Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Sabine Dekker en Thierry Chambrillon

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De varkensstal van deze boerderij is omgebouwd tot een natuurhuisje van 70 m². Het natuurhuisje heeft een terras en de tuin komt uit in de grote tuin waar het speeltoestel staat. Verder heeft het uitzicht op de heuvels en het kasteel van Poët-Celard. De gite is voorzien van twee slaapkamers voor twee personen (waarvan één met stapelbed) en eventueel een bedbank voor twee personen. Verder is er een keuken en een badkamer met douche en toilet. Er is ook de mogelijkheid om bij de verhuurders aan tafel aan te schuiven voor de table d’hôtes.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Omheinde tuin
  • Table d'hôtes

Beschikbaarheid van 'Gîte Lo Graffio'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Dit vakantiehuis ligt midden in de Drôme bij Mornans, vlakbij de pittoreske dorpjes Saoû (6 km) en Bourdeaux (4 km). Het is een uitsekend uitgangspunt om de hele Drôme te verkennen, van de Drôme Provençale tot de Vallée de la Drôme, le Diois en zelfs de Vercors. De rivier de Roubion aan de overkant biedt heerlijke plekjes om te zwemmen, spelen en te ontspannen. Het is heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. In de boerderij vindt u een map met alle wandelingen en fietsroutes in de omgeving. Liever met de auto? Ook daar hebben we mooie routes voor.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Culinair en wijn

Wij serveren vijf dagen in de weehk een 4-gangen diner (30 euro p.p. inclusief drankjes). In Frankrijk table d’hôtes genoemd. We eten zoveel mogelijk buiten op de sfeervolle binnenplaats van onze chambres d’hôtes en bij minder weer in de nostalgische eetkamer. U kunt ook dineren indien u een gîte heeft gehuurd.
Bij ons krijgt u dus de echte Franse keuken en regionale specialiteiten voorgeschoteld verzorgt doorThierry mijn (Frans)man. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van groente en fruit uit onze eigen moestuin en producten van de boerderijen uit de omgeving.

Streekproducten proeven
Vlak bij de boerderij en op verschillende plaatsen in de Drôme is het mogelijk om een boerderij te bezoeken en rondleidingen mee te maken. Tegelijkertijd kunt u er producten als vlees, geitenkaas, fruit en (veel!) wijn proeven en kopen. Op 1km van la Ferme de Pauroux ligt een kaasmakerij van Picodon (de geitenkaas uit de streek). En verder zijn er boerderijen met een o.a. een grote appelboomgaard, met siropen, slakken en is er in Saou een heuse bierbrouwerij!

Wat is er te doen

Ken je de Drôme niet, dan zul je aangenaam verrast worden tijdens je bezoek. Bij aankomst ontvang je een kaart van de Drôme en informeren de verhuurders je graag verder over de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving. Bourdeaux is een lieflijk dorpje met een prachtig middeleeuws centrum met kasteelruïne als trekpleister. Gezellige markt op donderdag. De verhuurders hebben een lijst met markten in de omgeving beschikbaar. De grote Provençaalse markt in Nyons is echt de moeite. ‘Les Villages Perchés’ zijn een aantal dorpen die allemaal hoog op een heuvel liggen aan de voet van een kasteel. De verhuurders hebben een aantal auto- en fietsroutes uitgezet langs deze dorpjes, inclusief uitleg over de omgeving. Het bos van Saoû is een prachtig natuurgebied met veel soorten bomen. Veel wandelmogelijkheden van eenvoudig tot moeilijk met als hoogtepunt ‘Les Trois Becs’ en mooie picknickplaatsen. De rotsen van Omblèze zijn indrukwekkend met een 72 meter hoge waterval, die via een makkelijk wandelpad te bereiken is (en een geweldige plek is om te zwemmen en te spelen). Een must tijdens je vakantie. En wat dacht je van de gieren bij Remuzat?

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

leuke dorpjes, gezellige markten, heerlijk toeren met de auto of wandelen en fietsen in de mooie natuur! Een volledig overzicht op dromeblog.nl, in het boek 'Verrassende Drôme' en hieronder.

De prachtige natuur nodigt uit tot vele uitstapjes zoals:
Een dagje toeren met de auto langs de enorme rotsen en spectaculaire afgronden van het ruige landschap van de Vercors
Een bezoekje aan de waterval (72m) van de gorges d’Omblèze
La réserve naturelle des Ramières du Val-de-Drôme tussen Crest en Livron (langs de oevers van de Drôme)
Het bos van Saoû
Crête de la Montagne de Couspeau et Grand Delmas (bergketen boven Mornans en Bourdeaux)

Elke dag van de week is er wel ergens een ochtendmarkt. In de eetkamer hangt de volledige lijst met alle locale markten. Enkele voorbeelden: Bourdeaux (donderdag), Dieulefit (vrijdag) en Nyons (Donderdag) Verder zijn er regelmatig Brocantes en jaarmarkten. Hiervoor kunt u de evenementenkalender in de boerderij raadplegen.

Dorpen, steden en kastelen
La tour de Crest en de middeleeuwse straatjes
Les villages perchés. hooggelegen dorpjes met kastelen
Montélimar, de stad van de Noga
Avignon met de prachtige binnenstad en bekende Pont d’Avignon
Die, bekend om zijn aperitiefwijn Clairette de Die
Dieulefit met zijn kleine straatjes en mooie markten
Poët-Laval, met prachtige doorkijkjes en een kasteel van de ridders van Malta
Mirmande, een middeleeuws dorp met veel ateliers van pottenbakkers
Het droompaleis van postbode Cheval in Hauterives

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Table d'hôte 30 euros per persoon (3 gangen, apéritief, koffie en wijn inbegrepen)

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 45,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 11,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Gîte Lo Graffio heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 535

Prijs per week vanaf

€ 535

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie