Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Christine

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het ruime vakantiehuis voor 2-4 personen bevindt zich in een van de bijgebouwen op het erf en werd sfeervol ingericht. Beneden is een woonkamer met aangrenzende keuken met twee comfortabele zitbanken en een houtkachel. De keuken is voorzien van een 5-pits gasfornuis met elektrische oven, een vaatwasser en veel keukengerei. Een ruime eettafel nodigt uit tot lang tafelen. De badkamer heeft een een douche, een toilet en een grote wastafel.
De bovenverdieping bestaat uit een bureelhoek, een ruime slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een grote slaapkamer van 50m2 met een tweepersoons bed.
De gite heeft een eigen tuin en terras op het zuiden met veel privacy en uitzicht op weien De tuin is voorzien van een loungeset en een tuintafel en stoelen.
In de gite is draadloos internet aanwezig.

Champ de la Fontaine is een actief kleinschalig veeteeltbedrijf waar op biologische wijze een kleine kudde melkschapen worden gehouden. In de lente en zomer wordt er dagelijks schapenkaas gemaakt. Deze oude boerderij uit 1880 is gelegen in het hart van regionaal natuurpark de Morvan tussen uitgestrekt bosgebied, weiden en een Natura 2000 natuurreservaat. Wij richten ons vooral op de actieve, sportieve toerist die houdt van wandelen, fietsen en watersporten. Natuurliefhebbers in het algemeen en vogelspotters in het bijzonder, vinden bij ons hun gading.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Vaatwasser
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Champ de la Fontaine'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Op 4 kilometer van het vakantiehuis ligt Brassy met een kleine supermarkt, een verse bakker, enkele restaurants en een wekelijkse markt. In Montsauche (op 7 km) bevindt zich een bank, een huisarts, apotheek en een benzinestation.

De Morvan was het gebied van de Kelten. Overal in de omgeving zijn nog overblijfselen van hun cultuur en van de Romeinen te bezoeken zoals les Fontaines Salées, (ca 30 km). Hier waren de heilige bronnen van de Kelten, zoutwaterbronnen waar het water nog steeds naar boven borrelt.

De beroemde basiliek van Vezelay, het kasteel van Bazoches, het pittoreske Avalon en Chateau Chinon met zijn leuke musea, liggen op minder dan 35 km van het vakantiehuis.
Op ongeveer 5 kilometer van Champ de la Fontaine ligt Lac de Chaumecon, een groot stuwmeer tussen de bomen bij Brassy. Iets verderop liggen Lac de Settons (10 km) en Lac de Panneciere. Deze meren zijn wat meer bekend en dus drukker, maar zeker een bezoek waard.

De Morvan heeft een belangrijke rol gespeeld in het Franse verzet tijdens de 2de Wereldoorlog. Zowel in Dun-les-Places (10 km) als in Saint-Brisson (15 km) zijn musea die herinneren aan deze periode.

Dankzij het heuvelachtige landschap met bossen, meren en rivieren en visvijvers is de Morvan een gebied waar alle sportievelingen actief kunnen zijn. De beroemde bedevaartsroute GR13 loopt ook door de Morvan.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op de boerderij

Culinair en wijn

In Saulieu is het driesterren restaurant van Bernard Loiseau, twee sterren heeft Auberge de L’atre bij Quarré les Tombes.

In de grotere omgeving worden bekende wijnen als Meursault, Chablis, Pommard, Beaune, Nuits St. Georges en Pouilly-Fuissé geproduceerd. Gedurende het hele jaar zijn er festivals waar de Bourgogne de wijngaarden centraal stelt en waar men de oogst kan proeven. Proef enkele van ’s werelds beste wijnen op de ‘Routes des Grands Vins’ of ’Route du Grand Cru’ de Bourgogne’. Iets ten Oosten van de Morvan ligt de fameuze Côte d'Or en Côte de Nuit en daar kun je de heerlijkste wijn proeven. Hou je meer van witte wijn die kun je ten Westen van de Morvan bijvoorbeeld in Sancerre vinden.

Hou je van kaas, probeer dan eens de kaas van Epoisses en Chaource. Andere producten uit de Morvan zijn jam en honing.

Wat is er te doen

Sporten, cultuur of historische sites bezoeken………vanuit het vakantiehuis zijn er talrijke alternatieven. Maar ook in de tuin eindelijk de boeken lezen die al een ganse tijd klaarliggen of in de goed voorziene keuken nieuwe recepten uitproberen,….dragen bij tot een heerlijk vakantiegevoel.

Sport.
Voor elk niveau van wandelaar zijn in de onmiddellijke omgeving uitdagende wandelroutes: door het heuvelachtige landschap met bossen, meren, rivieren, schilderachtige dorpjes. Vanuit de gite vertrekken verschillende wandelpaden.
Met twee grote meren in de buurt (Lac de Setton, Lac de Chaumecon), talrijke rivieren en meerdere visvijvers, is de streek een paradijs voor waterliefhebbers. Wie houdt van vissen, raften, kayakken, trapfietsen, zeilen of zwemmen…komt hier helemaal aan zijn trekken.
Met meerdere VTT parcours die langst de gite passeren kunnen ook mountainbikers hier hun hart ophalen.
Tot slot zijn er ook faciliteiten voor quadrijders en rotsklimmers.

Cultuur en geschiedenis
De Morvan is van oudsher een Keltisch gebied totdat de Romeinen het uiteindelijk veroverden. Overal in de omgeving zijn nog overblijfselen van de Kelten te vinden zoals de heilige zoutwaterbronnen in de buurt van Vezelay, een archeologische vindplaats en een museum over de Kelten en de oude stad Bibracte.

Een bezoek aan Autun herinnert aan de Romeinse overheersing. De basiliek van Vezelay, het kasteel van Vauban, …het zijn maar enkele voorbeelden van cultureel erfgoed in de buurt.

In het zomerseizoen zijn er in de dorpen wekelijkse markten, brocante markten, kleinschalige kunsttentoonstellingen en festivals. In de gite vindt u de nodige informatie en een up-to-date agenda.

De Morvan kende tijdens WO2 meerdere actieve verzetshaarden; lokale musea oa in Dun-les-Places en Saint-Brisson belichten deze periode.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Roken is niet toegelaten, huisdieren kunnen niet meekomen.
Omdat de gite gelegen is op een werkende boerderij, is deze alleen geschikt voor kinderen ouder dan 10 jaar.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijs is inclusief, gas,water,elektriciteit, handdoeken, beddengoed, keukenlinnen en hout. Toeristenbelasting wordt afzonderlijk berekend in functie van het aantal gasten ouder dan 18.
De prijs is exl 50,- euro schoonmaakkosten per verblijf
Er mag in de gite niet gerookt worden. Huisdieren niet toegestaan

Aankomst tussen 16.00-22.00; vertrek voor 10:00. Mits voorafgaandelijk afstemming zijn uitzonderingen mogelijk.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Champ de la Fontaine heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • FLORANGE Sylvie uit oise

    10 sterren

    Très jolie région : campagne vallonnée, boisée, des lacs à proximité..... Le calme ... Bref, un petit coin idéal pour se ressourcer. Le gite est spacieux et très bien équipé. Les propriétaires sont particulièrement accueillants, charmants et sociables . Trois chiens adorables et bien élévés . Franchement que du bonheur, nous recommandons !!

Prijs per week vanaf

€ 770

Prijs per week vanaf

€ 770

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie