Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jacco en Erna Klapwijk

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Over La Cabane Bleue, een heerlijk super orgineel verblijf, met veel plezier en aandacht gemaakt en ingericht en vooral geschikt voor mensen die houden van natuur, rust en het mooie Franse platteland.
Gelegen in midden Frankrijk dus ook een prima plek om enkele dagen te verblijven op heen of terugreis naar het zuiden,

La Cabane, een knus en gezellig verblijf met een heerlijk vrij terras, met vanuit de keuken directe toegang
tot de tuin, in de tuin overal verschillende zitjes, lekker ontbijten in het ochtend zonnetje of lekker luieren op de gemakkelijke stoelen
of ligbed met uitzicht over het veld, dat is toch wel echt vakantie.

De dichtstbijzijnde grotere plaats is Chatillon en Bazois ( 8 km ) daar kan men terecht voor de meeste noodzakelijke dingen (bakker, goede slager, kapper, apotheek, donderdagochtend markt, office de tourisme, Nederlandse huisarts, pinautomaat enz.) ook is er een kleine supermarkt die 7 dagen per week open is van 9 tot 21 uur, dan nog iets dichterbij (7 min met de auto) daar een grote B1 supermarkt welke ook op zondagochtend geopend is.
(wij wonen zelf vlakbij, in geval van vragen of hulp kunt u altijd bij ons terecht)

De slaapkamer van de Cabane is er eentje zoals men die niet vaak ziet, deze bevindt zich in de inpandige caravan, knus, origineel en voorzien van een heerlijk lekker groot tweepersoonsbed met dik matras (180 x 200) kledingkastje en kledingrek voor het opbergen van uw spullen, het bed is al voor u opgemaakt bij aankomst
Ook is er een verwarming aanwezig voor evt. koude nachten, en een ventilator om te gebruiken tijdens warme dagen.

Het leefgedeelte is voorzien van een gezellige zithoek met comfortable bank en lekkere rotan stoel, een eethoek en ook hier de nodige opbergruimte.
Er zijn 2 enorme grote ramen met dubbelglas voor een prachtig uitzicht over het veld, ook hier staat een grote ventilator, deze heeft ook een nevelfuctie voor een fijne frisse afkoeling op warme dagen,
Er is een TV aanwezig (Nederlandse zenders) en DVD speler met een stapel DVD’s ook is er WIFI aanwezig.
Een kleine kachel zorgt voor gezellige warmte tijdens koudere dagen en frisse avonden,

Er is een open keukengedeelte, met ook daar weer prachtig vrij uitzicht.
De keuken is voorzien van een gaskookplaat, koelkast met vriesvak, magnetron, klein los oventje, koffiezetapparaat en senseo, waterkoker enz.
Direct naast de keuken is de ruime badkamer met inloopdouche en wasmachine met daarnaast een apart toilet,

Buiten kunt u genieten van het mooie vrije uitzicht ,met rond het verblijf meerdere heerlijke privé zitjes, zowel in de zon als in de schaduw, met verstelbare tuinstoelen,
ligbed , kortom mogelijkheden genoeg om lekker te relaxen , er staan overal stoelen klaar, dus het is niet nodig om met stoelen te gaan slepen, ook een heerlijk overdekt terras met gezellige verlichting waar je ook tijdens een regenbui fijn kunt blijven zitten, en dan s'avonds de zonsondergang bekijken en natuurlijk de prachtige sterrenhemel.

Naast ons verblijf La Cabane Bleue hebben we nog 4 vakantieverblijven, leuk om met meerdere stellen, vrienden of familie te reserveren, samen op vakantie, maar ook ieder zijn absolute eigen privé, de andere verblijven zijn ook te bekijken op gites.com

L'Ancienne Etable 2 / 3 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/l-ancienne-etable-9116

La Maison d'Alice 5 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-maison-d-alice-21367

La Bichette 3 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-bichette-21221

La Chouette 5 / 6 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-chouette-15444

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis

Beschikbaarheid van 'La Cabane Bleue'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Cabane Bleue bevindt zich in het plaatsje Biches, gelegen in het departement de Nievre, ca 750 km vanuit midden Nederland. Het departement ligt in het zuidwesten van de Bourgogne.
In de Nievre bevindt zich het kanaal du Nivernais met zijn 110 historische sluizen, wat de mogelijkheid geeft voor recreatievaart. Langs het kanaal loopt ook een fiets-jaagpad van ongeveer 175 km door een oase van groen en rust. Het landschap wordt verder gekenmerkt door glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en mooie meren, met niet te vergeten het mooie Natuurpark de Morvan, een bergachtig gebied, waar je nog echt een ongerept landschap kunt vinden.

Op loopafstand ( 350 m ) loopt het kanaal de Nivernais waarlangs men heerlijke wandel of fietstochten kunt maken, echt een mooi stukje natuur.
Naast het kanaal bevindt zich de rivier d'Aron , in de zomermaanden wordt een gedeelte van de rivier door een houten "dam" afgesloten zodat er een natuurlijk zwemmeertje ontstaat, een heerlijke afkoeling tijdens warme dagen ( zie het volgende filmpje, dit is een reportage gemaakt bij site de Fleury voor de franse televisie)
http://france3-regions.francetvinfo.fr/bourgogne/2014/08/11/biches-nievre-le-barrage-aiguilles-de-fleury-530818.html

Ook een ideale omgeving voor visliefhebbers, nabijgelegen is een nieuw vis-parcours aangelegd van bijna 5 km lang , een prachtige plek aan het kanaal met op verschillende plaatsen picknick bankjes en de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken langs het kanaal en de rivier.
Het natuurpark de Morvan begint hier zo'n 15 km vandaan, gezellige dorpjes , mooie bossen en natuurlijk de grote meren Lac de Panneçière en Lac de Setton, zeker een bezoekje waard.
Ook de Haut- Folin en Mont Beuvray zijn een aanrader , in de winter ligt er met een beetje geluk een lekker pak sneeuw, echt prachtig om te zien, je kunt er dan heerlijk wandelen, langlaufen en sleeën,

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Aan zwemwater

Recensies

La Cabane Bleue heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.538461538461538 sterren
  • 9 sterren

    Wat een heerlijke plek is la Cabane Blue. Verschillende zitjes in de tuin. Een heerlijke douche. Een huisje dat van alle gemakken voorzien is, inclusief een heerlijk groot bed dat op een unieke manier geplaatst is. 's Avonds de prachtige zonsondergang die je ziet achter het weiland waar de koeien staan. 's Morgens vroeg hadden we het geluk om reeën in het weiland te zien.
    In de buurt is genoeg te zien en te doen. Zeker als je van vissen houdt.
    Kortom een heerlijke plek om.tot rust te komen en te genieten!

  • 10 sterren

    Marion en André uit Culemborg, bezocht in juli 2023

    Het was een heerlijke kennismaking met Bourgondië in het algemeen en de Nièvre in het bijzonder. Het gezellige huisje is meer dan compleet ingericht. Rondom overal zitjes, zodat je kunt genieten van de rust en het idyllische uitzicht; je neemt vanzelf het trage bewegingstempo over van de koeien waar je op uitkijkt. En wil je wat actiever worden dan kunnen we wandelen in het nationale park van de Morvan aanbevelen en fietsen langs het Canal du Nivernais. Fietsen staan ter beschikking!

  • 10 sterren

    Een super leuk en knus huisje, waar je je meteen thuis voelt en kunt genieten van de prachtige omgeving! Alles (en meer) wat je nodig hebt is in het huisje te vinden. Heel fijn dat de hond ook welkom is. Bedankt Jacco en Erna!

Culinair en wijn

In het dorpje Anlezy is een goed restaurant waar je heerlijk kunt eten ( 15 min met de auto )
Daarnaast is er ook een goed , wat beter/duurder restaurant in Alluy ( 4 min met de auto )
In Moulins-Engilberts zijn meerdere restaurants ( 15 min met de auto )
Ook in de omringende dorpen/ steden zijn overal restaurants en leuke eetadresjes te vinden, daarvan ligt er in het huisje een hele uitgebreide lijst., in de informatie map vindt men ook adressen van wijnproeverijen en wijncaves.

Op 7 km afstand is een grote B1 supermarkt , deze is ook op zondagochtend geopend,

Wat is er te doen

* Wandelingen direct vanaf het vakantieverblijf

* Fietsen langs het nabij gelegen kanaal de Nivernais ( 350 m) gratis fietsen beschikbaar

* vissen in het kanaal de daarnaast gelegen rivier of in één van de meren in de omgeving
( Een viskaart is hier verplicht, kaart is te koop bij eetcafé La Petit Seant in Chatillon-en-Bazois of al voor aankomst online : https://www.federationdepeche58.fr/

* zwemmen in het unieke "zwemmeertje" bij site de Fleury ( zie het volgende filmpje, dit is een reportage gemaakt bij site de Fleury voor de franse televisie.)
http://france3-regions.francetvinfo.fr/bourgogne/2014/08/11/biches-nievre-le-barrage-aiguilles-de-fleury-530818.html

* Leuke grote kringloop zaken/ brocante winkels in Tamnay en Bazois en Cercy la tour, heerlijk om lekker rond te snuffelen

- winterwandeling maken bij de Haute-Folin en Mont Beuvray , waar met een beetje geluk in de winter een mooi pak sneeuw ligt, onderstaand een Frans filmpje welke daar gemaakt is in 2021
https://www.youtube.com/watch?v=6m-ydAnu4YY&fbclid=IwAR2WogO6M1axBNEdhB5sZ-CKOp7qANJGRyn2Y5svAZInTtTOlpJbpy7-qN0

* Bezoeken van mooie franse stadjes ( Autun, Decize,Moulins sur Allier, Nevers en het prachtige Vezeléy )

* Het casino in Saint Honoré les Bains voor een bijzonder gezellige avond, ook heel goed restaurant

* Een dagje kuren en relaxen kan in de thermale baden van Saint Honoré les Bains, prachtig gebouw en mooi park

*Het mijnmuseum in La Machine

* In het seizoen bijna ieder weekend wel ergens een brocante of rommelmarkt te bezoeken.

* Zeer gezellige maandmarkten in Moulins Engilbert en Corbigny

* Paardrijden bij de manege in Alluy

* Kano of boottochten maken

Kijk ook eens op :
www.bazois-tourisme.com
Daar kunt u ook bekijken wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Mocht u zelf ook op zoek zijn naar een huis in deze mooie omgeving, onze zoon Timo is zelfstandig makelaar hier in de Nievre,
onder de naam : T ' Immo Nivernais kunt u al zijn beschikbare huizen vinden

Bij het huis zijn fietsen aanwezig, dit zijn gewone fietsen met versnellingen, voor het huren van elektrische fietsen zie hieronder :
https://www.cyclodechaine.com/

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Het is in sommige periode ook mogelijk om het huis voor enkele dagen te huren ( min 3 nachten en zo goed als aansluitend ) buiten het seizoen kunnen we daar flexibeler in zijn, u kunt ons altijd vragen naar de mogelijkheden via onze eigen mail : [email protected]
We hanteren geen vaste aankomstdag, dus wilt u liever niet op zwarte zaterdag reizen, geen probleem, u kunt bij ons zelf uw aankomstdag kiezen

-Beddengoed en al het keukenlinnen zijn inbegrepen in de prijs, badhanddoeken om te douches graag zelf meenemen

- Indien gewenst en op aanvraag er zijn allerlei dingen voor kinderen aanwezig , u kunt daar gratis gebruik van maken,
Campingbedje met echt matras en beddengoed / kinderstoel / box / babybadje /aankleedkussen / maclaren buggy /
flessenwarmer / kinderpotje

- toeristenbelasting : € 1,00 per persoon / per dag boven de 18

-Voor de eindschoonmaak wordt een bedrag gerekend van € 40 , dit zijn geen verplichte kosten , als men het huisje zelf bij vertrek weer netjes en schoon achterlaat voor de volgende gasten wordt er niets in rekening gebracht.

- mochten onze eigen fietsen niet meer beschikbaar zijn, in Chatillon-en-Bazois is het ook mogelijk om fietsen te huren, hier vind u het fietsverhuur bedrijfje Velotouri van Engelse eigenaars,
. Op de site is er meerdere informatie beschikbaar ( velotouri.com)

- Het elektra verbruik is bij de prijs inbegrepen tot 10 kWh per dag, dit is ruim voldoende voor het gebruik van alle elektrische apparaten, de evt extra
bijbetaling is om in de koudere periodes de kosten van de elektra verwarming eerlijk naar verbruik te kunnen berekenen.( € 0,25 per kWh )

Prijs is inclusief

Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 40,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 350

Prijs per week vanaf

€ 350