Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jacqueline en Gerben

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Algemeen:
Vakantiehuis Maison Machecourt is een 19e eeuws huis met veel lichtinval is met liefde voor detail gerenoveerd en voorzien van hedendaags comfort, maar waar de sfeer van weleer nog voelbaar is door het behoud van veel originele authentieke elementen. Het is een licht, ruim 2 persoons huis (45 m2) zonder inkijk en met besloten privé tuin met panoramisch uitzicht, een eigen parkeerplek en afsluitbare stalling voor fietsen.
Het huis is gelijkvloers en bestaat uit een woonkamer met houtkachel en open keuken, een slaapkamer en badkamer. Er is Wifi verbinding voor draadloos internet.
“Elke dag op pad en dan bij thuiskomst concluderen dat deze plek toch echt het allermooist is.” (Marijke)
"Besloten tuin met betoverend uitzicht!” (Hans en Els)
Je kunt de hele dag optimaal genieten van de zon of de schaduw opzoeken onder de grote lindeboom.
Wat is er heerlijker dan 's morgens te ontbijten op de balustrade of in de tuin en te genieten van de opkomende zon in dit prachtige heuvellandschap. Of 's avonds kijken naar de fonkelende lichtjes van de kleine dorpjes in de verte en de heldere sterrenhemel.
De besloten tuin is voorzien van een tuintafel met 2 stoelen, 2 ligstoelen en een barbecue. Aan de keuken is nog een balkon met zitje en rozenstruik.
In de afsluitbare kelderruimte kunnen fietsen worden gezet. Er is een stopcontact voor het opladen van elektrische fietsen (deze kunnen ook bij ons worden gehuurd). Daar staat ook de barbecue.

Interieur:
De woonkamer (25m2) met veel grote ramen heeft veel lichtinval. De houtkachel zorgt voor heerlijk gezellige warmte.
De slaapkamer (10 m2) ligt op het zuid-oosten aan de tuinzijde. De ruime badkamer (9m2) is voorzien van een inloopdouche, wastafel, wc en wasmachine/droogrek en een dressoir. Elke ruimte wordt elektrische verwarmd.
“Prachtige authentieke gite en toch ontbreekt het je aan niets.” (Frans en Marijke)
Er staan 2 ruime fauteuils, een eettafel, servieskast en beeldscherm met ingebouwde dvd-speler. Hier vind je ook toeristische informatie en diverse wandel-, fiets- en autoroutes als ook kaarten van de omgeving.
De open keuken is goed uitgerust met een gasfornuis, koelkast (met diepvriesvak), oven, magnetron, mixer, pannen, koffiezetapparaat en toaster.
Vanuit het grote, fris opgemaakte 2-persoons boxspringbed (200x180) word je 's morgens gewekt door de opkomende zon. Er staan 2 nachtkastjes en er is opbergruimte voor kleding. Buitenluiken houden tijdens de warme dagen de invallende zon tegen.
Er liggen handdoeken en een haardroger voor je klaar.
Wij bieden een rookvrij huis.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Internet
  • Fietsen bij huis

Beschikbaarheid van 'Maison Machecourt'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Maison Machecourt is aantrekkelijk als je van wandelen en fietsen houdt door het authentieke landschap van de dunbevolkte Nièvre in het zuidwesten van de Bourgogne nabij het bergachtige natuurgebied de Morvan en de rivier de Loire; verstilde middeleeuwse dorpjes, bossen, groene heuvels en velden vol zonnebloemen of graan afgescheiden door heggetjes en de vele vergezichten.
De ligging van het vakantiehuis is uniek omdat het bovenop een rotsplateau ligt naast één van de oudste kasteeltjes van de Nièvre met een panorama uitzicht tot aan het natuurgebied de Morvan. Het uitzicht is eigenlijk niet met foto’s te vangen, maar moet je met eigen ogen aanschouwen. Hier heb je oog hebben voor het kleine; de zwaluw die opvliegt, een hommel op de lavendel, het blaffen van een hert en al die eindeloze luchten met een afwisseling van zon en wolken.Het ligt vrijstaand, geheel privé, bovenop een rotsplateau met adembenemend uitzicht over het brede dal van de rivier de Beuvron tot aan de heuvels van het natuurgebied van de Morvan.
Het is het laatste huis (richting Neuilly) aan de rand van het rustige dorpje Champallement.
Wij wonen zelf naast het vakantiehuis in Villa Champallement waar we een kleinschalige Chambres d'hotes hebben met 3 gastenkamers.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Machecourt heeft de afgelopen 4 jaar 18 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.38888888888889 sterren
  • 10 sterren

    Wij hebben 2 hele mooie weken beleefd in dit prachtig gelegen charmant huisje, de gites heeft alles wat je nodig hebt, en is met smaak en oog voor detail ingericht. We werden ook hartelijk ontvangen door Jacqueline en Gerben. De tuin, het prachtig uitzicht op de Morvan en omgeving, de stilte en het klimaat daar hebben we enorm van genoten. veel wandeltochten en fietstochten gemaakt en ook vele dorpjes en stadjes bezocht.
    Zeker een aanrader om tot rust te komen

  • 9 sterren

    Heerlijke dagen in deze gite.
    Fantastisch uitzicht, mooie foto's gemaakt.
    Heerlijke fietstochten in de heuvels, dankzij een fantastische fiets die ik kon huren.
    Mooie omgeving, en heerlijk huis waar het aan niks ontbrak.
    Dankjewel Jacqueline en Gerben voor jullie gastvrijheid.
    Een fantastische plek!!
    Groetjes Jan en Dea Eckhardt.

  • 9 sterren

    Wij hebben een heerlijke week gehad in deze charmante gite met prachtig uitzicht. Ontvangst en contact met de eigenaars was heel prettig en privacy werd gerespecteerd. De eenvoudige klassieke sfeer in het huis geven al snel een thuisgevoel! Fietsen, wandelen, lezen en tot rust komen, kun je hier fantastisch! Echt een aanrader!

    Reactie van Jacqueline en Gerben

    Dank voor deze prachtige aanbeveling!

Culinair en wijn

Restaurants:
Als je geen zin hebt om zelf te koken kun je, als we plek hebben aan de eettafel, ’s avonds een keer met ons mee eten in de Chambres d’hôtes.
“De laatste avond zijn we ook heel lekker gaan eten in de B&B.” (Ann en Peter)
Voor een lunch wandel je vanuit huis een kilometer door het bos naar beneden, naar het kleine typische Franse restaurant ‘Chez Martine’ in het dorpje Neuilly, waar Martine haar eenvoudige maaltijden serveert en waar je ook brood voor het ontbijt kunt reserveren.
Restaurants vind je aan het meer in Baye, in de diverse stadjes in de omgeving zoals Clamecy en Corbigny. Een uitstekend restaurant is Auberge du Centre in het dorpje Monceau le Comte waar je tot 7 gangen kunt krijgen.
In Marigny-sur-Yonne vind je een schattig P'tit resto aan het kanaal met vegetarisch menu.
In de gîte vind je nog meer tips voor restaurants in de omgeving. We kunnen uiteraard voor jou een reservering maken.
Wijn:
De wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de bekende, nabij gelegen wijnstreken van Sancerre, Pouilly en Chablis. Maar ook de kleinere wijnvelden van Vézelay en Tannay zijn interessant.
Bakker en Supermarkten:
De dichtstbijzijnde kruidenier is in Brinon-sur-Beuvron (6km).
De grotere supermarketen liggen op 15 km.
Drie keer per week komt de bakker in het dorp met vers brood.

Wat is er te doen

Het landschap rondom is authentiek, lieflijk en verstild met veel vergezichten. Het is een heuvelachtig gebied waar je terug gaat in de tijd, haast geen rol speelt en je de stilte nog kunt horen. Het biedt een afwisseling van bos, weide met grazend vee, zonnebloemvelden en graan, doorkruist met smalle weggetjes, verstilde gehuchten en beekjes. Er zijn daarnaast uiteraard vele kastelen te bezichtigen met hun tuinen en vele middeleeuwse stadjes en dorpjes. En in het seizoen vind je elk weekend wel een brocante in een van de dorpjes. In Champallement is de brocante altijd de 1e zondag van juli.
Er is weinig verkeer. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn eindeloos veel wandelingen en fietstochten te maken in de directe omgeving. We hebben dan ook diverse wandel- & fietsroutes en kaarten voor je klaarliggen. " Je kunt hier de hele dag fietsen en maar 5 auto's tegenkomen" (Lorraine)
Maison Machecourt ligt aan 2 uitgezette wandelroutes maar je kunt vanuit huis ook diverse kortere (een klein uur) of langere wandelingen (hele dag) maken.
En mocht je willen zwemmen of varen. Op een kwartier rijden ligt een zwemmeer met de toepasselijke naam étang du Merle, het merelmeer, en vind je het Canal du Nivernais en de meren van Baye en Vaux waar je een boot kunt huren.
Bij ons vind je een map met allerlei toeristische informatie op maximaal 60 km rijden.

10 tips van onze gasten uit 2022
We hebben een selectie gemaakt door aan onze gasten te vragen wat zij aan zouden raden aan nieuwe gasten.
1. Wandelroute “Circuit du site de Compierre”. Iets buiten Champallement vind je de Gallo-Romeinse overblijfselen van Compierre. Deze wandelroute leid je daar naartoe.
“Bijzonder dat je deze eeuwenoude opgraving zo dichtbij vindt.” (Job en Siets)
2. Fietsdagtocht langs het kanaal van Nivernais Je fietst door waterrijk gebied langs dit mooie kanaal met 16 gekleurde sluizen op korte afstand van elkaar.
“We hebben genoten van het zeer afwisselende landschap. Heerlijke fietstocht die we graag aanbevelen.” (Toon)
3. Een dagje zwemmen en/of wandelen bij het rustige Lac de Pannecière in het Parc Natural Régional du Morvan. Er mogen geen motorvaartuigen komen en je vind er diverse schiereilandjes waar je in alle rust kunt zwemmen en picknicken op een ‘verlaten’ strandje. Vanuit het plaatsje Chaumard kun je diverse mooie wandelingen maken..
“It was a beautiful secret spot.”(Andreas)
4. Een dagtocht naar de beroemde pelgrimsstad Vézelay gecombineerd met een bezoek aan Château de Bazoches . Vézelay ligt op groene een heuvel aan de rand van de Morvan op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Het hoogtepunt, letterlijk, van de stad is de basiliek Sainte-Madeleine. Het kasteel van Bazoches werd in 1180 gebouwd werd door Jean de Bazoches. Tijdens de regering van Lodewijk XIV was het de woning van Vauban, een van de bekendste bouwmeesters van Frankrijk van die tijd. Je kunt het kasteel gedeeltelijk bezichtigen.
“Een dag vol hoogtepunten; mooi stadje met prachtige kathedraal, leuke toeristische winkeltjes, lekker gegeten en een erg mooi kasteel. Aanrader!” (Ellen)
5. Fietsen naar het schilderachtige dorpje Arthel..
“Wat is het hier toch mooi! Drie uur gefietst en slechts 3 auto’s tegen gekomen!” (Paul en Lorraine)
6. Het boekenstadje La Charité-sur-Loire ligt aan de rechteroever van de Loire en wordt verbonden met de stad Chapelle-Montlinard aan de linkeroever door een Middeleeuwse brug.
“Heerlijk rondgeneusd in de boekenwinkeltjes!” (Paul)
7. Wandelroute : La Vallée de Beuvron via de gehuchten “Olcy en Thory”.La Vallée de Beuvron is een breed uitgestrekt dal met prachtige vergezichten en uitzicht op de Morvan.
“Voor het eerst een vos gezien!” (Maloe)
8. Langs de Loire ligt het beroemde wijnplaatsje Sancerre waar je kunt genieten van een glas witte wijn ‘Sancerre wanneer je het wijnmuseum bezoekt. Je kunt er ook naartoe fietsen langs de Loire.
“Prachtige combinatie; fietsen langs de Loire, mooi stadje, heerlijke wijn! Wat wil je nog meer!” (Marianne)
9. In het middeleeuwse stadje Clamecy vloeien de Yonne en de Beuvron samen met het kanaal van Nivernais.
“Al die middeleeuwse vakwerkhuizen die nog in tact zijn!” (Marcel)
10. Guédelon is een ‘must see’ voor wie zich interesseert voor architectuur en geschiedenis. Het is een kasteel in aanbouw waar vrijwilligers en onderzoekers al twintig jaar lang aan een ‘nieuw’ middeleeuws kasteel bouwen met gebruik van authentieke materialen en technieken. Vanuit de hele wereld komen hier mensen om deze oorspronkelijke manier van bouwen te bewonderen.
“Heel interessant, echt nooit eerder gezien.” (Rainer en Dieter)

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er wordt voor verbruik van elektra € 0,30 per kWh gerekend.
Stookhout voor de houtkachel a 15€ per mand is beschikbaar.

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 5,00
  • Handdoeken - per persoon (verplicht) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 475

Prijs per week vanaf

€ 475

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie