Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Robert Molier

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Midden in de bosrijke omgeving van Frankrijk, staat dit charmante natuurhuisje. Het huisje heeft een betoverend uitzicht over een ravijn. Op de overdekte veranda is het zowel in de zomer als in de winter heerlijk om buiten tot rust te komen. Op de eerste etage van het huisje is er aansluitend aan de slaapkamer nog een terras. Op de begane grond vind je de keuken, woonkamer en badkamer. De gezellig ingerichte woonkamer heeft een heerlijke zithoek, houtkachel en televisie. De knusse keuken is van alle belangrijke keukenaccessoires voorzien. Op de eerste etage vind je de slaapkamer met een vide als extra slaapplaats. Ook vanuit de slaapkamer heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wij verhuren van zaterdag tot zaterdag. Het huisje ligt bij Grand Soleil in het zelfde gehuchtje Le Soleil. Ook onze ezelboerderij 'Huisjeboompjeezeltje' ligt op loopafstand, je kunt hier (meer)daagse ezelwandelingen boeken.

Natuur en omgeving
Door haar ligging is dit natuurhuisje de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars. De omgeving is zeer geschikt voor een wandeling dwars door weiden, bossen en langs de kabbelende beekjes. In het natuurhuisje liggen wandelkaarten met prachtige routes klaar. De kans is groot dat je tijdens een wandeling wild tegen komt. Voor vogelliefhebbers is het gebied met meer dan 60 verschillende vogelsoorten een waar paradijs.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel

Beschikbaarheid van 'Cottage Petit Soleil'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Midden in de bosrijke omgeving van Frankrijk, staat deze charmante franse boerderij . Het huisje heeft een betoverend uitzicht over een ravijn. Op de overdekte veranda is het zowel in de zomer als in de winter heerlijk om buiten tot rust te komen.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk

Recensies

Cottage Petit Soleil heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Super plek op en heel mooie locatie waar je je helemaal alleen kunt wanen. Er komt geen verkeer en je kunt vanuit het huisje meteen de bossen in voor wandelingen en genieten van de rust, de natuur en wilde dieren.

    Bij het huisje is een fijne tuin met voldoende mogelijkheden om lekker te zitten met een mooi uitzicht over het dal. Het huisje zelf is comfortabel en voorzien van alle gemakken.

Culinair en wijn

n Frankrijk in het wijngebied van Auvergne. In werkelijkheid ligt de Côte d'Auvergne echter veel dichter bij het zuiden van de Bourgogne- streek en de vallei van de Rhône. In 1951 verkreeg men het V.D.Q.S- statuut en in 2011 werd dit gebied gepromoveerd tot A.O.C..
Wat kleine restaurants/auberges betreft daar kunnen wij er genoeg van aanbevelen. Verder heeft Brioude een leuke streekmarkt op zaterdag waar een mooie collectie etenswaar wordt aangeboden.

Een mooi wijngebied op een redelijke afstand is Boudes diverse caves en proeverijen.
Het productie gebied 460 ha wijngaarden waarvan 410 ha beplant en strekt zich uit over 3 arrondismenten tussen de Puys en de rivier de Allier. Deze 3 arrondismenten omvatten een 54- tal gemeenten:

arrondisement Riom
arrondisement Issoire
arrondisment Clermont-Ferrand
SUBAPPELLATIES
côtes-d'auvergne Châteaugay
Afkomstig uit Châteaugay en Ménétrol. De bodem bestaat uit graniet- en zandgronden en vulkanische balsat rotsen
côtes-d'auvergne Madargue
Een gebied van 12 ha gelegen ten noordwesten van Rioms met klei- en kalksteen bodems
côtes-d'auvergne Chanturgue
Veruit de kleinste van de 5 subappellaties met amper 6 ha wijngaarden omwille van de vele voorsteden van Clermont-Ferrand, wat de grootste stad is in dit gebied. De bodemstructuur bestaat er uit een complexe mix van kalksteen, mergel en graniet
côtes-d'auvergne Corent
Dit subgebied omvat 65 ha wijngaard en produceert vooral rode en rosé wijnen. Corent omvat de gemeenten Les Martres-de-Veyre, Veyre-Monton, Corent en La Sauvetat
côtes-d'auvergne Boudes
Omvat 45 ha wijngaard

Wat is er te doen

In de omgeving van Le Soleil kan je prachtige wandelingen maken, tot rust komen, vuurtje stoken, sterren kijken, zwemmen, kanoën, fietsen, skieën, een oud stadje bezoeken of een ezeltocht met een van onze ezels maken vanaf onze ezelboerderij 'Huisjeboompjeezeltje'. Le Soleil ligt op 850 m hoogte in de Auvergne, 1000 km van Utrecht. De Auvergne is een authentiek stukje Frankrijk wat zich laat kenmerken door rust en ruimte. Tussen de ongerepte bossen, wilde rivieren, winderige plateaus en de door vulkanen gevormde groene heuvels, verbouwen de Franse boeren hier hun akkers. Le Soleil ligt in het Forez Livradois. Een van de grootste natuurreservaten van Frankrijk. Vanuit Le Soleil kan je prachtige wandelingen maken. Voor cultuur liefhebbers zijn er talloze kastelen en oude dorpjes met romaanse kerkjes te bezoeken waar op zaterdag marktlui hun waren verkopen.

todo-artexpohorizon
todo-zwem allier
Le Jardin
todo-restaurants
todo-paardrijden
todo-motorrijden
todo-meertje 7km
todo-gorge d'allier
todo-geocatch
todo-zwemmeertje 7km
todo motorrijden 2
WAT IS ER TE DOEN?
Ezeltochten vanuit het huisje
Paardrijden
Wandelen met een asielhond
Wandelen
Yoga
Zwemmen
Kanoeën
Klimmen
Paragliden
Zweefvliegen
Vulcania
Wielrennen
Mountainbiken
Motorrijden
Skiien
Geo-catching
Brocantes
Aquarel Biennale
De Cantal bezoeken
Leuke camping
Straattoneel Aurrilac
Wereldculturen Gannat
Het vliegerfestival in Oktober
Het Clermont-Ferrand Court Metrage Filmfestival in Februari
Beeldenroute Horizon in de zomermaanden
Feesten van de vogelkoning in Le Puy en Velay, in September

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport
  • Yoga
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Het is er zeer rustig en midden in de natuur, een vogelaar heeft er eens 66 verschillende soorten kunnen noteren. De complete lijst zit bij de foto's. Verder zit er nogal wat wild in het gebied. De omgeving is erg gevarieerd; weide, bos en beekjes in de directe omgeving. De hoogste top ligt op 1200 meter, middelgebergte dus. De beide huizen zijn voorzien van de blauwe ign wandelkaarten.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De huur van een ezel kost 50 euro per dag inclusief route, en zadel plus tassen.

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 30,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie