Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Descamps

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Ons comfortabele vakantiehuis La Françonne - rosé, gelegen op het zuidwesten, heeft een eigen tuin en terras met fraai uitzicht op het dorp Mirabel aux Baronnies.
Binnen is een woongedeelte met eethoek, zithoek en, afscheidbaar met een decoratief gordijn, een twee persoons bed. Tevens een slaapkamer met stapelbed. De bedden zijn allemaal 2 meter lang en hebben afzonderlijke matrassen en dekbedden. Op aanvraag plaatsen we gratis een babybed en - stoel bij.
Er is tevens een ruime hang-legkast.
De keuken is degelijk en modern ingericht, met koelkast + vriesvak, magnetron, oven, potten en pannen, koffiezetter en waterkoker.
Gratis wifi biedt de mogelijkheid Nederlandse TV-zenders te ontvangen via internet.
Buiten op het terras staat een eettafel met 4 stoelen en er zijn ligstoelen.
Een wasmachine, stofzuiger en een barbecue zijn voorhanden.
Dit vakantiehuis is heel geschikt voor gezinnen (max. 2 kinderen) of stellen.
Zoals op de foto's is te zien, is de inrichting modern, functioneel en degelijk. Het omheinde zwembad is dichtbij en is verwarmd in voor- en najaar.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Françonne - Rosé'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het terrein en de omgeving zijn heuvelachtig. U kunt in de streek heerlijk ontspannen wandelen. Elke windrichting die u volgt is een nieuwe ervaring en u geniet steeds weer van zeer fraaie uitzichten.
In de zuidelijke Drôme, al vaak Provence genoemd, zijn vooral wijngaarden, olijf- en fruitboomgaarden en bossen te vinden. En ook prachtige rivieren, zoals de Toulourenc, de Ouvèze en de Eygues.
Nabij Mirabel vindt u vele fraaie stadjes, zoals Vaison la Romaine, Nyons, Avignon, Nîmes, Orange en Arles.
Romantische Provencaalse dorpen zijn er in overvloed, zoals Séguret, Sablet, la Garde Adhémar, Puyméras en Montbrun les Bains.
U kunt kastelen bezoeken in Suze la Rousse, Grignan en Aulan.
Dé trekpleister van de buurt is de Mont Ventoux, die u kunt beklimmen per auto, lopend en natuurlijk per fiets.
Verrassend is het om de gieren te bekijken in St. May/Remuzat. In de omgeving spotten we vaak reeën, vossen, hazen, dassen etc.
Grote supermarkten bevinden zich in de nabije omgeving, die ook op zondagochtend open zijn. Daar zijn ook zogenaamde Drive-mogelijkheden: u bestel tevoren uw boodschappen via internet (voor dezelfde prijs als in de supermarkt) en kunt ze afhalen bij de Drive. Als u dat liever doet in overleg met ons kan dat ook.
In het dorp zelf vindt u bakkers, een slager, zelfbedieningszaak, bistro's, een pizzeria, een apotheek, artsen (waarvan één Vlaamstalig) en kappers.
Voor kinderen zijn er ruime speelplekken, een tennisbaan in het dorp, boeiende musea (snoepjesmuseum van Haribo) en exposities en, niet te vergeten, de krokodillenboerderij.
Uw gîte ligt op ca. 500m van het dorp Mirabel aux Baronnies, waar vele voorzieningen (bakkers en andere winkels) zijn te vinden.
La Françonne is een zeer rustig gelegen domein, met vlakbij ook bijzondere vogels (bijeneters, hoppen, wielewalen, nachtegalen) en planten.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

- olijven met appellation controlée uit de Nyonsais, een keurwaarmerk voor Fransen, landelijk en internationaal zeer bekend
- fruitige Côtes du Rhône-wijnen, bij elke wijnboer smaakt het weer anders, dus: proeven!
- Provencaalse kruiden: lavendel, rozemarijn en thijm uit eigen tuin
- verse vis (b.v. forel, zelf te vangen of gewoon te koop bij "Thierry" op de markt in Nyons)
- uitstekend vlees van de locale slager
- gegrilde kip van de markt
- vers Frans brood (ook volkoren, ook gesneden) van de bakkers uit het dorp
- honing van de imker, geitenkaasjes van de boer, tapenades en olijfolie bij de olijfoliemolen of op de markt
- heerlijk vers fruit en verse groente, zo van het land: aardbeien, kersen, abrikozen, meloenen, asperges, perziken en allerlei notensoorten
- bistro's in het dorp
- vele soorten restaurants in de nabije omgeving: van pizzeria’s tot 4-sterren
- foodtrucks in het dorp

Wat is er te doen

Voor de liefhebbers is er ruimschoots gelegenheid tot wandelen, fietsen, VTT-en, klimmen, zwemmen (rivier, meer, Middellandse zee, verwarmd zwembad op ons terrein), joggen en zelfs parapenten. De stedeschoonminnaars komen volledig aan hun trekken in de prachtige plaatsen Avignon, Nîmes, Lyon, Séguret, Gigondas en Carpentras.
De kunst- en cultuur-geïnteresseerden vinden hier interessante musea en exposities. In Aix en Provence, Vaison-la-Romaine en Nyons zijn vele kunstgalerieën.
Natuurvrienden zijn in hun element, want wandelen in de zeer afwisselende natuur biedt steeds weer nieuwe vergezichten.
Evenementengangers kunnen naar concerten en muziekavonden in het prachtige Château de Grignan, naar het theaterfestival d’Avignon of naar de prestigieuze muziekfestivals Chorégies in Orange, het festival des Choeurs Lauréats, de Moments musicaux de Cacharel of het festival du piano in La Roque d'Anthéron.
Toeristische trekpleisterbezoekers zijn verzot op de grotten in de nabijgelegen Ardèche en de vele attracties in de buurt, zoals de krokodillenboerderij in Pierrelatte.
Voor kinderen (en ouders) wemelt het van de kastelen en burchten, Romeinse opgravingen met of zonder rondleidingen, speeltuinen en fraai aangelegde buitenzwembaden met glijbanen.
Shoppers vinden winkelen in Avignon zelf het einde, waar vele boetiekjes zijn en ook de enorme winkelcentra om de stad heen.
Culinaire lekkerbekken treffen natuurlijk heerlijk eten bij restaurants in de omgeving, vlakbij in een stad of bij een restaurateur-wijnboer. En niet te vergeten allerlei heerlijk verse en uitstekende smakende groenten, vis, fruit en kaas op de locale, Provencaalse markten.
Voor de kleintjes is er het snoepjesmuseum Haribo. Voor hen is er rond de gîtes veel speelruimte waar ze niemand hinderen en lekker hun gang kunnen gaan. Ze kunnen ook eindeloos klauteren op de saffre-heuvels. Een bezoek aan de lavendelolie-stokerij in juli is leuk en leerzaam.
Ter plaatse vindt u in de gîte vele tips en folders.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Gîtes la Françonne is gelegen op een privé-domein en heeft 3 geschakelde gîtes met zwembad, met veel privacy voor iedere gîte door ruime beplanting, een eigen terras en ligging op zuid-west of zuid-oost, met hoogteverschillen. Als u moeilijk ter been bent, is het prettig om hierover even contact te hebben van tevoren. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken. Uw vakantieplezier staat immers voor ons voorop.
Op het terrein is het veilig omhekte zwembad, op ca. 30 meter van de gîtes.
Deze accomodatie is zeer geschikt voor stellen en gezinnen met 1 of 2 kinderen.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De borgsom wordt voldaan bij aankomst, ter plaatse. U krijgt de borgsom, wanneer er na vertrek geen problemen zijn, binnen een week teruggestort op uw rekening.
Huisdier: 35€ ter plaatse te betalen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 55,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

La Françonne - Rosé heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 380

Prijs per week vanaf

€ 380

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie