Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Benoit CERISE

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

COVID : OMBOEKGARANTIE & SANITAIRE MAATREGELEN :
Raadpleeg de Covid pagina van onze web site gites-les-cerisiers.com

Ons 3500 m2 grote complex heeft twee grote gîtes van 120 m2 en twee kleine gîtes van 50 m2 en een Studio van 32 m2..
De twee grotere gîtes liggen op het lagere gedeelte van het terrein. De twee kleinere bevinden zich op het hogere gedeelte en kijken uit op de Drôme vallei en de wijngaarden.
Bij de inrichting van het terrein is erop gelet dat de gasten van iedere gîte kunnen genieten van het mooie landschap met behoud van privacy.

Eveneens op het centraal gelegen gedeelte van het terrein ligt de Studio Les Figuiers op de begane grond, vol op het zuiden. De gîte heeft een terras en een privé ingang.
In de studio Figuier kunnen twee volwassenen terecht. De gîte heeft een oppervlakte van 32 vierkante meter.

BESCHRIJVING VAN DE STUDIO FIGUIERS

Woonkamer met ingerichte keuken, tafel, stoelen, slaapkamer met een dubbel bed, 
Kleine badkamer met toiletten, lavabo en douche.
 Terras zonder inkijk met toegang naar het zwembad.
Wasmachine (samen gebruik ), barbecue. 



Het grote zwembad van 6 op 12 m is uitgerust met een romaanse trap, veilig en handig voor de kleinsten én voor de senioren.
De diepte van het bad varieert van 1,20 tot 1,50 m zodat men zowel baantjes kan trekken als stoeien met de kinderen.
Bij het zwembad zijn voldoende ligstoelen beschikbaar.

Via een romaanse trap kunnen jong en oud gemakkelijk in het zwembad van 6 x 12 m. stappen. De diepte van het zwembad verloopt van 1,20 m tot 1,55m , heerlijk om baantjes te trekken of gewoon wat te poedelen in het water.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Jacuzzi
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Studio les Cerisiers'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze gîtes met zwembad zijn gebouwd op een terrein van 3500 m² tussen het dorp Blacons en het oude, deels gerestaureerde, middeleeuwse dorp Mirabel.
Vanuit de gîtes, die in de volle natuur en op de zuidkant van een heuvel liggen, heb je een weids uitzicht op de vallei van de Drôme, die hier beneden stroomt. Hogerop bevinden zich het dorp en het kasteel van Piegros en verderop verrijzen verschillende bergmassieven.

Aan de oostkant strekken zich naast het zwembad de wijngaarden van la Clairette uit en kun je in de verte de resten van de oude toren van het dorpje Mirabel zien.

Aan de noordzijde golven de heuvels, helemaal tot aan het massief van de Vercors en in het westen kun je over de vlakte kijken tot aan het stadje Crest met zijn beroemde hoogste donjon van Frankrijk.
En nog veel verder !

Vanafet hoogste punt van het dorp Mirabel, op 500 m van de gîtes, heb je rondom een schitterend panorama. Wandelaars en wielertoeristen krijgen er onmiddellijk de kriebels om erop uit te gaan. De zonsop- en zonsondergangen in het dorpje zijn vaak betoverend mooi : overdonderende kleuren bij het verdwijnen van de laatste zonnestralen achter de heuvels.
Aan de oevers van de rivier, zo’n 900 meter heuvelafwaarts, kun je heerlijk luieren met een glaasje in je hand, een boek op je knieën en je voeten in het water of lekker dobberen met je kinderen in het koele, stromende water.

Het dorpje Blacons, op 1km, is een leuk plaatsje waar je iedere morgen vers gebakken geurend brood en knapperige croissants gaat ophalen. Je kunt er genieten van een koele pastis in café Bellevue of een partijtje jeu de boules spelen op de gemeentelijke baan.

En als je na een dagje wandelen moe en voldaan thuiskomt, ligt daar ons grote uitnodigende zwembad van 6x12 m. midden in de geurende bloemenborders. Zonaanbidders kunnen aan de oever heerlijk languit aan hun trekken komen op de ligstoelen!

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Studio les Cerisiers heeft de afgelopen 4 jaar 23 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.434782608695652 sterren
  • 10 sterren

    We hebben twee heerlijke weken gehad in Studio Figuier. Wat een prachtige omgeving en wat een rust! De gite is volledig uitgerust en aan alles is gedacht. Het geweldige zwembad is zeer ruim van afmeting en er zijn lekkere ligstoelen en parasols. De privacy ten opzichte van andere gites is gewaarborgd en de gastvrijheid van Yanninck en Benoit is zeer hartelijk. Zij hebben ook gezorgd voor veel informatie over activiteiten en restaurants in de wijde omgeving. Een aanrader!

    Reactie van Benoit CERISE

    Beste Janneke en Paul,
    Hartelijk dank voor uw recensie. het was een genoegen u te mogen verwelkomen en u te zien genieten van uw verblijf.
    Yannick en Benoit

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijk verblijf gehad in Gite Vigne. Een privétuin met buitenkeuken, wat een luxe! De Gite zelf was erg goed ingericht met alle benodigdheden aanwezig. Een fijn terrein met een mooi zwembad en genoeg privacy voor iedere Gite. Verder is het een prachtige omgeving waar veel te doen is. Mooie stadjes bezoeken. Leuke wandeltochten. Kanoën over de Drome. Al met al hebben wij een topvakantie gehad hier. Zeker aan te raden!

  • 10 sterren

    Wij waren voor de tweede keer in Cerisiers dit maal in gite Romarin, we hadden wederom een heerlijke vakantie. De gites zijn comfortabel en de tuin en het zwembad zijn goed onderhouden en mooi. Benoit en Yannick hebben een rustige sfeer weten te creëren , bij het zwembad of bij de gite is het goed kunt ontspannen. Maar in de prachtige omgeving zijn er ook ruim voldoende mogelijkheden om iets te doen en of te zien. We komen zeker nog eens terug!

    Reactie van Benoit CERISE

    Beste Lilian en Quiten,
    Het was een genoegen om u te zien genieten van onze prachtige regio... evenals de goede restaurants! Bedankt voor uw positieve recensie.
    Yannick & Benoit

Wat is er te doen

Wandeltochten en VTT
Het departement van de Drôme is uitstekend en uitvoerig bewegwijzerd voor wandelaars en VTT

Sporten en spelen in de rivier
De Drôme is een kalme rivier waar kinderen in alle veiligheid hun hartje kunnen ophalen bij het kayakken of spelen in de rivier.

Ontdekking van de Vercors
De Vercors, het grootste natuurreservaat van Frankrijk, ligt dichtbij en vormt met zijn 1700 hectaren hoogvlakte en een schat aan fauna en flora een paradijs voor de natuurliefhebber

Geschiedenis in steen
De Vallei van de Drôme telt een twintigtal ‘Villages Perchés’, zeer charmante hooggelegen dorpjes die boven de vallei uittorenen. Een bezoek aan het oude Crest met zijn donjon en aan de drie kastelen van de Drôme (Grignan, Suze la Rousse en Montélimar) is een must.

Feesten en Markten
Tussen 15 juni en 15 september viert wel elke gemeente haar jaarlijkse ‘vogue’ (feest), die 2 tot 3 dagen duurt. De liefhebbers van brocante, rommelmarkten, kunstmarkten, regionale specialiteiten, jeu-de-boules en volksbal hebben keuze zat.
Er is op zondag markt te Saillans (7 km) en op woensdag én zaterdag te Crest (8 km).

Cultuurevenementen
Begin augustus organiseert de stad Crest haar internationaal gerenommeerd jazzfestival. Bij die gelegenheid worden in de stad gratis concerten georganiseerd.
Het oude Valence (35 km) charmeert de liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Fun
Via Ferrata, canyoning, bomenparcours, afdalingen met de step (trottin’herbe) en de kart (déval’kart), parapente, zweefvliegen,paintball, karting, de toren van Crest abseilen, klimplaatsen, tennis, kayakken, paardrijden, urban golf….

Alles en ….nog wat
Vlindertuin, vogeltuin, krokodillenpark, wandelingen met de ezel, hoevebezoek,museum van snoep en nougat, museum van de weerstand, bezoek aan wijnkelders, museum van de Clairette, imkerij, natuurreservaat, oliehandel, zijderupsenkwekerij, aromadomein…..

DOLCE FAR NIENTE OP HET RITME VAN DE NATUUR

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Omwille van de rust beperken we het aantal gasten in de maanden juli en augustus.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 30,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 8,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 395

Prijs per week vanaf

€ 395