Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Tineke

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Leven als God in Frankrijk....dat kan echt in de Auvergne. In een omgeving waar een mens werkelijk tot rust komt.
In ons karakteristieke Maison d'amis geniet je van een absolute stilte en, zo je wilt, van (pittige) fiets- en wandeltochten. Het voorjaar biedt een pracht aan bloemen en in de zomer zijn de wandelingen in de bossen en boven op de Col de Béal en de Col de la Loge een weldaad. De herfst heeft veel zonnige dagen waarin de kleurenpracht van de bomen goed tot zijn recht komt.
In de winter komen de liefhebbers van skiën en langlaufen ruimschoots aan hun trekken. Op 30 km afstand ligt bij Chalmazel op 1100 tot 1600 meter hoogte een klein skigebied met 12 km aan pistes.
Het huis is gebouwd In 1847, met granieten blokken uit de rots waar het op staat. In 2013 hebben we het grondig verbouwd met behoud van de oorspronkelijke details. Het is geschikt voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, elk met een dubbel bed. In overleg zijn er op de ruime zolder drie extra slaapplekken beschikbaar.
De badkamer heeft twee wastafels, toilet en douche. Op zolder is nog een extra wastafel.
Bed- en linnengoed is ruimschoots aanwezig, Net als een wasrek, strijkplank en strijkijzer.

In de woonkamer staat een kist vol tijdschriften en ook de boekenkast is goed gevuld. Er is een TV , zonder aansluiting maar met DVD speler.
De eetkeuken is van alle gemakken voorzien. Een combi-oven, vaatwasser en inductieplaat. Genoeg potten, pannen en kookboeken om een heerlijke Auvergnatse maaltijd op tafel te zetten. De houtkachel zorgt voor een aangename warmte. Zowel de keuken, de badkamer als de slaapkamer kunnen (zo nodig) verwarmd worden met elektrische radiatoren.

Voor elk moment van de dag is er buiten wel een aangenaam plekje te vinden; of je nu kiest voor de volle zon, de schaduw of bij het houtvuur tot in de late uurtjes. En natuurlijk kan er pétanque gespeeld worden!

Wij laten geen huisdieren toe; we houden onze gite graag toegankelijk voor gasten met een allergie.

Het dorp le Brugeron ligt op loopafstand. Hier vind je een bakker en een kleine supermarkt. De grote supermarkten liggen op een half uurtje rijden.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Lombertie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

le Brugeron is een dorp met 260 inwoners. Het heeft een bakker en een kleine supermarkt. Iedere vrijdagochtend is er bij de bakker een kleine markt.
De Intermarché vindt u op 20 km afstand en voor de grote jongens, zoals E.Leclerc en Carrefour rijdt u 30 km.
De Auvergne – Puy-de-Dome- Forez is een wijds, rustig gebied met bossen en uitgestrekte landerijen. Met rivieren en beekjes die als het ware het land open breken. En met, na de Pyreneeën, de schoonste lucht van Frankrijk.
Er valt veel te genieten in dit ‘Parc naturel régional LIVRADOIS-FOREZ’.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Lombertie heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.8 sterren
  • 10 sterren

    We hadden van te voren de mooie recensies van La Lombertie gelezen en waren dan ook vol verwachting naar de Auvergne afgereisd. De verwachtingen zijn voor 100% uitgekomen. Wat een prachtig huis, in een schitterende tuin met fantastisch uitzicht! En wat een warme ontvangst door Tineke en Hennie! We hebben heel erg genoten van de enorme rust die de plek uitstraalt, de schone, bijna lavendelblauwe lucht met ‘s avonds een prachtige sterrenhemel, de gezellig scharrelende kippetjes (met hun heerlijke eitjes) en de vele wandel mogelijkheden (fijne app beschikbaar) die de omgeving te bieden heeft (Col du Beal!). Voor culturele uitstapjes moet je wat verder rijden, maar dat went. Wij vonden de markt in Ambert heel gezellig, en het museum over de papier fabricage erg interessant. Fijn, dat Le Brugeron een bakker en een kleine kruidenier (met daghap) heeft, zodat je voor de kleine boodschappen niet ver weg hoeft. Alles bij elkaar hebben we een prachtig, voor ons nieuw, deel van de Auvergne ontdekt vanuit een heerlijke uitvalsbasis.

  • 9 sterren

    Inleiding
    Zeker waar het sympathieke verhuurders betreft, wordt in de reviews op deze website kwistig met tienen gestrooid. Dit gaat soms ten koste van de informatie die je als huurder graag vooraf had willen hebben. We huren elk jaar drie of vier vakantiehuizen, zodat we inmiddels een goede referentie voor vergelijking hebben en zullen we ook de minpuntjes noemen, waar we die hebben opgemerkt.

    Lombertie
    Om te beginnen: hier gaan we vast nog wel eens terugkomen. Het huis oogt weliswaar wat streng en de inrichting is sober, maar het ontbreekt aan niets en het blijft er in de zomer, dankzij de enorm dikke muren en kleine ramen, aangenaam koel. Maar ook buiten wordt het niet snel onaangenaam warm, mede dankzij de hoogte van de locatie (rond de 700m boven zeespiegel) en de heerlijk grote tuin vol schaduwplekjes. Het huis ligt afgelegen, er is weinig vee in de buurt. Het gevolg is dat er relatief weinig plaaginsecten zijn, zoals vliegen en wespen (Wel veel vlinders, maar dat is juist leuk). Daardoor kun je ontspannen buiten eten, zonder dat je permanent het ongedierte van je af moet meppen.
    Doordat het in de nacht flink afkoelt, de bedden prima zijn en muggen ontbreken, hebben we er heerlijk geslapen.

    Minpunten
    Zijn er ook minpunten? Jazeker. Het internet hield er tijdens ons verblijf een geheel eigen leven op na (Ter compensatie hadden onze telefoons voldoende bereik voor een hotspot) en langere mensen gaan er hun hoofd stoten. De deurposten zijn namelijk gebouwd op kleine Fransmannetjes en -vrouwtjes van maximaal 160 centimeter.

    Omgeving
    De directe omgeving is zeer landelijk en groen, niet zozeer spectaculair en zeker niet toeristisch. Ouderwets Frans, eigenlijk. Le Brugeron, 1 kilometer afstand van Lombertie, heeft een bakker en een mini-supermarktje. Wandelmogelijkheden zijn er te over, al hebben we daar wegens de warmte weinig gebruik van gemaakt.

    Vanwege het aangename zomerklimaat, de heerlijke tuin, de koele slaapkamers met goede bedden en de nette prijsstelling gaan wij hier zeker nog eens terugkomen. Relaxter kan het niet. De attente en plezierige eigenaars zijn daarbij de kers op de taart.

  • 10 sterren

    Een heerlijk huis met werkelijk alles erop en eraan in een prachtige omgeving. We hebben genoten van alle zitjes in de tuin, varierend van zonnig tot schaduw, het uitzicht en vooral ook van de warme ontvangst door Tineke en Hennie (voor ons een weerzien na 9 jaar). We hadden een week geboekt, maar waren graag langer geblegen. De omringende natuur is echt prachtig en we hebben nog veel te ontdekken, dus… we gaan zeker terug naar La Lombertie!

Culinair en wijn

Met de 5 A.O.C.-kazen, de Saint-Nectaire, de Bleu d'Auvergne, de Cantal, de Salers en de Fourme d’Ambert, biedt de Auvergne een prachtig kaasplateau, waarvan de Fourme d'Ambert haar oorsprong vindt op de Col de Beal, zo'n 5 km vanaf ons huis. In Ambert kunt u het Musée de la Fourme bezoeken.
De keuken van de Livradois-Forez is traditioneel. Het wemelt hier van de herbergen, bars en kleine eettentjes waar u aanschuift voor een stevig voedzaam maal.
In de restaurants van de keten ‘les Toque d’Auvergne’, is het een feest voor de culinaire genieter.
In alle gevallen komen de producten uit eigen streek, staat er een karaf wijn op tafel en is er een uitgebreid kaasplateau.

Wat is er te doen

In de directe omgeving zijn veel kastelen en middeleeuwse stadjes waaronder Thiers en Billom. In Thiers maken de verschillende gildes nu al 6 eeuwen de mooiste messen van Frankrijk!
De Auvergne staat bekend om zijn vele Romaanse kerken met wonderschone 'Vierges romanes'.
Streekproducten koopt u het fijnst op een van de vele markten; er is er iedere dag wel een.
Liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de vele 'Vide-greniers' (brocantes).
Houdt u van klassieke- en wereldmuziek, bezoek dan de 'Concerts de Vollore'. Door het jaar heen verzorgt deze organisatie meerdere concerten op met zorg uitgekozen plaatsen. Vaak met een hapje en drankje na afloop. Een unieke ervaring.
De Livradois-Forez is bij uitstek een gebied voor de vakantieganger die op zoek is naar rust, afgewisseld met een sportive activiteit. Vanaf huis, maar ook in de wijde omtrek kunt u kiezen uit dagtochten of een ‘boucle’ (rondje) met prachtige uitzichten. Bijvoorbeeld vanaf de Col de Béal (1390 m), de Col de la Loge (1253 m) en de Col de Supeyres (1365 m).
Er is een handige app waarmee je vooraf je gekozen wandeling of fietstocht kunt downloaden. Nooit meer verdwalen dus!!
Voor het fietsen moet u wel getraind zijn. Het is nergens vlak!
Met de elektrische fiets gaat het natuurlijk een stuk gemakkelijker. Er zit een goede dealer/verhuurbedrijf in Ambert, op een half uur afstand. Of u pakt een elektrische step: te huur bij het Lac d'Aubusson.
Zwemmen kunt u in een plan d’eau en in datzelfde Lac d’Aubusson. Het is er, zelfs in het hoogseizoen, heerlijk rustig.

Met de auto is uw actieradius ineens een stuk groter en maakt u dagtochten naar bijvoorbeeld La Chaise Dieu, Puy-en-Velay, Vichy en Clermont-Ferrand.
Een bijzonder natuurverschijnsel is de vulkaanreeks 'Chaîn des Puys', waarvan de Puy de Dôme (1465 m) de hoogste is. U kunt er met een treintje naar boven, maar, voor de meer sportievere onder u, is wandelen een goede optie. Eenmaal boven geniet u van de weidse uitzichten. Voor de afdaling kiest u uit het treintje, een wandeling of......parapenten!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Het huis is in principe voor vier personen. Op de zolder staan nog drie eenpersoons bedden en kan een kinderbed bijgeplaatst worden.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Verhuur aan meer dan vier personen: Na overleg, voor een meerprijs van € 25,- pp/pw

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie