Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
J.W. (Joop) Blom

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Links bij binnenkomst de zithoek met satelliet HDTV en 3 tableaux met in totaal 27 fietsroutes met als begin,- en eindpunt Montbrun-les-Bains;
Rechts de keuken met een inductieplaat met 4 kookzones, oven,afzuigkap, koel/vrieskast, vaatwasser en een wasmachine en in het midden de eettafel geflankeerd door twee grote schemerlampen.
Vervolgens aan weerszijden van het eetgedeelte een trede omhoog met:
Links een garderobe met twee grote kasten;
Rechts de badkamer met hangend toilet, toiletmeubel met 2 persoons wastafel een zeer ruime douche en in het midden het slaapgedeelte met twee bedden van 200 bij 90.
Er is een ruim terras en de tuin staat tot uw beschikking.
De auto kan geparkeerd worden op eigen terrein en eventuele fietsen kunnen veilig worden opgeborgen in de garage
Natuurlijk is er gedacht aan de mogelijkheid om wifi te communiceren met het thuisfront via een internet.

Kortom het zal u aan niets ontbreken!

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'VillaFleury - Studio'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Favoriete (fiets)plekken rond de Mont Ventoux.
Uit een Interview met de Vlaamse journaliste Ingrid Castelein.
Wat zijn jouw favoriete plekken rond de Mont Ventoux?
Er zijn drie plekken die je hier echt niet mag overslaan.
De Gorges de la Nesque. Je fiets er door een rivierkloof en roofvogels zweven boven je in de lucht. Een ruw en indrukwekkend landschap.
Ten oosten van de Mont Ventoux liggen de mooie Dentelles de Montmirail, weer heel anders van vorm, hoog en grillig omringd door wijngaarden.
En een paar jaar geleden heb ik de Vallei van de Toulourenc ontdekt. Met zo’n weids uitzicht dat je je er zeer nietig voelt. Je kijkt er uit op de noordflank van de Mont Ventoux en dat is weer een heel ander landschap dan de bekendere gezichten vanaf Bédoin en omgeving.
Wat zijn voor jou de mooiste dorpen rond de Ventoux?
Oh, onmogelijk om die vraag te beantwoorden! Bédoin, Sault, Brantes, Méthamis… er zijn zoveel mooie plaatsjes! Elk met een eigen sfeer, een andere karakter. Onderling niet te vergelijken behalve dat het uitzicht op de Ventoux hen verbindt. Je kunt de berg tot in een cirkel van 50 km eromheen zien liggen, dat maakt fietsen rond de Mont Ventoux zo bijzonder.
Welke fietstocht biedt de mooiste uitzichten?
De rondrit rondom de hele Ventoux, een tocht van totaal 100 km waarbij de berg langs alle kanten aanschouwt. Het is trouwens ook een goede tip voor een tocht met de auto of e-bike.
Wat zijn daar jouw lievelingsplaatsen in de Drôme?
Grignan met zijn prachtige kasteel blijft een heerlijk plek om te bezoeken. Hooggelegen en omringd door stroken lavendel en wijngaarden. Ook ga ik graag naar de plaats Nyons en de uitgebreide Provençaalse markt op donderdag. En Montélimar is leuk, met zijn nougatproducenten en mooie lanen omzoomd door platanen.
Wat is de mooiste plek om lavendelvelden te zien?
De omgeving tussen de Col de l’Homme Mort – in mijn geval nog net niet de Col de la femme morte, haha, maar ik heb het gehaald op de fiets – en de dorpen Aurel en Ferrassières.
Wat is voor jou een typisch geluksmoment in Zuid-Frankrijk?
In de winter slenteren op de truffelmarkt van Richerenches. En het hele jaar door: een terrasje doen tijdens de marktdag in Bédoin. Glas wijn en liefst ook wat brood met tapenade van lokale olijven erbij, gelukzalig moment.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Rondom de Mont Ventoux liggen veel leuke dorpjes.
Één van de fraaist gelegen is Montbrun-les-Bains, aan de oostkant van de kale berg, op een heuveltop gelegen dorp. Naast de leuke straatjes en Provençaalse huisjes is dit dan ook de troef van het dorp: het panoramische uitzicht op het grillige landschap.

Montbrun-les-Bains profiteert van een gunstige ligging, het wordt beschermd tegen de mistral door de omliggende bergen en dankzij de vrij hoge ligging van zeshonderd meter heeft het minder last van hittegolven dan dorpen verder naar het zuiden. Het dorp wordt omringd door akkers, bossen en lavendelvelden en is al eeuwenlang bekend als thermale bestemming. Het water, rijk aan sulfur, is onder meer verlichtend voor mensen die lijden aan reuma en artrose.

Geschiedenis:
De geschiedenis van Montbrun-les-Bains hangt nauw samen met die van andere dorpen in deze streek. Al in de Romeinse tijd waren de bronnen bekend. Waarschijnlijk was de heuvel waar het huidige dorp ligt ook al voor die tijd bewoond. Het groeide uit tot een versterkte plaats, en in de Middeleeuwen verrees er een belangrijk kasteel. Het was in handen van een van de meest invloedrijke families uit de regio. Het dorp verloor aan betekenis toen Charles Dupuy de Montbrun, leider van de protestanten, in Grenoble werd geëxecuteerd. Een aantal jaar daarvoor was zijn kasteel al verwoest op bevel van de koning van Frankrijk. Vanaf die tijd was het vooral in trek om de thermale baden. Na de Eerste Wereldoorlog hadden de mensen wel wat anders aan hun hoofd dan het bezoeken van kuuroorden en raakten de baden in onbruik. Pas in de jaren ’70 van de twintigste eeuw werden de thermen nieuw leven ingeblazen. Tegenwoordig zorgt het thermale centrum weer voor de komst van toeristen naar het dorp.

Hoogtepunt:
Het letterlijke hoogtepunt van het dorp is de wandeling naar het kasteel bovenaan. Je komt dan langs alle leuke plekken van Montbrun, achtereenvolgens de toegangspoort, het kerkje en de nauwe eeuwenoude straatjes. Op vrijwel elk punt heb je steeds mooie doorkijkjes naar de omgeving, met als kers op de taart het panorama richting de Mont Ventoux in het westen. Van het kasteel zelf is nog best wat overeind blijven staan, gezien het feit dat het al vele eeuwen lang in geruïneerde staat is. Het terrein is echter privé-bezit, dus verder niet toegankelijk.

De Kerk:
de prachtige kerk dateert uit de 12e eeuw, sterk veranderd, bevat een mooi en indrukwekkend altaarstuk van de 17e Bernus in het midden een schilderij van Pierre Parrocel, een Madonna met kind.

Het kasteel van Dupuy-Montbrun:
Het middeleeuws kasteel uit de viertiende eeuw is gesloopt in 1560, werd herbouwd door Charles Dupuy Montbrun in 1564 in zuivere renaissancestijl. Het wordt geflankeerd door vier ronde torens, waarvan er drie nog in goede staat. De belangrijkste deur of poort van eer, gesneden in de rots, toont twee half-ronde kolommen: links was gesneden een adelaar, en aan de rechterkant, een leeuw. Zijn imposante ruïne met uitzicht op het middeleeuwse dorp getuigen van de kracht van de Heer in die tijd.

Het Belfort:
de klokkentoren - of het Belfort - was een van de vier versterkte poorten gebouwd in de 14e eeuw, dicht bij de stad. Hoge vierkante toren, beëindigd door een uitkragende platform aan drie kanten wordt het bekroond door een campanile. Geflankeerd door een prachtige fontein, het geeft nu toegang tot de hoogste huizen van het dorp, de kerk en het kasteel ruïnes.

Het portaal Ste-Marie:
St Mary de deur - of het noorden portal - is een van de vier versterkte poorten die beschermd Montbrun. De drie andere deuren die van de Clastre (onder de boog van de kerk), dat het Belfort (Bell Tower Square), en het kasteel. Deze items soms met eggen weerspiegelen het defensieve karakter van het oude dorp.

De route van de fonteinen:
Verkrijgbaar bij de VVV, Met de 16 fonteinen van het parcours ontdekt u het dorp langs een pad van fontein naar fontein.

Kuuroord:
Mogelijkheid om gemedicaliseerd kuren (luchtwegen, rhumathologie) en fitness.
Fitnessruimte met spa-zwembad, panorama jacuzzi, stoombad, sauna, massage, fitness en aerobics ...

Wat is er te doen

Fietsen
De Mont Ventoux: een uitdaging voor iedere fietser!
Op iedere dag, in ieder seizoen kom je ze tegen: de wieleradepten, zij zijn altijd bezig op of rond de Mont Ventoux. Wat drijft ze? Als je deze vraag stelt krijg je geen éénsluidend antwoord, maar altijd zit er de uitdaging, de natuur, het weer, de sfeer in combinatie met een heilig moeten achter………
Of zoals te lezen valt “In het spoor van de profs”.
In de lieflijke Provence, met haar heerlijk geurende lavendelvelden en de gezellige terrassen onder platanen, ligt een gruwelijke berg.
Als de Provence “the Beauty” is dan is de Mont Ventoux “The Beast”. Deze “Reus van de Provence” of “De Kale Berg” of zelfs de “Olympus van de Provence” bestempelde puist is vooral loodzwaar, zinderend heet, of juist ijzingwekkend koud, winderig en vooral slopend…….. Dit is niet bepaald een wervende tekst ………….. en toch zijn er ieder seizoen zwermen fietsers te vinden. Kennelijk vinden zij toch waar zij naar op zoek zijn!
Vanuit het appartement zijn er tal van mogelijkheden om fietstochten te ondernemen en de Mont Ventoux vanuit alle richtingen te bedwingen. Maar vergeet ook niet een tocht door “La Valleé du Toulourenc” of langs “Les Gorges de la Nesque” te maken.
En laat u ook toch vooral verleiden tot een lunch onderweg in één van de vele gelegenheden die u onderweg tegenkomt. Wij kunnen u daarin raden.Niet iedereen is een Ventourist of Ventousiast, maar wil toch wel eens een tochtje maken, dat kan natuurlijk òòk als u geen fietsen bij u heeft, want in de buurt zijn prima fietsen te huur!
Bekijk en download 27 fietstochten vanuit Montbrun-les-Bains

Een Eldorado voor wandelaars?
Ja, absoluut te kust en te keur.
Mocht uw verbeeldingskracht te kort schieten, wij hebben de beschikking over vele mogelijke routes op dat gebied.
Denk u zich eens in: wandelen tussen de uitgebreide lavendelvelden in ons gebied en in het seizoen de geur op snuiven van een lavendeldistellerie in werking of eens kijken hoe soms nog met noest handwerk de lavendel geoogst wordt.
De brem is alom aanwezig maar, de lavendel staat natuurlijk centraal in deze streek, maar naast de uitgebreide lavendelvelden is de natuur overweldigend fraai en de dorpjes onderweg vormen absoluut een tegenwicht voor ons hedendaags gejakker.............

Met het appartement als uitvalsbasis heeft u vele mogelijkheden rondom en als u dat wenst kunnen wij u brengen naar het startpunt van die dag of desgewenst - tegen een redelijke vergoeding - ophalen daar waar u via uw ingevingen bent beland............
In dit soort gevallen kan een mobiele telefoon een zegen blijken.......
Aanraders zijn absoluut tochten in "La Vallée de la Toulourenc" gevormd door de gelijknamige rivier die of kolkend dan wel kabbelend is: "toul ou renc" of wel "alles of niets". De grilligheid van deze rivier weerspiegelt zich in haar omgeving en is te beleven via een wandeling in de 's zomers doorgaans droge bedding.
Zo'n wandeling kan eindigen in het hoger gelegen Brantes met een omgeving en een Auberge die je op zo'n moment zou wensen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Waar halen we de boodschappen?
De ruim 400 inwoners Montbrun-les-Bains zijn - voor zo'n klein dorp - goed voorzien.
Een ruime Supermarkt (U Express) met een uitstekende Slager, een Bakker, Postkantoor, VVV-kantoor, Bank (Credit Agricole), Apotheek, Medisch centrum, Kuuroort ....
Kortom voor zo'n klein dorp uitstekende voorzieningen.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 40,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

VillaFleury - Studio heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 490

Prijs per week vanaf

€ 490

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie