Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Johan Sergant-Lieve Appeltans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Maison Le Chevalier is vrijstaand (een ongebruikte oude schuur is aangebouwd), biedt veel privacy en is zeer ruim (100 vierkante meter). Het beschikt over 2 grote slaapkamers en is in 2012 volledig gerenoveerd.
Het biedt plaats aan 4 volwassenen. Tevens zijn een kinderledikant, een kinderstoel, een babybadje en een babyrelax gratis ter beschikking.

Vóór het huis is er een grote tuin met prachtig uitzicht (zie foto's), een gezellig terras, 4 ligstoelen met kussens en een barbecue.

Via de tuin kom je binnen in de moderne witte hoogglans-keuken waar zich de eettafel bevindt. De keuken is volledig ingericht met inbouw-koelkast met vriesgedeelte, een inbouw-combi-oven (warme lucht/grill/microgolf), een gasfornuis met vier bekkens, een afzuigkap en een inbouw-vaatwasser.
Alle noodzakelijke apparaten zijn aanwezig : senseo-koffieapparaat, toaster, mixer, citruspers, tosti-croque monsieur- machine...
De keuken is verder ook zeer uitgebreid uitgerust met allerhande kookgerei, zoals servies, bestek, glazen, potten en pannen, houten blok met snijmessen... Genoeg dus om zelf aan het koken te slaan. En als de inspiratie even zoek is, zullen de Nederlandstalige kookboeken je zeker helpen.

Langs een doorgang kom je in de grote zitkamer. Hier springt de originele Cantou-haard, die nu voorzien is van een houtkachel, meteen in het oog. Het centrale verwarmingssysteem op elektriciteit is gemakkelijk te bedienen door middel van de thermostaat. Een 2,5-zitsbank en 2 comfortabele fauteuils met salontafeltjes wachten je op om na een wandeling of andere activiteit heerlijk uit te rusten met een muziekje uit de hifi-installatie met radio en cd-speler.
Of misschien verkies je een programma op de flatscreen-tv die uitgerust is met TV Vlaanderen : 400 zenders waaronder ook de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse kanalen. Zo hoef je je favoriete programma niet te missen!

In de buffetkast waarop de tv staat, vind je alle nodige informatie voor uitstappen, bezienswaardigheden enz. en een dvd-speler. Eveneens zijn er leuke gezelschapsspelletjes voor klein en groot.

Via een deur kom je in de afgesloten hal met toilet met fonteintje, garderobe, schoenkast en ruimte met wasmachine, droogrek, strijkplank, strijkijzer en stofzuiger.

Met de trap bereik je de overloop op de eerste etage waar zich een slaapkamer met tweepersoonsbed(boxspring), garderobekast, ladekast, staande kapstok en grote spiegel bevinden. De tweede slaapkamer heeft 2 éénpersoonsbedden(boxspring), een ladekast, garderobenis en een kinderledikant. Beide slaapkamers hebben uitzicht op de tuin.

De luxe-badkamer heeft een tweede toilet, een dubbele wastafel en een grote inloopdouche. Tevens is er een babybadje aanwezig.

Op deze etage vind je eveneens een berghok (handig om je bagage in kwijt te raken) met een tweede stofzuiger.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison Le Chevalier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Maison Le Chevalier, dat in 2012 volledig gerenoveerd werd, is gelegen in La Chevalerie (800 meter hoogte), een gehuchtje van de gemeente Arconsat (op 1 km), de "Capitale Mondiale de la Saucisse de Choux". Ga vooral eens langs bij een van de plaatselijke slagers om deze worst te proeven. Maison Le Chevalier ligt halverwege Clermont-Ferrand en Lyon, in het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez, midden in Les Bois Noirs, in het departement Puy-de-Dôme, die zeker een bezoekje waard is.
Het huis ligt volledig vrij aan de rand van het gehucht. Vanuit de tuin zie je enkel de vallei, de bossen, de heuvels...
Stil is hier nog echt...Stil!!
Vanaf het huis beginnen de mooiste wandelingen. Vergeet vooral niet om flessen te vullen aan het bronnetje bovenaan het pad waaruit het hele jaar door heerlijk fris bergwater stroomt.
Parkeren kan je beneden aan de deur of boven aan het pad met het bronnetje.

Op 3 km afstand ligt het authentieke dorpje Chabreloche waar je alle voorzieningen vindt: 2 bakkers, 2 slagers, 2 superettes, restaurantjes, krantenwinkel, apotheker, geldautomaat... Hier is ook een klein meertje, ideaal voor de kinderen. Wil je het liever wat groter, dan vind je zeker je gading in Saint-Rémy-sur-Durolle (op 10 km). Je vindt er een geweldig recreatiemeer met verschillende stranden, een boulevard met restaurantjes en bars, een verwarmd openluchtzwembad... Je kan er ook kanoën, waterfietsen, minigolfen, beachvolleyballen...Kortom, keuze genoeg.

Voor grotere inkopen kan je naar de Carrefour in La Monnerie-le-Montel (7 km) of de Intermarché in Noiretable (12 km).
Voor alle overige zaken kan je terecht in Thiers, de beroemde messenstad, die je via een prachtige bergweg op een kwartiertje bereikt. En uiteraard zijn de hoofdstad Clermont-Ferrand (45 minuten) en Vichy, Klein Parijs genoemd (een uurtje) zeker en vast een bezoek waard.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Le Chevalier heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Mooi, proper en aangenaam huisje, voorzien van al het nodige: oa mooi keukentje met proper materiaal, degelijke bedden met een goede matras!
    Het is er zeer rustig. De buurvrouw is vriendelijk en bereidwillig. 's Morgens en 's avonds zie je vaak hertjes op het uitgestrekte grasveld achter de tuin.
    Daar het huisje en de tuin niet zoveel zon hebben, is het soms wat frisjes en doe je best de houtkachel branden. Het internet en wifi zijn niet altijd stabiel.
    We hadden er een mooie deugddoende vakantie.

  • 8 sterren

    Huisje met alles erop en eraan in een mooie, heerlijk rustige omgeving. De huurder en buurvrouw helpen je direct mocht er iets mis zijn. Wij hadden de pech dat het behoorlijk slecht weer was in onze huur periode. Dan is samen bij de houtkachel zitten de enige optie, er ligt voldoende hout. Er is helaas geen terrasje of winkeltje op loop afstand en het dichts bijzijnde dorpje is ook niet het toonbeeld van gezelligheid . Wij hadden ook moeite met het vinden van het huisje, terwijl coördinaten erbij vermelden toch heel eenvoudig is. Maar alles bij elkaar hadden we toch een heerlijke week.

  • Invernizzi uit Zwolle

    9 sterren

    Maison Le Chevalier is een heerlijk vakantiehuis waarin een ideale balans is gevonden tussen rustiek en authentiek 'Frans' en modern comfort. De woning ligt prachtig: privé maar niet afgelegen. De buren, tevens contactpersonen, zijn zeer hartelijk. Kijk niet verbaasd op al ze regelmatig verse groente uit hun moestuin komen brengen. Maar je privacy wordt volledig gerespecteerd. De omgeving is een lustoord voor natuurliefhebbers. Je kunt vanuit het huis prachtige wandelingen maken in het bos en op het platteland. Ook vanuit Chabreloche, Chausseterre en vanaf de Col Saint Thomas maak je superieure randonnées. De nabijgelegen meertjes (plan d'eau) zijn te gek voor de kleine en grote kinderen. Wie met twee grote eters een viergangendiner met drankjes en koffie wil nuttigen in Auvergne-sfeer kan zijn hart ophalen in de sfeervolle auberge in Chausseterre. Eigenaar/kok Alain verwent je met streekgerechten en maakt je na een culinaire topavond alles bij elkaar nog geen 40 euro lichter... En hij laat je gratis verrukkelijke mintlikeur proeven. Verder raden wij een bezoek aan de steden Thiers en Clermont Ferrand van harte aan. Leuk en interessant in Clermont is het Michelinmuseum en een ritje in de tram die - jawel - op rubber banden van het bekende merk rijdt....

Culinair en wijn

Proef zeker eens de Saucisse de Choux maar ook de andere worstensoorten zijn allemaal de moeite waard.

De Auvergne is producent van verschillende kaassoorten met de meest uiteenlopende smaken. Cantal, Salers, Bleu d'Auvergne, Saint-Nectaire en Fourme d'Ambert : stuk voor stuk wereldberoemde kazen.
Ontdek de prachtige Auvergne eens op een andere manier en volg de "Kazenroute".

De wijngaarden van de Côtes d'Auvergne, gelegen rond de Puy-de-Dôme, produceren 5 Grand Cru-wijnen

Hèt typische gerecht van de Auvergne is de truffade, gemaakt met aardappelen, spekjes en de wereldberoemde kazen natuurlijk.

Maar ontdek vooral zelf de gastvrijheid van de verschillende restaurateurs en handelaars.

Smakelijk!

Wat is er te doen

Zowel in Arconsat als in Chabreloche zijn tennisbanen. Voor de laatste moet je informatie vragen in de krantenwinkel van Chabreloche.
Zoals reeds eerder vermeld kan je zwemmen en zonnen bij het meertje van Chabreloche of een uitstap maken naar het recreatiemeer in Saint-Rémy-sur-Durolle.
Fietsen, mountainbike, wandelen, mooie tochten met de motor of paardentochten: in de zuivere lucht van de Auvergne kan het allemaal.
Of bezoek eens het attractiepark Vulcania waar de werking van vulkanen op spectaculaire manier wordt uitgelegd.

Informatie over uitstappen en activiteiten liggen klaar in het huis.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Lokale contactpersonen (de buren) zijn aanwezig om de sleuteloverhandiging uit te voeren. Bij vragen kan je steeds bij hen terecht (iedereen in het dorp is trouwens erg behulpzaam).

Het huis beschikt voorts nog over draadloos internet.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In de prijs is begrepen : keukenhanddoeken, gas, hout voor de kachel, water, draadloos internet, TV Vlaanderen, kinderledikant, babybadje, babyrelax en kinderstoel. Niet inbegrepen is: de verplichte eindschoonmaak (€ 50) en het electriciteitsverbruik. Bij je aankomst is het huis lekker verwarmd. Dan wordt de meterstand opgenomen, samen met de lokale contactpersoon. Bij je vertrek gebeurt hetzelfde. Het verbruik wordt aangerekend aan € 0,25 per kWh. Dit bedrag(je) wordt afgehouden van de waarborg.
Bad- en bedlinnen dienen zelf meegebracht te worden. Wasmachine en droger zijn aanwezig.
De waarborg bedraagt € 300 en wordt, na nazicht van het huis door de contactpersoon en als alles in orde is, en na verrekening van het elektriciteitsverbruik, binnen 10 dagen op je rekening teruggestort.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 475

Prijs per week vanaf

€ 475

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie