Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Maak kennis met deze parel waar gezelligheid troef is in een pittoreske omgeving. Het huis is een volledig gerestaureerd en omgebouwd stallencomplex met aangelegde tuin in terrassen. Het andere huis en de stallen die op het domein staan, zijn privé en worden niet gebruikt.

"Le Poulailler" oftewel "het Kippenhok" heeft een exclusief karakter vanwege de oude stenen en de originele broedplaats van de kippen vroeger. In de cave/woonkamer kan je nog steeds de authentieke nesten vinden met ‘tussenschotten’ van leisteen.

Je komt binnen in een ruime inkomhal waar je in de open kast een schat aan informatie kan vinden over de regio met onder andere leuke wandelroutes, fietspaden, historische informatie, laatste nieuwtjes,... Je kan eveneens een boekje vinden met onze persoonlijke favoriete en aanbevelingen qua eten, drinken, wandelingen,... Er is tevens ruimte genoeg om al de schoenen en jassen kwijt te kunnen.

Eens binnen wordt je aandacht automatisch getrokken naar het origineel oud gewelf dat je vanop de begane grond via enkele treden naar beneden kan bereiken. Je komt binnen in een ruimte dat meteen rust en gezelligheid uitademt. Vlei je neer op de comfortabele zitbank met lounge onder een fleece dekentje om tv te kijken. Of liggen de kinderen liever languit op de grond om een spelletje te spelen? Daar hebben wij een zacht XL tapijt voor voorzien. Tip, doe de spots aan die het gewelf prachtig verlichten 's avonds. Je waant je echt in een cocon. In de woonruimte werd eveneens de eetplaats en keuken geïntegreerd. De keuken is modern en voorzien van alle benodigdheden: koelkast, afwasmachine, kookplaat, kwalitatieve pannen/potten, Dolce Gusto, staafmixer, ruime hoeveelheid servies, glazen, bestek, divers keukengerei, kruiden.

Je kan op het gelijkvloers eveneens een ruime badkamer vinden met een bad, een inloopdouche, een tweepersoonswastafel, een toilet, handdoekradiator, wasmachine, wasrek, strijkijzer, strijkplank, emmers en stofzuiger.

Op de verdieping is een tweede toilet en een wasbakje aanwezig.

Er zijn twee luxueuze slaapkamers waar je helemaal kan wegdromen in onze moderne boxsprings onder heerlijke dekens met echte dons. De master bedroom heeft een dubbel boxspringbed, nachttafel met lampje. De tweede kamer heeft twee losse boxspring bedden (80 x 200cm) die u ook tegen elkaar kunt schuiven, nachtkastje, nachtlampje. In beide kamers zijn ruime kledingkasten aanwezig en elektrische verwarming. Op de overloop onder het schuine dak is een extra polyvalente ruime waar u de bagage kwijt kan, kinderen kunnen puzzelen,.... De bovenverdieping kan veilig worden afgesloten met een kinderhekje.

Het huis is goed geïsoleerd waardoor het zowel in de winter als in de zomer aangenaam vertoeven is.

Bij mooi weer kunt u gebruik maken van onze kers op de taart, een ruime zomerkeuken die u naast schaduw een heerlijke leefruimte biedt met werkplank, gootsteen, kookplaat en een eettafel met stoelen. Ideaal om buiten te koken, spelletjes te spelen,...

Er staan diverse kruiden in de tuin waar u van kunt plukken voor het bereiden van uw maaltijden zoals tijm, lavendel, laurier,.... In het najaar kan u naar hartenlust kweeperen plukken voor bereiding van confituur. Bij mooi weer kan u de was omhoog hangen op de waslijnen buiten.

Zwemmen kan onder andere in de rivier de Alagnon, die vele strandjes biedt en in Blesle is het heerlijk pootjebaden in de Voireuze die door het stadje loopt.

Omdat we een eigen waterzuivering hebben, vragen wij u gebruik te maken van de aanwezige biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, was- en afwasmiddelen, shampoo en douchegel.

Momenteel geven wij de vakantiewoning in een extra upgrade. Boekingen zullen terug mogelijk zijn vanaf voorjaar 2024.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'le poulailler'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis staat met vier andere huizen aan een doodlopende weggetje en ligt op 5 minuten rijden van Blesle, één van de stadjes die op de lijst van de 100 mooiste stadjes van Frankrijk staat, met recht! Grootschalig toerisme is hier onbekend, waardoor het stadje in al zijn glorie en rust te bekijken valt.

Enkele van vele andere stadjes/steden die een bezoek waard zijn: Brioude, Issoire, Léotoing, Lavaudieu, Auzon. En wat verder weg: Salers, Puy-en-Velay, Clermont-Ferrand, Montpeyroux, La Chaise Dieu, Billom.

Geniet je graag van de mooie natuur? Blesle ligt immers tegen het ‘Parc Naturel Regional des Volcans d’Auvergne’ aan, dat genomineerd is om opgenomen te worden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het grootste natuurpark van Frankrijk en ligt in het Massif Central. Het is een oud vulkanisch berggebied met toppen tot bijna 1900m hoog. Het bestaat uit 4 grote vulkanische massieven, Monts Dômes (Chaîne des Puys), Monts Dore, Cézalier en Mont du Cantal. In laatstgenoemde ligt Blesle. De toppen van de Cantal bieden adembenemende vergezichten over het centraal massief en omgeving (soms is er zelfs zicht tot aan de Alpen of de Pyreneeën!).

De Auvergne wordt in Frankrijk de “château d’eau de la France” genoemd. Het is een brongebied van verschillende grote rivieren zoals de Dordogne en de Loire. Het landschap is bezaaid met meertjes, watervallen en diepe gorges. De prachtige groene valleien herbergen vele kleine dorpjes. De valleien zijn bebost, de toppen en kammen daarentegen zijn rotsachtig of bedekt met bloemrijk grasland. De meren in de buurt zijn vaak gevormd door volgelopen vulkaankraters, natuurlijke stuwmeren gevormd door lava of geconstrueerde stuwmeren zoals de Barrage de Grandval.

Deze groene rustige omgeving is uiteraard een ideale habitat voor vele dieren zoals reeën en herten, everzwijnen, vossen, hazen, reptielen als adders en hagedissen, en markante vogels als de wielewaal, ijsvogel, reiger en natuurlijk roofvogels als de buizerd, sperwer, wouw,...
Al deze dieren kunnen ook bewonderd worden in een 4X4-safari in la Reserve Sauvage de Trailus.

Exotischere dieren kunnen gezien worden in de dierentuin van Ardes, een zeer bijzondere dierentuin, waarbij er gekozen is voor minder soorten en een natuurlijke en ruime leefomgeving.

Het strand van Bageasse biedt afkoeling bij warmere dagen. Lac Chambon heeft waterkussens en peddelplanken waar je je kan op uitleven.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

le poulailler heeft de afgelopen 4 jaar 12 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wij zijn hier geweest met 2 personen en onze hond eind juni 2023.We hebben het ontzettend fijn gehad in jullie gite. Alles is er aanwezig, top ingericht( ook onze smaak) en een heerlijke buitenkeuken.
    Prachtige natuur, veel leuke dorpjes in de buurt. Als je voor rust gaat, een top locatie, Frankrijk zoals wij graag Frankrijk beleven. Geen drukte,geen massatoerisme maar nog authentiek en rustig.

  • 10 sterren

    Een heerlijk verblijf met vrienden en familie in jullie fantastische huis dat voor enkele dagen ons warme thuis was waardoor we Oud&Nieuw op de mooiste en meest feestelijke wijze hebben kunnen vieren. Hartelijk dat dat je dat voor ons het mogelijk gemaakt!
    We hebben elke dag buiten geluncht en ‘s nachts de sterrenhemel bewonderd.
    Het mooie, comfortabele huis en goed gezelschap maakten voor ons het verschil!!!

  • 10 sterren

    Een sfeervolle, mooie en comfortable gîte met rondom het huis verschillende zitjes in de royale tuin. Wat een rust en ruimte. Een hele mooie omgeving om te wandelen. Ook hebben we verschillende dorpjes/stadjes in de omgeving bezocht, o.a. Lavaudieu, Léotaing en Brioude heeft een mooi museum.
    Een heerlijke omgeving om te ontspannen! Om terug te komen.
    Hans en Gusti

Culinair en wijn

Elke zaterdagochtend (ook in de winter) is er een gezellige markt in Brioude. De meeste kramen worden bemand door de producenten zelf, vooral met kaas, groente, honing, worst. In Blesle is in juli, augustus en september elke vrijdagavond een boerenmarkt (van 17.00 tot 20.00). Stel daar ter plaatse je avondeten samen en geniet van vers gebakken brood, quiches, kazen, ...

In Massiac en Lempdes-sur-Alagnon is op dinsdagochtend markt.

In Blesle kunt u terecht voor heerlijk brood, twee kruideniers en enkele lokale winkeltjes. Er zijn enkele bars en restaurants. Onze aanraders kan je terugvinden in de informatie in de gîte.

Voor de kaasliefhebbers is het goed te weten dat de Auvergne 5 kazen telt met eigen keurmerk. Vier daarvan worden geproduceerd in de omgeving van Blesle: Bleu d’Auvergne, Cantal, Salers en St. Nectaire. Er is een kaasroute gemaakt die u langs de producenten brengt. Bij een aantal boeren kunt u een gratis rondleiding krijgen en uiteraard de kaas proeven en kopen. Op de verschillende markten tref je altijd een kaasboer die zijn eigen kaas verkoopt.

Wat is er te doen

Voor fietsers, zowel op de weg als off road, en wandelaars is de omgeving van Blesle een paradijs.
Voor de wandelaars zijn er veel uitgestippelde routes en met behulp van de kaarten die in de gîte liggen, kunt u ook zelf uw route bepalen. U kunt kiezen uit redelijk makkelijke routes tot het betere klimwerk. Voor de mountainbikers en fietsers zijn de mogelijkheden echt onbeperkt. Kort, lang, in het dal, door de heuvels of naar de hoge cols. Ook voor de fietsers liggen er kaarten in de gîte met uitgezette routes. Doordat de Auvergne zeer dunbevolkt is en niet overspoeld wordt door toeristen, kunt u genieten van de overweldigende stilte en het indrukwekkende landschap.

Op een uur rijden kunt u in de winter skiën in Lioran of Super Besse. Beide zijn kleinschalige, (kind)vriendelijke skigebieden met zeer schappelijke prijzen. Op een half uur rijden is een langlaufgebied waar ook veel gewandeld wordt op sneeuw rackets.

In Dienne, op een uur rijden, worden parapentecursussen gegeven.

In Allanche kunt u een tocht over een oude spoorlijn maken met een zogenaamde velorail. Het is een prachtige rit, waarbij u op enkele spoorovergangen na, geen andere verkeersdeelnemers tegenkomt. U fietst zelf op een spoorfiets voor 4 volwassenen of 2 volwassenen en drie kinderen.

Met een visvergunning van de gemeente kunt u vissen in de visrijke rivieren, waar u vooral zalm zal tegenkomen.

Hou je van watersporten? Zak in de zomer, voor -en najaar zeker af naar Super Besse voor verschillende watersport activiteiten, luchtkussens op het water, kanoën,...

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Half augustus is er een straattheater/muziekfestival in de Blesle. Goed bezocht en heel gezellig.
Eind augustus wordt het Festival de la Rue in Aurillac gehouden. Dit is een straattheaterfestival waar artiesten uit de hele wereld aan meedoen. Het is van hoog niveau en kent een doorlopend programma met tientallen ‘podia’.

In september vindt het Renaissance festival ‘le Roi des oiseaux’ plaats in Puy-en-Velay. Er is dan geen autoverkeer in het centrum. Deelnemers en veel bezoekers zijn verkleed, maaltijden worden bereid in de traditie van de Renaissance en alle activiteiten en voorstellingen komen ook rechtstreeks uit deze periode.

Dit deel van de Auvergne kent in het algemeen lange, warme zomers die vroeg beginnen, een prachtig najaar dat tot in december warme, zonnige dagen kan geven. Een koude winter met in de bergen sneeuw. Het aantal regendagen staat in het niet bij dat van Nederland. Het klimaat in de vallei waar de gîte ligt, is uniek in de Cantal. De vallei van de Alagnon ligt diep verscholen tussen de Cézalier, de Monts de Cantal, Monts de Livraidois en de Monts de Margeride. Daardoor is de vallei goed beschermd voor de Atlantische invloeden en de koude noordenwind. Niet voor niets zijn hier submediterrane plantensoorten te vinden.
Blesle heeft een landklimaat en ligt op zo’n 500m hoogte. Daardoor zijn de contrasten tussen dag en nacht groter. Het is er ’s zomers aangenaam warm overdag, 25 tot 30°C, ’s nachts koelt het af tot onder de 15°C.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Le Poulailler is beschikbaar vanaf 14.00 op de dag van aankomst tot 10.00 op de dag van vertrek.

toeristenbelasting: 1,10€ per volwassene per nacht.
Extra:
Lakenset: bij de prijs inbegrepen
Electra: bij de prijs inbegrepen
Was-, af- en schoonmaakmiddelen: bij de prijs inbegrepen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 805

Prijs per week vanaf

€ 805

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.