Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Renee van Dam

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Temidden van de glooiende weilanden ligt het domein Les Guignés, groot 20 hectare en waar wij in 2004 met onze 11 paarden vanuit Texel Nederland, kwamen wonen en Mansolein Haras, paardenfokkerij, begonnen.
De gîte is gevestigd in de ongeveer 300 jaar oude bistro/boerderij. Hiervoor werden vroeger de koetsen uitgespannen en paarden verwisseld (de stenen drinkbak bij de waterput ligt er nog) en konden de reizigers eten en drinken.
In het bakkershuisje tegenover de gîte werd in de grote oven het brood gebakken.

Nu is het een riant en ruim huis voor 4/6 personen, van alle gemakken voorzien en plezierig warm ingericht. Geen Ikea of rommelmarkt inrichting.
Op de benedenverdieping bevindt zich de woon-eetkeuken met daarachter de zitkamer. Voorts is er een doucheruimte met wastafel en toilet.
Via de hal komt u op de eerste verdieping met de tweede badkamer met toilet en twee ruime slaapkamers, waarvan één met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed en een eenpersoonsbed. Verwarming in de winter via olie c.v.

Buiten is een zee van ruimte en zijn er overal plekjes om lekker in de zon of schaduw te genieten van de rust. Bloemperken, veel groen, kleur en een groot speelveld.
Of u nu komt voor de honderden jaren oude cultuur, de eindeloze natuur, de aangename stadjes met gezellige markten en alle dagen vers stokbrood, of het plezier van kijken naar de mooie paarden en veulens in de omringende weilanden: u bent van harte welkom!

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Gite Mansolein'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze boerderij staat midden in een kleine vallei omringt door bossen en zonder buren. U kunt hier eindeloos zwerven zonder mensen of verkeer tegen te komen, waardoor u een uniek gevoel van rust en vrijheid zult ervaren, alsof u even los bent van het dagelijkse drukke bestaan.
Hier ervaart u weer het ritme van de natuur.

Natuur- en vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een slangenarend heeft in de bosrand zijn permanente verblijfplaats en vanaf het voorjaar zie je boven de boerderij verschillende paren rode wouwen cirkelen. Reeen en herten, zwijnen en vossen, dassen en vele soorten zang- en roofvogels. Ook de lynx komt hier voor en is meerdere malen gespot.
In de omgeving liggen vele meren, het gebied wordt ook wel “de 1000 meren” genoemd of het Blauwe Hart van Frankrijk.

In de omgeving van dit heuvellandschap zijn schitterende stadjes en dorpen te vinden. Vaak met een geschiedenis die teruggaat tot voor de Romeinen. Het waren de Romeinen die de genezende krachten van het water ontdekten en op meerdere plaatsen in de Vogezen hun Thermen (les Bains) bouwden die tot op de dag van vandaag nog in gebruik zijn.
Bijvoorbeeld Plombières les Bains, deels gebouwd tegen de rotsen en tot in de jaren 30 van de vorige eeuw geliefde zomerverblijfplaats van rijke Parijzenaren, waarvan de vele imposante huizen nog getuigen. Of Luxeuil les Bains, een stadje war de Goten handel dreven en de Kelten hun sporen hebben nagelaten. Hier is Atilla de Hun geweest met zijn troepen; in 451 heeft hij het grondig verbouwd. Hier is Karel de Grote geweest om orde op zaken te stellen en zijn de opgravingen te bewonderen van het eerste Christelijke klooster in Europa, gesticht door Columbanus in 590. Elf kilometer verderop, hemelsbreed, is een kleine kapel op de plek waar Columbanus mediteerde. Hier weven de natuurkrachten een schitterend verhaal, een verhaal van rust en vrede.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op de boerderij

Recensies

Gite Mansolein heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.11111111111111 sterren
  • 9 sterren

    Een prachtige plek om tot rust te komen. In het midden van weilanden en tussen de paarden. Een goed ingerichte, koele (zeer welkom met temperaturen rond de 30 Celsius!) en voorzien van alle gemakken, gite!. Zeer vriendelijke en behulpzame eigenares en familie die ons goed geholpen hebben met ons autoprobleem! Zeker een aanrader wanneer je van rust en eenvoud houdt. Een mooie omgeving met veel mooie dorpjes, (zwem) meertjes en vriendelijke Franse mensen. Wij missen het nu al....

  • 8 sterren

    We hebben genoten van de gastvrijheid de omgeving en de rust. We voelsen ons welkom en hebben tips gekregen om de omgeving te verkennen. De omgeving biedt gelegenheid voor fietsen wandelen en golfen en vliegvissen. Wie van rust en natuur houdt kan hier volop genieten.

  • 10 sterren

    We hebben twee fantastische weken gehad in september. We genoten van de stilte 's nachts en de rust van landelijk Frankrijk. Tegelijkertijd gebeurt er van alles op het erf: het is geweldig om te zien hoe deze hardwerkende familie liefdevol omgaat met de paarden. We komen zeker nog een keer terug!

Culinair en wijn

Dat de Fransen van lekker eten en drinken houden is bekend. U kunt dan ook in ieder stadje vele eetgelegenheden vinden, waarbij de lokale produkten genoten kunnen worden. Deze regio is de Kersenstreek van Frankrijk. De wereldwijd bekende Kirsch uit Fougerolles (de distilleerderij is te bezoeken) , maar ook bijv. de Comté kaas komt hier vandaan. Op de vele zomermarkten zijn er altijd de kleine stalletjes van particulieren, met eigen produkten als geitenkaas, honing en bijenwas, confitures, wijn enz. Een waarlijk smaakfestijn!

Wat is er te doen

De bos-en heuvelrijke omgeving leent zich goed voor allerlei activiteiten zoals wandelen,
fietsen, kanoën en vissen, zwemmen, paardrijden, tennissen, rotsklimmen en paragliding alsmede skien en langlaufen.
Op ong. 15 km afstand ligt o.a. de bekende golfbaan van Luxeuil les Bains
Behalve deze activiteiten kunt u, de mooie oude stadjes bekijken of genieten van de rust en de omringende natuur of kunt u zich heerlijk ontspannen en laten verwennen in één van de Thermen; badhuizen met geneeskrachtig water uit de tijd van de Romeinen. Of slenteren over één van de vele weekmarkten en "vide greniers" (rommelmarktjes).
Er zijn veel wandelren fietsroutes , zowel op vlakkere grond als de avontuurlijke rondwandelingen in de hogere berggebieden van de Haute Voges.
Bij veel watervallen zijn picknick plaatsen waar het heerlijk uitrusten is.. Ook zijn er mooie toeristische autoroutes bijv. langs de "1000 meren"
In de winterperiode is er mogelijkheid tot skieen, langlaufen etc. in de omgeving of wandelen in de eindeloze bossen

  • Aan de golfbaan
  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Buiten hoogseizoen verhuur periode in overleg mogelijk.
incl. electra tpt 9 kwh per 24 u.
van oktober t/m april brandstoftoeslag olie c.v. (indien gebruikt)

Prijs is inclusief

Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 55,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 500

Prijs per week vanaf

€ 500