Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Familie van Steijn

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het vakantie adres voor uw zomer, herfst, wintersport en voorjaars vakantie centraal gelegen in de "Auvergne in Frankrijk". Aan de voet van het Centraal Massief in het centrale hoogland van Frankrijk, de Auvergne, ligt op 1000 meter hoogte het huis ‘Nostress’, een stal verbouwd tot luxe woonhuis. Ons luxe vakantiehuis staat midden in een landelijke omgeving waar de franse koeien inclusief kalfjes gezellig door het dal lopen in een omgeving waar nog vele dieren te vinden zijn zoals, reeën, dassen, roofvogels etc. Voor uw kinderen is er veel te beleven en te ontdekken in de natuur rondom het huis en in de regio.

In de landelijke omgeving van de Auvergne, het vulkaangebied Centraal Massief verhuren wij ons mooie vakantiehuis. “Nostress” genaamd. Wij maakten van een eeuw oude stal een huis, van alle moderne gemakken voorzien op een terrein van 3000 m2.

Begane grond
- badkamer met douche, toilet en wastafel
- woonkamer, openhaard en 2 x houtkachel
- open keuken met groot rvs fornuis incl. oven, houtkachel, koffiezetapparaat, Nespresso apparaat, waterkoker, staafmixer, broodrooster e.d.
- 2 x openslaande deuren naar terrassen
- muziekinstallatie voor mp3-speler
_ Orange Internet, Wifi, TV
- TV met Satellietontvangst (Canal Digital met o.a. Nederlandse kanalen)
- informatiemap

Op de 1e etage
- vide
- grote badkamer met inloopdouche, design ligbad en dubbele wastafel
- 2 x slaapkamer ( 2 pers. bed )
- 1 x slaapkamer ( stapelbed ) 
- natte ruimte met toilet, wasmachine en vriezer en aanrecht

Elektriciteit: apart, afhankelijk van gebruik, Verbruik elektriciteit: € 0,45 per kWh.

Optioneel
- huisdieren zijn welkom in overleg. Per dier € 35,00 p/w

Tuin

- Rondom het huis zijn meerdere grote terrassen met tuinmeubilair
Er zijn mogelijkheden om vanuit de tuin aan wandelingen te beginnen. Een buitenstookplaats en de borders zullen u in de zomermaanden extra van het buitenleven laten genieten.
Veel mogelijkheden in de prachtige omgeving om te fietsen, skiën, motorrijden, wandelen en golfen.

In het huis zijn kaarten van de omgeving aanwezig, ook leuke tips voor wandelen etc.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Nostress'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Auvergne, in het hart van het Massif Centraal, in Frankrijk, is een originele en onbedorven vakantiebestemming om naar toe te gaan met de familie of vrienden.

De dichtstbijzijnde plaatsen waar u uw verse brood kunt halen of van een gezellig terras kunt genieten zijn La Tour d'Auvergne en Bagnols.

Grotere plaatsen zijn Bort-les-Orgues, La Bourboule en Le Mont-Dore. Hiervoor moet u ongeveer 20 minuten rijden en hier vindt u de grotere en bekende supermarkten zoals de Intermarché en Attac.

In de buurt geniet u van een schitterende en ongerepte natuur en het gebied nodigt dan ook uit tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Het van oorsprong vulkanisch massief van de Sancy is een waar paradijs voor wandelaars. Een unieke omgeving met grote open vlaktes, ruige natuur en een extreem divers landschap, fauna en flora. Zo zijn er tussen mei en oktober 40 verschillende orchideeën soorten te vinden in dit deel van de Auvergne.

In La Tour d'Auvergne is een recreatiemeer waar u kunt zwemmen en vissen. Vanuit het huis kunt u uitstapjes maken naar de waterval om de hoek, het middeleeuwse kasteel Chateau du Val gelegen aan een groot stuwmeer aan de rand van Bort-les-Orgues, vulkanische kratermeren zoals Lac Pavin (te diep om in te zemmen).

In het huis zijn veel kaarten van de omgeving aanwezig, ook leuke tips voor wandelen etc.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Nostress heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.11111111111111 sterren
  • 9 sterren

    Wij hebben genoten van het fijne huis en mooie omgeving. Het weer was niet best, maar hebben ondanks dat een fijne week gehad. Het huis is van alle gemakken voorzien, goede bedden, goede wifi, complete keuken etc.

  • 9 sterren

    Een heel erg fijn en compleet huis met veel privacy en rust. Heerlijk rustig gelegen en een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het contact met de eigenaresse verloopt erg prettig, als je een vraag hebt, wordt er zeer goed en snel op gereageerd! Kortom een heerlijk vakantieweek gehad.

  • 10 sterren

    Een heel smaakvol en sfeervol ingericht huis in een prachtige omgeving.
    Rondom het huis veel privacy en rust. De plek is een prima uitvalsbasis voor allerlei sportieve activiteiten.
    Een echte aanrader👍🏼

Beschrijving van en afstand naar skigebieden

Gebied: Le Massif du Sancy

Afstand: 8 - 15 km tot skigebied

6 km - Chastreix 16,5 km - Le Mont Dore 25 km Super-Besse

Culinair en wijn

Toeristische uitstapjes:

Vide greniers en Brocantes
In het huis is een informatiemap aanwezig waarin de voor het huidige seizoen geplande activiteiten staan.

• De Auvergne kent 5 kazen met het AOP (Appellation d’Origine Protégée) keurmerk. Het keurmerk wordt alleen gegeven aan producten van uitzonderlijk goede kwaliteit. De kazen zijn Saint-Nectaire, Bleu, Cantal, Salers en Fourme d’Ambert. Er is een bewegwijzerde kaasroute uitgezet welke gecombineerd kan worden met een bezoek aan een kaasboerderij.
_ net buiten La Tour, op de weg richting La Bourboule is een leuke winkel met kaas, wijn, wollen mohair producten etc.
- La Ferme du Petit Planchat in Saint Sauves produceert en verkoopt niet alleen kazen maar ook andere locale specialiteiten.
- Ferme des Croix de Chazelles in Avéze.
- Op La Chèvrerie des Monts-Dore in Murat-Le-Quaire kan men deelnemen aan het dagelijks leven van een geitenkaasboerderij en natuurlijk geitenkaas proeven. Tijdens het seizoen kunnen ook lammetjes de fles worden gegeven.
- Bij La Ferme Bellonte in Village de Farges bij Saint-Nectaire kan men niet alleen uitleg krijgen over het productieproces van Saint-Nectaire maar ook zien hoe koeien gemelkt worden. In Village des Farges is overigens nog meer te doen; bijvoorbeeld een bezoek aan Les Mystères de Farges. Tijdens een 1 uur durende tocht gaat men terug in de tijd en krijgt men onder andere een lichtshow te zien.
- Het Maison du Saint-Nectaire heeft een rondleiding van 35 minuten gevolgd door een proeverij van Saint-Nectaire. Let op: alleen geopend tijdens schoolvakanties.

• Vulcania is een avonturenpark waar door middel van 30 attracties de geschiedenis van vulkanen wordt uitgelegd. Bij Volcan de Lemptegy kan men al wandelend of met een treintje een vulkaan betreden. Ook hier uitgebreid aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van vulkanen. Op een aantal zomeravonden is het park ook ’s avonds geopend en vindt er een waar lichtspektakel plaats.

* Het Maison de la Pierre is een door mensenhanden vervaardigde grot in de lava van de vulkaan de la Nugère. Hier wordt het verhaal verteld van de steenhouwers, de ontdekking van de bron van Volvic en van het dagelijks leven van de gemeente. Neem wel een extra laag kleding mee; het is maar 7° C in de grot!

* In Saint Pierre Colamine kunnen de grotwoningen van Jonas bezocht worden. De meer dan 70 ruimtes zijn verspreid over 5 niveaus en door middel van gangen en wenteltrappen met elkaar verbonden. In Saint-Nectaire kunnen de grotten van Cornadore bezocht worden. Deze grotten zijn met de hand uitgehouwen in 340 miljoen jaar oud graniet en bevatten 2 warmwaterbaden.

* Dol op ridderverhalen? In de Auvergne is een ware kastelenroute. Het Château de La Batisse in Chanonat kan bijvoorbeeld bezocht worden. Tijdens de vakantieperiodes worden hier riddervoorstellingen gegeven. Ook kunnen het Château van Murol en dat van Cordès bezocht worden.

* Bij La Ruche des Volcans in Saint-Sauves d’Auvergne en bij La Ruche Auvergnate in Murol kan men honing en producten waarin honing is verwerkt kopen. Producten zoals noga, snoepjes, zeep en kaarsen. Tevens is er een permanente tentoonstelling over bijen. Les Ruchers du Sancy in Chambon sur Lac verkoopt ook eigen producten.

Fietsen:
Kom hoogtemeters maken in de Auvergne! Fietsers kunnen hun hart ophalen in de directe nabijheid van onze accommodatie. Niet alleen wielrennen op supermooie en rustige weggetjes, maar ook op onverharde paden met de mountainbike.

- Op 10 juli 2008 kwam de 6e etappe van de Tour de France door Le Mont-Dore. De etappe eindigde bergop in Super-Besse.
- Op 9 juli 2011 kwam de Tour de France weer door Le Mont-Dore. Vanuit Le Mont-Dore beklom het peloton de Col de Croix St. Robert om vervolgens net als in 2008 in Super-Besse te finishen.
_ ook Juli 2019 kwam de Tour de France door de Auvergne en reed zelfs door La Tour d'auvergne

Kuren & Wellness:
* Onder andere door de ligging op 1.000 m hoogte is Le Mont-Dore een voor Fransen bekend kuuroord. Er zijn diverse arrangementen, waarbij men gebruik kan maken van de verschillende baden en douches.
* ook in La Bourboule is een mooi badhuis/kuuroord

Motorrijden in de Auvergne:

* De Auvergne is een populaire vakantiebestemming voor motorvakanties. Ook in de directe omgeving van onze accommodatie is het heerlijk toeren over supermooie en rustige weggetjes, over cols en langs rivieren.
Er zijn een groot aantal roadbooks te downloaden op www.auvergne-moto.fr
In overleg met de beheerder kan de garage beschikbaar worden gesteld voor stalling voor motoren, helmen en koffers.

* Motorhuur mogelijk in Gelles, op 33 km van Le Mont-Dore, bij Moto JP, Brigaudix D204, 63740 Gelles, Frankrijk

Wat is er te doen

Outdoor:

In de zomer kunnen er veel verschillende outdoor activteiten in de Auvergne ondernomen worden. Zo kan er in nabijheid van Le Mont-Dore gezwommen worden in Lac Chambon en Lac Servière. Liefhebbers van waterfietsen, kanoën, windsurfen of zeilen kunnen terecht op Lac d'Aydat, Lac des Hermines en Lac Chambon. Voor de gezonde spanning kunt u een bezoekje brengen aan pretpark Vulcania.

• Spectaculair voor kinderen en volwassenen is het avonturenpark van Mont-Dore Aventures. Routes van verschillende niveaus gaan van boomtop naar boomtop in het hart van het Capucin-bos, boven Le Mont-Dore. In Saint-Nectaire is ook een avonturenparcours. Het parcours van Saint-Nectaire Aventures heeft ook een Via Ferrata.

• Het Sancy-massief biedt volop mogelijkheden voor rotsklimmers, vooral in de Chaudefour vallei met bijvoorbeeld de “Crète du Coq” en de geduchte “Dent de la Rancune”. Maar ook bij Le Mont-Dore (Capucin en Verrou) en bij Lac Pavin (Besse) zijn routes aanwezig.

• Het Sancy-massief kan ook vanuit de lucht bewonderd worden tijdens bijvoorbeeld een paraglide of ballonvaart.

• De omgeving biedt ook volop mogelijkheden voor ruiters. Les Ecuries de la Dordogne in Le Mont-Dore organiseert het gehele jaar trektochten door het Parc des Volcans.

• Moe van alle activiteiten in de openlucht? In Le Mont-Dore is ook een casino, een bowling baan, een ijsbaan en een overdekte jeux-de-boule hal.

  • Skiën
  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Exclusief elektriciteit: €0,45,- per kilowatt

Hout
Een halve kuub hout is in het najaar en de winter inbegrepen in de prijs.
Hout voor de openhaard of de allesbrander ligt in het halletje boven. Dit hout is niet voor gebruik van de vuurplaats buiten, daarvoor kunt u in het koeienpad takken rapen. Hiervoor ook geen hout van de stapels buiten pakken aub.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 45,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 558

Prijs per week vanaf

€ 558