Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Vakantiehuis 'Les Oliviers' is een ruime, moderne woning (bouwjaar 2004) in authentieke Provençaalse stijl, volledig georiënteerd op het zuiden. Op het gelijkvloers is er een inkomhal met toilet, een ruim en comfortabel salon met een aangrenzende eetkamer en een moderne en goed uitgeruste open keuken met koel- en vrieskast, microgolfoven, elektrisch kookfornuis met drie kookplaten, koffiezet, waterkoker, mixer... In de woonkamer is er een HiFi-installatie en televisie (satelliet-alle Vlaamse, Nederlandse, Duitse ...zenders worden ontvangen). Vier dubbele deuren geven toegang tot het terras dat langsheen de volledige zuidkant loopt. Het terras is deels overschaduwd en is voorzien van een 'tonelle', die voor de nodige schaduw zorgt. Er is tuinmeubilair aanwezig, waaronder een zeer ruime eettafel aanpalend aan de keuken. Een barbecuetoestel /grill (elektrisch) is aanwezig. De tuin is zuidgericht en volledig ommuurd, evenals het hele domein, zodat kinderen en huisdieren veilig zijn. Tegenover het terras ligt het zwembad van 6,1 x 4,1 meter.
Op de benedenverdieping vind je eveneens een slaapkamer met een stapelbed (2x 90cmx200cm), ideaal voor de kinderen. Op de eerste verdieping is er een tweede apart toilet, een badkamer met twee wastafels en inloopdouche en twee slaapkamers met ingebouwde kast. Eén slaapkamer heeft een tweepersoonsbed met aparte matrassen (2x 80cmx200cm) en aparte donsdekens. De tweede slaapkamer heeft twee bedden (2x 90cmx200cm) die tegenaan elkaar kunnen worden geplaatst of met tussenruimte. Alle slaapkamers zijn voorzien van luiken, zodat een volledige verduistering mogelijk is. Er is afgesloten parkeermogelijkheid voor meerdere auto's en fietsen kunnen in de garage worden gestald. Er zijn twee fietsen beschikbaar voor de gasten. Er is eveneens een wasmachine.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Oliviers'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis Les Oliviers is gelegen aan de rand van het dorpje Mirabel-aux-Baronnies, waarvan je het centrum bereikt na een wandeling van vijf minuutjes. In het dorp zijn een bakker, slager, kruidenier, apotheker en een medisch centrum aanwezig. Er is een gezellig restaurantje met een leuk terras. Het huis ligt naast een toegangsweg tot het dorp, in een rustige residentiële wijk met enig doorgaand verkeer. Les Oliviers is volledig omheind met een muur en een hek, en dus veilig voor kinderen en huisdieren. Meerdere auto's kunnen binnen de ommuring worden geparkeerd. De totale oppervlakte bedraagt 1000 m2. Terras en tuin zijn zuid-gericht. Het terras is deels overschaduwd en beschikt over een 'tonelle', waaronder het zalig vertoeven is. Over de bomen heen, kan je vanop de eerste verdieping de Mont Ventoux zien liggen.
Het privé-zwembad (6.1 x 4.1 x 1.2) is deels ingegraven tegen de glooiing van de tuin. Het toegangstrapje is verwijderbaar (veiligheid voor kleine kinderen), Het zwembad is afdekbaar conform de franse veiligheidsnormen.
Vakantiehuis Les Oliviers dankt zijn naam aan het olijfbomenveld dat vroeger op deze locatie aanwezig was.

  • Bergachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Les Oliviers heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.142857142857142 sterren
  • 10 sterren

    Als inwoner van een drukke toeristische stad is het aangenaam om even terug te trekken naar de rust van een Zuid-Frans dorp. Mirabel-aux-Baronnies is op zich al een pitoresk dorp die de moeite is om te verkennen, zowel overdag als 's nachts. Voor de eerste paar dagen van het verblijf volstaat de nabije omgeving. Het huis bied tal van rustmogelijkheden ook. Zo hebben we geluierd op het zwembad, naast het zwembad, en hebben we genoten van een barbeque. Om de echte Zuid-Franse ervaring te hebben, speelden we petanque.

    Naast de directe omgeving, is de wijdere omgeving ook een sterke troef. Er zijn tal van andere pitoreske dorpjes te ontdekken zoals Villedieu, Mollans (daar staat er elke maandagavond een heerlijke pizza-wagen), Nyons, Vaison-La-Romaine, enzovoort. Daarnaast hebben we ook het historische Avignon bezocht, waar ooit de pauselijke stoel naar verhuisde.

    Wat voor mij de vakantie helemaal geslaagd maakte, was de nabijheid van de Mont Ventoux! Deze heb ik opgewandeld. Toen we om 1u 's nachts op de top aankwamen, werd ik getrakteerd op een prachtige sterrenhemen. Voor het eerst in mijn leven zag ik de vorm van onze Melkweg! Dat is een onvergetelijke ervaring. De dag erna heb ik hem zelf opgefiest met een van de fietsen die Les Olivier ter beschikking stelt. Het feit dat er fietsen aanwezig zijn, in zo'n mooie omgeving, maakt van Les Oliviers een echte meerwaarde.

    Hier verblijven is een aanrader.

    De foto is gemaakt door een natuurfotograaf die we leerden kennen bij het aankomen op de top van de Mont Ventoux.

  • 4 sterren

    Les Oliviers ligt in een prachtige omgeving. Het huis is prima en ruim genoeg voor 4 personen. De tuin is omheind, maar verdient niet de eer van een mooi uitzicht. Hij is wel mooi ruim. Het terras is ruim en voorzien van fijne ligbedden. De wifi was erg slecht helaas. Ook het ontbreken van horren in de slaapkamers zorgde voor veel overlast. De weg achter het huis is druk in de ochtend en namiddag met veel vrachtverkeer. Wij hadden de pech dat er aan de weg werd gewerkt vanaf 6.30 in de ochtend. De prachtige omgeving en het dorpje met een bakker op loopafstand maakte een hoop goed.

    Reactie van Pascale

    Beste Christelle, het is inderdaad zo dat er tijdens jullie verblijf in juli -totaal onverwacht voor de omwonenden- gedurende enkele dagen werd gewerkt aan de weg. Er werden oa wegmarkeringen geplaatst en dat gebeurde tussen 6.30 uur en de middag, dit omwille van de hitte. Dit veroorzaakte ongetwijfeld geluidsoverlast van aan- en afrijdende vrachtwagens. Wat u hier niet bij vermeldt is de financiële compensatie die ik u heb aangeboden. Hoewel dit onder de noemer overmacht valt, vind ik het immers uiterst jammer dat dit uw vakantie heeft verstoord.

  • 10 sterren

    Wat een fantastisch verblijf hebben wij gehad in Les Olivier afgelopen juni! Elk jaar kijken we ernaar uit om terug te keren naar deze betoverende streek, en specifiek naar dit prachtige vakantiehuisje. Het biedt werkelijk alles wat je maar kunt wensen. Ruim genoeg voor 4 tot zelfs 6 personen, met een zonovergoten terras waar je heerlijk tot rust kunt komen, een verfrissend zwembad om in af te koelen, en een volledig ommuurde tuin die alle privacy biedt.

    Het was geweldig om op luie middagen badminton of petanque te spelen en 's avonds gezellig te barbecueën. Op dagen dat we wat actiever waren, nadat we goed uitgerust waren natuurlijk, hebben we de omgeving verkend. De prachtige wandelingen op de Mont Ventoux waren adembenemend, en het bezoek aan de Romeinse opgravingen in Orange was zeer interessant. Maar mijn persoonlijke favoriet blijft toch Les Gorges du Toulourenc.

    Ik kan niet wachten om volgende zomer weer terug te keren. Wij hebben al geboekt!

Culinair en wijn

Vakantiehuis Les Oliviers ligt midden de talrijke wijngaarden die de streek rijk is. Je kan er de vele wijnboeren bezoeken en beroemde wijnen proeven of nieuwe ontdekkingen doen. Vele wijnkelders geven tijdens het seizoen rondleidingen. De streek rond Mirabel is bekend voor zijn lekkere abrikozen en beroemd voor zijn olijven en olijfolie. Je kan er de -soms zeer oude- molens bezoeken en olijfolie proeven. De streek telt talloze restaurants en typische café's, waar je onder het genot van een kruikje roséwijn kan kijken naar het jeu-de-boulespel onder de platanen. Cultuur vind je in overvloed in Vaison-la-Romaine en Orange, waar je dagenlang kan wandelen tussen de romeinse ruïnes. In de omgeving zijn Avignon, Arles, Nîmes, le Pont du Gard...zeker een bezoek waard.

Wat is er te doen

Vakantiehuis 'Les Oliviers' Is gelegen op de grens van de Drôme en de Vaucluse, aan de rand van een klein dorpje nabij Vaison-la-Romaine en aan de voet van de Mont Ventoux. Het is de ideale uitvalsbasis voor een beklimming van deze beroemde berg. Fietsen kunnen worden gehuurd in de talloze bikeshops. Op de Mont Ventoux kan je ook zweefvliegen. In de onmiddellijke omgeving zijn er veel mooie wandelpaden, die je leiden langs lavendelvelden en tussen de wijngaarden. Langs de vele rivieren die de streek rijk is, kunnen de kinderen spelen in het water en dammetjes bouwen. Beschrijvingen van wandel- en fietsroutes liggen ter beschikking in Les Oliviers. Er zijn twee mountainbikes aanwezig, die door de gasten kunnen worden gebruikt.
In Vaison-la-Romaine vind je overal restanten van de oude Romeinse beschaving terug. Tijdens de zomer kan je er optredens bijwonen in het oude Romeinse theater. De Provençaalse markt op dinsdag wordt beschouwd als de mooiste van Frankrijk.
In Mirabel is een tennisclub. In Nyons vind je het aquatisch centrum Soleïado (1200 m2 water en 6000 m2 stranden). In Vaison-la-Romaine is een manège en in Orange een golfbaan. De streek telt talloze en diverse sportaccomodaties.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

In Les Oliviers krijgt u een persoonlijke ontvangst en uitleg op uw maat! U wordt ter plaatse zeer hartelijk onthaald door onze huisbewaarders, die reeds vele jaren met hun gezin in de streek wonen. Zij zullen u niet enkel wegwijs maken in het vakantiehuis en -indien u dit wenst- uitleg verstrekken over de bezienswaardigheden en activiteiten in de regio, maar u kan ook steeds een beroep op hen doen bij eventuele problemen. Zij waken erover dat huis, tuin en zwembad perfect worden onderhouden. Niet voor niets worden zij door onze gasten een topteam genoemd!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Gas/elektriciteit/water inbegrepen - verwarming inbegrepen

Het linnenpakket is inbegrepen.
Dit pakket omvat:
- opgemaakte bedden bij aankomst
- handdoeken
- vaatdoeken.

Eindschoonmaak (verplicht): 90 euro - Waarborg: 300 euro

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 790

Prijs per week vanaf

€ 790

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie