Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Menno Keizer / Anne-Lise Kusters

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De entree van dit vakantiehuis geeft toegang tot de ruime, gezellige woonkeuken met een authentieke tegelvloer. Deze is volledig uitgerust met o.a. een 4-pits kookplaat, koelkast, oven en magnetron. Behalve een ruime eettafel is er een zithoek en een kast met boeken, DVD's, spellen, radio en een TV met DVD-speler en WiFi (glasvezel). Ook is er volop informatie (en wandelkaart) over de omgeving aanwezig. Verder is er in deze ruimte een prachtige schouw met een houtkachel die gebruikt kan worden op de wat koelere dagen in het voor- of naseizoen. Bovendien kan het huis d.m.v. elektrische radiatoren verwarmd worden. Het huis heeft twee ruime slaapkamers. Eén slaapkamer heeft een 2-persoons bed en vanuit deze kamer heeft men tevens toegang tot de badkamer met een wastafel, douche en toilet. De andere slaapkamer heeft twee 1-persoons bedden. Beide zijn voorzien van een kledingkast. In de ruime kelder onder het woongedeelte staat bovendien nog een wasmachine en kunnen eventueel fietsen geplaatst worden. Ook is er een BBQ aanwezig. Aan de achterkant van het huis bevindt zich een zeer ruim en zonnig terras op 2 niveau's (terras- en ligstoelen aanwezig) en een overdekte serre op de binnenplaats. Het terras biedt uitzicht op een groot eigen gazon, de daar achter gelegen boomgaard, de naast gelegen weilanden en de heuvels op de achtergrond.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Dépôt de Pain'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Arnay-sous-Vitteaux ligt op 7.5 uur rijden vanaf Utrecht in de heuvels van de Côte d’Or (Bourgondië). Het rustige dorpje heeft ruim 100 inwoners en dit huis staat aan de rand van het dorp. Het huis ligt aan een weg waar niet veel verkeer langs komt. Vanuit Arnay-sous-Vitteaux zijn er vele mogelijkheden om er lopend, per fiets of met de auto op uit te trekken. De beroemde wandelroute van Julius Ceasar (Alésia/Bibracte) gaat vlak langs het dorp. Arnay-sous-Vitteaux heeft geen winkels, maar de bakker komt bijna iedere dag langs. In Marigny-Le-Cahouët, dat 5 kilometer verderop ligt, bevindt zich ook een kleine winkel met brood en basis-levensmiddelen. Nog iets verder, op ongeveer 10 km., liggen de plaatsen Vitteaux en Venarey-Les-Laumes. Hier zijn zijn de grotere supermarkten en andere winkels te vinden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Dépôt de Pain heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.285714285714286 sterren
  • 8 sterren

    Prima huisje voor mooi weer met supergrote tuin en fijn terras in prachtige omgeving. Binnen simpel maar goed ingericht. Bij regen/kou is het minder fijn binnen (je zit dan in de keuken, weinig ramen) maar je kunt bij warm weer wel elders in de tuin droog zitten.

  • 9 sterren

    (toevoeging aan al ingestuurde en opgenomen recensie)(indien dat technisch mogelijk is!;)
    En last-but-not-least: het contact met Menno en Anne-Lise verliep perfect: zij bleven op de achtergrond maar toonden zich uiterst behulpzaam.

  • 9 sterren

    Vanuit het heerlijk koele, authentieke huis genoten van de schitterende omgeving. De Côte d'Or is o.i. nog mooier (en rustiger) dan de eigenlijke Morvan! Op het comfort in het huis zelf kan wel iets aangemerkt worden, en de geluiden van het dorp (een hond en haan 's nachts, vlak voorbij rijdende tractoren 's morgens vroeg) hinderden enigszins, maar dat kleine ongemak viel weg tegen de volledige vrijheid en ruimte van de enorme tuin aan de achterzijde, en de kijk daarop vanaf het heerlijke grote balkon. Hier kun je helemaal tot rust komen!

Culinair en wijn

Op 15 km. afstand (bij Flavigny) is er een wijnboerderij te bezoeken.
Ook is het beroemde wijngebied tussen Dijon en Beaune prima te doen als en leuke dagtrip.
In de dorpen in de omgeving zijn diverse goede restaurants te vinden in verschillende prijsklassen.

Wat is er te doen

Naast de vele wandelmogelijkheden (een gedetailleerde wandelkaart ligt in het huis), is het ook heel goed mogelijk om er met een (sportieve) fiets op uit te trekken. De omgeving is heuvelachtig, maar fietsen is over het algemeen heel goed te doen. De kilometers lange fietspaden langs het dichtbij gelegen “Canal de Bourgogne”, zijn ook zeer de moeite waard en bieden de mogelijkheid om ook redelijk “vlak” te fietsen. Ook voor mountainbikers zijn er speciale fietsroutes in de omgeving.
Ook zijn er in de buurt mogelijkheden om te zwemmen; het stuwmeer bij Grosbois, het “Lac de Pont” bij Semur-en- Auxois, het zwembad in Vitteaux, de zwemplas in Venarey-Les-Laumes of het zwembad in “Parc de l´Auxois” , vlakbij Arnay-sous-Vitteaux.

Tennisbanen zijn o.a. te vinden in Vitteaux,
Verder is er in de buurt een manege, waar paarden gehuurd kunnen worden. Ook zijn er golfbanen in de omgeving te vinden zoals in Venarey-Les-Laumes, maar ook in Précy-sous-Thil (9 holes) en de prachtige golfbaan “Chateau de Chailly” (9 en 18 holes) bij Pouilly-en-Auxois.
Voor de liefhebbers kan er in de buurt (bij Hauteroche en Saffres) ook aan rotsklimmen gedaan worden.

In het huis ligt een map waarin veel informatie over de omgeving te vinden is.

Ook zijn er het hele seizoen leuke markten (vide-greniers) in de buurt te bezoeken.

Nog een greep uit uit de talloze plaatsen in de omgeving die een bezoek zeker waard zijn:

Flavigny-sur-Ozerain, het schilderachtig, ommuurd stadje dat vlakbij ligt. Het wordt één van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd en was ook het decor van de film “Chocolat”. Ook worden hier al sinds eeuwen door monniken anijsbolletjes geproduceerd.
Ook heel vlakbij ligt Alise Saint Reine (Alésia). Hier zijn de opgravingen te bezoeken (en vanaf begin 2012 ook het prachtige museum "MuséoParc Alésia") van de Gallo-Romeinse nederzetting. Julius Caesar versloeg hier in 52 v. Chr. het Gallische leger onder leiding van Vercingetorix. Ondanks het verlies bleef de laatstgenoemde een held en er is dan ook een indrukwekkend groot standbeeld in de nabijheid te vinden.
Semur-en-Auxois is een prachtig middeleeuws vestingstadje (stadswandeling) met een gezellig centrum en leuke winkels.
Dijon, de hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië met zijn statige herenhuizen, interessante musea, prachtige tuinen, parken en natuurlijk.... mosterd!
Beaune, de stad van de Bourgogne wijn met o.a. het Hôtel-Dieu, het in de middeleeuwen gestichte hospitaal, vele musea en ontelbare wijnkelders.
Montbard, waarop de natuurhistoricus Buffon zijn stempel heeft gedrukt, maar zeker ook de abdij van Fontenay. In een stil bos ligt hier één van de mooiste en ongelooflijk goed bewaard gebleven cisterciënzer kloosters die op de wereldmonumentenlijst van de UNESCO is geplaatst. In de 12e eeuw was dit een sobere, zelfvoorzienende economie met misschien wel de eerste mechanische smederij ter wereld.
Het kasteel van Bussy-Rabutin in het gelijknamige dorpje
De bronnen van de Seine in Saint-Germain-Source-Seine.
Châteauneuf-en-Auxois, een schitterend hooggelegen dorpje met sfeervolle oude huizen gegroepeerd rond een imposante middeleeuwse burcht.
De Morvan, een beschermd gebied dat als “regionaal natuurpark” beheerd wordt.
Bij Arnay-sous-Vitteaux (500 m.) is het Parc de l´Auxois te vinden; een dierentuin, pretpark en zwembad in één.
Vezelay, een schilderachtig stadje vooral bekend als bedevaartsoord (op de route naar Santiago de Compostela) met de abdijkerk Basilique Ste. Madeleine (werelderfgoedlijst UNESCO).

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

"Le Dépôt de Pain" is een uitstekende plek om te genieten van de rust en natuur om je heen en tevens een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en het bezoeken van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.
Prijzen zijn inclusief gas, water, elektriciteit, hout, bedlinnen (dekbedden en kussens zijn aanwezig), handdoeken en keukendoeken.
Eindschoonmaak (verplicht): € 50 .

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Maximaal aantal gasten: 2.
Alle prijzen inclusief toeristenbelasting, gas/elektriciteit, hout, water, handdoeken en bedlinnen (dekbed/kussens aanwezig).

Aankomst na 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.
Er is geen vaste aankomst- en vertrekdag.
Geen huisdieren.
De gîte is ook beschikbaar voor een willekeurig aantal dagen (minimaal 5 nachten).
Als het huis in de gewenste periode niet meer beschikbaar mocht zijn, kan er eventueel contact met ons opgenomen worden voor een prima alternatief in dezelfde omgeving.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 425

Prijs per week vanaf

€ 425

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie