoffiezetapparaat, een Nespresso apparaat, waterkoker, alle keukenapparatuur en een ruim U-vormig aanrecht met barkrukken om met meerdere mensen gezellig te kokkerellen. Bovendien zijn alle kruiden aanwezig, die hoeft u dus niet mee te nemen.

Voor het onderhoud van het huis, de tuin en het zwembad ben ik zelf regelmatig aanwezig. Mijn privédomein is een afgeschermd gedeelte aan de noordkant van het huis.
Uw privacy staat bij mij voorop !!!
Ik verwelkom u graag bij aankomst en geef u graag een korte uitleg over het huis, de omgeving en eventueel te ondernemen activiteiten. Verder ben ik alleen bij eventuele vragen op úw verzoek beschikbaar.

Buiten de vakantieperiodes is de villa in gebruik als accommodatie voor fietsgroepen, schildergroepen, groepsvakanties, workshops, trainingen en retraites.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Jacuzzi
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa Le Rêve'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ontdek het charmante middeleeuwse dorpje Lachau, met zijn eeuwenoude kasteel, gelegen in een gebied van harmonie en overvloedig licht. Hier leeft de lokale bevolking in nauw contact met de natuur, waar tijd en ambitie er niet toe doen.

Breng gezellige momenten door bij de plaatselijke bistro, waar vriendelijke dorpsbewoners samenkomen. Op zaterdagochtend is er een kleine markt waar regionale producten worden aangeboden.

Aan de rand van het dorp vind je een speeltuin en een sportveld.

De Tour de Riable, een ruïne hoog op de berg tegenover ons, en het dertiende-eeuwse kerkje Notre Dame De Calma zijn prachtige historische bezienswaardigheden die je kunt verkennen.

Er worden regelmatig jeu de boules wedstrijden georganiseerd en de regio biedt tal van evenementen zoals lavendelfeesten, rommelmarkten, Provençaalse markten waar vaak straatmuzikanten de boel nog meer opvrolijken.

Op 21 juni wordt in heel Frankrijk het Fête de la Musique gevierd.


Op 24 juni vindt het St Jeanfeest plaats in Eourres, met vuur, muziek, dans en lekker eten. Ook in Lachau wordt St Jean op meer bescheiden wijze gevierd.

Op 15 augustus staat het dorpsfeest op het programma, met jeu de boules wedstrijden, een kleine kermis en live muziek.


Wat bijzonder fijn is in deze regio is dat verkopers niet opdringerig zijn. Mensen zijn ontzettend hartelijk. Ze zijn trots op hun producten en vertellen er graag over, maar als u niet koopt lachen ze u vriendelijk toe en wensen u een hele fijne dag.

Boodschappen

Bakker
In Lachau is een biologische bakker Le Fournil, Gerund door Fanny et Souryan. Een belevenis op zich! Geopend op dinsdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur. Het brood is heerlijk en blijft heel lang goed houdbaar.

In Sederon (9 km) is een bakker die elke dag geopend is van 8 tot 12.30 uur.
Bij grote groepen wordt het op prijs gesteld dat u besteld voor de volgende dag.

Supermarkten
In Sederon 9 km van Lachau, is een fijne supermarkt. Die is elke dag open. In de zomer de hele dag, de rest van het jaar tussen de middag gesloten.
Op zondagochtend is er markt in Sederon. De bakker en de supermarkt zijn ook open.

In Eourres 7 km is de Biocoop, een leuk biologisch winkeltje met een uitgebreid assortiment.

Montbrun les Bains: U express, 26 kilometer. Tussen de middag dicht.
Laragne: Casino en Intermarché, 25 kilometer. Tussen de middag open.

Tussen Laragne en Sisteron. 37 kilometer. Bij het Centre commercial een hele grote Super U en een Lidl en een Intersport.

Sault: Ecomarché, 36 kilometer. Deze supermarkt is dicht tussen 12 uur en 14.30 uur.

In de buurt

Kaasboerderij: De familie Truchet houdt geiten en schapen in onze vallei en verkoopt heerlijke geitenkaasjes op de markt. U bent ook welkom ( met uw kinderen) om het rechtstreeks van de boerderij te kopen. Richting Éourres, enkele tientallen meters van ons huis.

Lou en Manu maken lekkere pesto, kruidenthee, kruidenazijn, lavendelolie, essentiele oliën, producten met medicinale werking uit plantenextracten, zalven en nog veel meer www.melilou.fr

Ook kun je genieten van heerlijke zuivere honing van de bijen van Alex Rigat, die zijn bijen voedt met de bloemen uit de bergen en de lavendel in de zomer.

Huisarts: Voor medische hulp kun je terecht bij het Cabinet Médical in Montbrun les Bains 0033 4 75 28 68 92

Dokter Thierry Blanc heeft een praktijk St Auban sur Ouveze en komt driemaal per week spreekuur houden in Sederon. Telefoon: 0033 6 43 89 00 50.

​​

Pinautomaat: De dichtstbijzijnde pinautomaat bevindt zich in Sederon.

En dan nog dit

'Frankrijk is mooi, maar er zouden geen Fransen moeten wonen' horen we mensen wel eens zeggen. Dat gaat hier niet op! Dankzij de vriendelijke mensen en hun hartelijkheid voelen we ons hier thuis, en dat zul jij ook snel ervaren. Een simpel 'Bonjour madame/monsieur' wordt hier enorm gewaardeerd.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Restaurants

Geniet van lokale lekkernijen in de restaurants rondom Lachau:

Bistro in Lachau voor een hapje, drankje of een ijsje.

L’ Auberge de Barret de Méouge, leuke bar, restaurant met buitenterras en regelmatig live muziek in de zomer.0033492469069

Le Lézard Vert in Éourres - vegetarisch restaurant (geopend in juli en augustus).

In Sederon is een bar en heel goed restaurant Hallo Resto. Heel lekker eten en betaalbaar menu’s, met een terrasje achter het restaurant.

La Forge in Mevouillon - gezellige eetgelegenheid met terras buiten.

L’air du Ventoux in Barret de Lioure - ijsje eten met prachtig uitzicht op de vallei en de Mont Ventoux (woensdag gesloten).

La Tentation in Montbrun les Bains - Alle dagen geopend in juli, augustus en september. Wel even reserveren vooraf, want dit is een gewild restaurant met o.a.heerlijke pizza’s.


L’O des Sources bij Chateau Gipiere in Montbrun les Bains is een heel goed restaurant bij een kasteeltje. Staat in de Michelin gids. Daar is ook een cave waar u wijn kunt proeven.

La Clavelière in St Auban sur Auvèze - goed ,wat duurder restaurant met prachtig uitzicht (telefoon: 0033 475286107).

Laragne Monteglin - verschillende goeie restaurants, waaronder Le Basilic.


Villa D’Este in Sisteron - restaurant met goede reputatie (reserveren aanbevolen, 11 Rue Sainte-Ursurle, 04200 Sisteron, telefoon: 0033 (0) 4 92 31 86 76).

Wijnroute; gebieden als Cotes du Rhone en de zuid flanken van de Mont Ventoux zijn beroemd en de trotse boeren daar nodigen u uit om te proeven........

Wat is er te doen

Activiteiten
In huis vindt u veel informatiefolders, ook wandelroutes en fietsroutes liggen voor u klaar!

Veel tips zijn te vinden op deze site: http://www.ladrometourisme.com

Wandel-, fietsroutes en nog veel meer op http://buech-rando.com

Een paar tips:

Natuurlijk Zwemwater

Ontdek het paradijselijke Gorges de Méouges, een betoverend gebied in onze achtertuin. Overal zijn prachtige plekjes langs de rivier te vinden. De toeristische trekpleister, een waterval op ongeveer 20 km afstand van ons huis, is ook goed toegankelijk voor kinderen.

Op 35 km van Lachau, ten noorden van Laragne, bevindt zich Plan d’eau de Riou, een groot meer. Geniet van de mooie stranden, neem een verfrissende duik, waag je aan windsurfen of ontspan op het water met een waterfiets. Aan de oever wacht een gezellig strandtentje waar je kunt genieten van een verfrissend drankje en smakelijke hapjes.

Wandelen

Verken de prachtige omgeving rondom Lachau te voet of per fiets. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar La Tour du Riable, dat je vanuit de tuin kunt zien, of ontdek het schilderachtige pad naar Eourres. Overal zijn wandelpaden duidelijk aangegeven.

Jeeptour door de bergen met een dorpsgenoot

Laat je in de achterbak van een Jeep meevoeren door de ruige natuur en lavendelvelden! Zorg dat je deze unieke ervaring ruim van tevoren aanvraagt vanwege de beschikbaarheid van de chauffeur.

Voettocht door de Gorges

Beleef een onvergetelijke dag met een wandeltocht (met rugzak) langs en door de rivier, die zich door massieve rotsen slingert en verrassende picknickplekjes biedt. Verwonder je over de indrukwekkende natuurpracht na miljoenen jaren erosie.

Fietsen

De Mont Ventoux is de ultieme trekpleister in de regio. Bij Albion Cycles in Sault zijn alle soorten fietsen te huur, inclusief elektrische fietsen. Voor fietsroutes, klik hier.

Parapentescholen in Mevouillon

Laat je meevoeren door de thermiek en aanschouw op unieke wijze de schoonheid van de Provence van grote hoogte. Een onvergetelijke ervaring! Bezoek http://www.provence-parapente.com of www.esprit-parapente.com voor meer informatie.

Klimtrajecten

Ontdek Via Ferrata, Escalades en wandel het botanische pad in het middeleeuwse dorp Orpierre. Geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Voor meer informatie, klik hier.

Paardrijden

Beleef de natuur op de rug van een paard. Dat kan bij Louise Claude Burati in Mevouillon, ze beschikt over 23 paarden en pony's. Bel voor meer informatie: +33 66 43 28 845.

Tennis

In Sederon zijn tennisbanen bij het zwembad beschikbaar voor €5 per uur. Voor de zekerheid is reserveren aanbevolen.

Accroroc in Reilhanette

Ervaar een leuke plek vol avontuurlijke uitdagingen voor jong en oud. Bezoek http://www.accroroc.fr voor meer informatie.

Kanoën of kajakken

Verken de Durance per kano of kajak via www.rckn.fr.

Canyoning

Ontdek canyoning, Escalade en Via Ferrata via www.baronnies-tourisme.com/commerce-service/activites-sportives-eric-et-valentin-leininger.

Lavendelroute

Volg de D2 langs geuren, kleuren en diverse bezienswaardigheden verbonden aan het edele blauwe bergplantje: Lavande.

Wijnroute

Ontdek beroemde wijngebieden van de Côtes du Rhône op de flanken van de Mont Ventoux. Proef de trots van lokale wijnboeren die je uitnodigen voor een smaakvolle ervaring.

Wijn proeven

Elke donderdag in restaurant en cave L'O des Sources bij Chateau Gipiere in Mont Brun les Bains.

Mont Ventoux

De kale berg op 30 km van Le Reve, beroemd en berucht, een uitdaging voor geoefende fietsers. Zie ook www.dekaleberg.nl.

Sterrenwacht Cosmo Drôme

Bezoek www.observatoire-cosmodrome.net of bel Guillome Abrand op 0033 475 27 11 09.

Stadjes/dorpen:

Ontdek pittoreske dorpjes hoog op rotswanden of verscholen in valleien. Nauwe middeleeuwse steegjes leiden langs lieflijke tuinen naar gezellige terrasjes.

Nauwe steegjes die dateren uit de middeleeuwen leiden langs lieflijke tuinen. Je kunt leuke wandelingen maken langs huisjes, straatjes, door romantische overdekte doorgangen om op een door platanen beschaduwde pleintje een leuk terras te vinden.

Séderon (10 min)

Een groter dorpje. Behalve de bakker, de supermarkt, de bank en een paar restaurantjes, zijn er ook tennisbanen en is er een mooi zwembad. Op zondagochtend is er markt en zijn ook de bakker en de supermarkt open.

Montbrun les Bains (20 min)

Een bezoek aan de thermale baden van het middeleeuwse Montbrun les Bains is leuk te combineren met een klim naar de oude citadel. Er zijn verschillende leuke restaurantjes.

In de wijncave bij het chateau Gipière kun je lekkere Ventoux wijnen proeven.

Markt is op zaterdagochtend.

Orpierre (30 min)

Beroemd bij klimmers wereldwijd, met 600 meter klimwand rondom het dorp.

Laragne (30 min)

Leuk stadje met winkelstraten, restaurants en een gezellige markt op donderdag met biologische producten.

Sisteron (50 min)

Sfeervol stadje aan het water met winkels en een beroemde citadel.Bekend door Napoleons tochten. Er is een kunstmatig meer aangelegd in het park met beschaduwde plekken en grote barbecues.

Buis les Baronnies (50 min)

Prachtig dorp met platanen en kleurrijke huizen. Authentieke Provençaalse markt op woensdagochtend tot 13.00. Echt een aanrader en een prachtige route om te rijden!

Vaison La Romaine (1 uur)

Romeinse opgravingen en grote Provençaalse markt op dinsdagochtend.

De wijngebieden bevinden zich ten zuiden, westen en noorden van Vaison La Romaine.-

Sault (40 min)

Het leuke stadje onder aan de Mont Ventoux is gezellig gevuld met fietsers. De markt is daar op woensdagmorgen. Op het terras met zicht op de Mont Ventoux kunt u heerlijk en goedkoop lunchen.

Bedoin (1.20 uur)

Het dorp van de fietsers die de zwaarste route Mont Ventoux nemen. Leuke plaats en markt op maandag!

Gorges de Nesque (50 min)

Prachtige route van Sault naar Bedoin ten zuiden van de Mont Ventoux. Daar zijn ook wijnhuizen te vinden o.a. chateau Pesquie in Mormoiron.

​​

Andere mooie plaatsen

Roussillon, Colorado de Provence in Apt, Nyons, Carpentras, Avignon, Aix en Provence, Marseille.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Contact:

Le Rêve

L'Adret

26560 Lachau

La France

Tel: 0033 475287460

Anne Jonkers
E-mail: [email protected]
Tel: 0031 624733205

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bovenstaande prijzen zijn vanaf.

hoogseizoen: juli/aug/kerstvakantie
halfseizoen: mei/juni/september/herfstvakantie
laagseizoen: buiten bovenstaande periodes

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 250,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Villa Le Rêve heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Hermien Peeters uit Enspijk

    9 sterren

    Wat een sfeervol huis met keurig ingerichte kamers en een ruime open keuken. Dit alles in een prachtig gebied met vele mogelijkheden voor iedereen, wandelen, fietsen, mooie dorpjes bezoeken en zelfs een ruim uur rijden van een uitgebreid skigebied. Het was geweldig, om hier met een leuk stel mensen te zijn geweest.Jammer, dat het te koud was om gebruik te maken van het zwembad :)

  • Marcel uit Leiden

    10 sterren

    Heerlijk huis, gelegen in een prachtige omgeving geschikt voor fietsen (pittig!), wandelen, parapenten. Wij waren hier met een groep van 15 fietsers. Zelf koken, eten op het terras. De eigenaars zijn erg vriendelijk en bereid je overal bij te helpen. Het dorpje Lachau en de omgeving ademen rust en je hebt het gevoel hier helemaal op te kunnen gaan in het Franse leven. 400 meter verderop is verse geitenkaas te koop direct van de boer. 2 restaurantjes in het dorp.

Prijs per week vanaf

€ 2.850

Prijs per week vanaf

€ 2.850